Κορονοϊός: Αυτοί θα είναι οι νέοι μισθοί των παικτών της Μπαρτσελόνα

Κορονοϊός: Αυτοί θα είναι οι νέοι μισθοί των παικτών της Μπαρτσελόνα

Gazzetta team
Κορονοϊός: Αυτοί θα είναι οι νέοι μισθοί των παικτών της Μπαρτσελόνα

bet365

Εκνευρισμός επικρατεί στις τάξεις της Μπαρτσελόνα, μετά την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε περικοπές μισθών για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού. Ποιος θα είναι ο μισθός των «μπλαουγκράνα» μετά τα νέα δεδομένα.

bwin - Περισσότερα από 2100 φρουτάκια για να επιλέξεις. |21+

Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα αν και αρνήθηκαν την μείωση μισθών τους τελικά η διοίκηση μέσω μιας λακωνικής ανακοίνωσης, γνωστοποίησε πως το «ψαλίδι» δεν γινόταν να αποφευχθεί μετά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας με την πανδημία του κορονοϊού.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι διοικούντες των «μπλαουγκράνα» θα προχωρήσουν άμεσα σε 70% μείωση των μισθών όλων των ποδοσφαιριστών και του προσωπικού. Τα μεγάλα ονόματα της ομάδας θα δουν την αμοιβή τους να πέφτει κατακόρυφα.

Λιονέλ Μέσι

Τρέχων συμβόλαιο: 557.700 ευρώ την εβδομάδα

Μετά την περικοπή: 167.310 ευρώ την εβδομάδα

Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα σίγουρα είναι ο μεγάλος χαμένος αυτής της υπόθεσης. Ειναι μακράν ο ποδοσφαιριστές με τις υψηλότερες αποδοχές στον σύλλογο. Σχεδόν μισό εκατομμύριο λαμβάνει την εβδομάδα, χωρίς τα επιπλέον μπόνους. Ο 32χρονος Λιονέλ μετά τα νέα μέτρα αναμένεται να είναι ο παίκτης ο οποίος θα έχει τη μεγαλύτερη «ζημιά».

Αντουάν Γκριεζμάν

Τρέχων συμβόλαιο: 327,930 ευρώ την εβδομάδα

Μετά την περικοπή: 98.378 ευρώ την εβδομάδα

Υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι στην Μπαρτσελόνα από την Ατλέτικο. Η μεταγραφική του κόστισε περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ. Οι εβδομαδιαίες απολαβές του Γάλλου επιθετικού ανέρχονταν κοντά στις 328 χιλιάδες. Οπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του έτσι κι αυτός θα δει τις απολαβές του να πέφτουν κατακόρυφα.

Λουίς Σουάρες

Τρέχων συμβόλαιο: 323.470 ευρώ την εβδομάδα

Μετά την περικοπή: 167.000 ευρώ την εβδομάδα

Ο Ουρουγουανός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Εχει πανηγυρίσει ένα Champions League και τρία πρωταθλήματα. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη. Τα χρήματα που έπαιρνε πριν την κρίση ήταν 323.470 ευρώ την εβδομάδα. Πλέον οι απολαβές του θα είναι 167.000 την εβδομάδα.

Σέρχιο Μπουσκέτς

Τρέχων συμβόλαιο: 290.000 ευρώ την εβδομάδα

Μετά την περικοπή: 87.000 ευρώ την εβδομάδα

Αποτελεί τη σημαία της ομάδας. Ο βετεράνος της Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην ομάδα για πολλά χρόνια. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως οι περικοπές που αποφάσισε η διοίκηση δεν θα επηρεάσουν και τον ίδιο. Με την μείωση 70% θα χάσει περίπου 200.000 ευρώ από τον αρχικό του εβδομαδιαίο μισθό.

Ζεράρ Πικέ

Τρέχων συμβόλαιο: 245.400 ευρώ εβδομάδα

Μετά την περικοπή: 73.616 ευρώ την εβδομάδα

Το 2008 μετακόμισε στη Βαρκελώνη για λογαριασμό της Μπάρτσα. Εχει ζήσει αρκετές επιτυχίες με τον σύλλογο. Με το νέο μισθολόγιο θα είναι κι αυτός ένας από τους μεγάλους χαμένους, όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του καθώς θα λάβει 171.760 λιγότερα χρήματα.

Φρένκι Ντε Γιονγκ

Τρέχων συμβόλαιο: 189.582 ευρώ την εβδομάδα

Μετά την περικοπή: 56.870 ευρώ την εβδομάδα

Προερχόμενος το καλοκαίρι από τον Αγιαξ, έχει καταφέρει στην πρώτη του χρονιά στην Μπαρτσελόνα να κερδίσει φανέλα βασικού. Ο Ολλανδός είχε συμφωνήσει σε 189.582 ευρώ την εβδομάδα. Παρ' όλα αυτά μετά τα νέα μέτρα θα δει το νούμερο του να είναι πλέον πενταψήφιο.

Οπως και να 'χει αυτοί και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα χάνουν ένα τεράστιο ποσό από τους μισθούς τους, μετά από απόφαση της διοίκησης. Ωστόσο, παρά τον εκνευρισμό και την δυσαρέσκεια κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ελέω της λαίλαπας του ιού Covid-19.

Επιμέλεια: Κώστας Τόπας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα