Βιγιαρεάλ - Βαλένθια 2-0: «Μπάσιμο» για Champions League! (vid)

Gazzetta team
Βιγιαρεάλ - Βαλένθια 2-0: «Μπάσιμο» για Champions League! (vid)

bet365

Με τον Χεράρδ Μορένο να πρωταγωνιστεί με γκολ και ασίστ, η Βιγιαρεάλ κυριάρχησε στο ντέρμπι εξάδας της Βαλένθια (2-0) και βρέθηκε σε απόσταση βολής από τετράδα και Champions League!

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και μετά Βιγιαρεάλ. Αυτή είναι η τριάδα των πιο φορμαρισμένων ομάδων της La Liga μετά την επανέναρξη και το Κίτρινο Υποβρύχιο έχει υποστεί ολικό makeover, για να φτάσει να μετρά αήττητο σερί με 13 βαθμούς από τους 15 διαθέσιμους του restart.

Αφού έμεινε όρθια απέναντι στη Σεβίλλη στο μεταξύ τους ματς, η ομάδα του Χάβι Καγιέχο εκμεταλλεύτηκε την νέα ισοπαλία των Ανδαλουσιανών και θριάμβευσαν κόντρα στη Βαλένθια στο κρίσιμο ματς της εξάδας (2-0), υποχρεώνοντάς την να τελειώσει το ματς χωρίς σουτ στον στόχο.

Οι γηπεδούχοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Χεράρδ Μορένο, ο οποίος εξελίσσεται σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της φετινής La Liga (συμμετοχή σε 17 γκολ, λιγότερα μόνο από Μέσι, Μπενζεμά, Σουάρες). Από την εξαιρετική σέντρα του Ισπανού χαφ, ο Πάκο Αλκαθέρ εκτέλεσε με υπέροχο φαλτσαριστό βολέ στην κίνηση για το 1-0 στο 14’ και πλήγωσε την άλλοτε ομάδα του στην πρώτη φορά που την αντιμετωπίζει.

Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, ο Μορένο πήρε εκείνος τον ρόλο του σκόρερ, σε ένα γκολ επιτομή της ομαδικότητας και της φαντασίας. Μετά το γέμισμα του Ασένχο πίσω από το κέντρο, ο Καθόρλα μοίρασε «μαγικά» τη μπάλα με τη μία χωρίς η μπάλα να πέσει στο έδαφος και αναλόγως ο Μορένο εκτέλεσε με τρομερό σουτ, για το «διαστημικό» 2-0.

Έτσι, αφού η Βαλένθια του Θελάδες τελείωσε δεύτερο σερί ματς χωρίς σουτ εντός εστίας (μοναδική που το καταφέρνει τις τελευταίες δύο σεζόν), η Βιγιαρεάλ πανηγύρισε το τρίποντο που την έφερε στους 51 βαθμούς και την κάνει να ονειρεύεται την επιστροφή της στο Champions League μετά από 9 χρόνια. Την ίδια ώρα, οι Νυχτερίδες κινδυνεύουν να μείνουν στο -4 από την 7η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα