Βαλένθια - Μπιλμπάο 0-2: Ανταλλαγή θέσεων και οι Βάσκοι πιο κοντά στην Ευρώπη (vid)

Gazzetta team
Βαλένθια - Μπιλμπάο 0-2: Ανταλλαγή θέσεων και οι Βάσκοι πιο κοντά στην Ευρώπη (vid)

bet365

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον αρχηγό, Ραούλ Γκαρθία, η Αθλέτικ απέδρασε από την έδρα της ταλαιπωρημένης Βαλένθια (0-2) και πήρε τη θέση της στην 7αδα της La Liga. Διπλό με ίδιο σκορ και για τη Γρανάδα.

Μετά τη μοναδική και ενδεχομένως εντός προγράμματος «παραφωνία» στο «Καμπ Νόου» από το restart (1-0), η Αθλέτικ Μπιλμπάο επέστρεψε δριμύτερη σε βάρος της παραπαίουσας Βαλένθια. Δύο 24ωρα μετά την απόλυση του Αλμπέρτ Θελάδες από τον πάγκο, οι Βάσκοι εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία και πήραν σπουδαίο διπλό στο «Μεστάγια», για να ανατρέψουν τις Νυχτερίδες από την 7η θέση και να την καταλάβουν οι ίδιοι, με φόντο την είσοδο στα προκριματικά του Europa League της επόμενης περιόδου.

Χάρη στα δύο γκολ του αρχηγού της, Ραούλ Γκαρθία, ο οποιός «χτύπησε» νωρίς σε κάθε ημίχρονο (13', 47'), η ομάδα του Γκαΐθκα Γκαριτάνο έβαλε τις βάσεις για το διπλό που την φέρνει πλέον στους 48 βαθμούς, στο +2 από τη Βαλένθια και το +1 από τη Σοσιεδάδ, που έχει όμως ματς λιγότερο.

Αεράτο διπλό και στο -2 από την 7αδα η Γρανάδα

Κοντά στην Αθλέτικ παραμένει και η Γρανάδα, που επικράτησε με το ίδιο σκορ στην έδρα της Ντεπορτίβο Αλαβές. Αντονίν στο 25' και Σολδάδο στο 49' ώθησαν τους φιλοξενούμενους στην επικράτηση και έσπασαν το σερί των 4 αγώνων χωρίς νίκη, φτάνοντας έτσι στους 46 βαθμούς και το -2 από τους Βάσκους.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα