Κάντιθ – Μπαρτσελόνα 0-1: 13άρι με ζόρι και τώρα Παρί (vid)

bet365

Με ανάποδο ψαλίδι του Ζοάο Φέλιξ και… εναλλακτική ενδεκάδα, η Μπαρτσελόνα πέρασε από την έδρα της Κάντιθ (1-0) και επανήλθε στο -8 από την Ρεάλ Μαδρίτης, πριν από μια εβδομάδα με την ρεβάνς κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και το «Clasico».

Έπιασε… 13άρι η Μπαρτσελόνα. Με αρκετό ζόρι, οι Μπλαουγκράνα έφυγαν με το «διπλό» από το «Νουέβο Μιραντίγια» της Κάντιθ (1-0), έφτασαν τα 13 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα (δέκα νίκες – τρεις ισοπαλίες) και επανάφεραν στο -8 την απόστασή τους από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, πριν από μια βδομάδα – φωτιά με την ρεβάνς για τα προημιτελικά του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν (Τρίτη 16/04, 22:00) και το «Clasico» με την Βασίλισσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (Κυριακή 21/04, 22:00).

Με ό,τι καλύτερο διαθέτει παράταξε την ομάδα του ο Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια και πολυτέλεια για «επιλογή» παιχνιδιών από τους γηπεδούχους, στην μάχη που δίνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Μόλις τρεις παίκτες (!) έκαναν «ριπίτ» σε σχέση με το ματς στο Παρίσι (Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, Πάου Κουμπαρσί, Σέρτζι Ρομπέρτο), με τον (τιμωρημένο και πάλι εκτός πάγκο) Τσάβι να μην υπολογίζει ακόμα λόγω τιμωρίας τους Ζοάο Κανσέλο, Ίνιγκο Μαρτίνεθ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Την ξεμπλόκαρε με γκολάρα ο Ζοάο Φέλιξ

Οι φιλοξενούμενοι είχαν από την αρχή τον έλεγχο της μπάλας και του ρυθμού, χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Χερεμίας Λεδέσμα. Ο Βίτορ Ρόκε, ο οποίος πήρε ευκαιρία μετά από καιρό, προσπαθούσε ανεπιτυχώς να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ένα σουτ με την μια άουτ του Ζοάο Φέλιξ ήταν η πρώτη φάση άξια αναφοράς της Μπάρτσα, με την Κάντιθ όμως να απειλεί πρώτη με δυνατό σουτ του Χάβι Ερνάντεθ, υποχρεώνοντας σε δύσκολη απόκρουση τον Τερ Στέγκεν.

Πολλά μακρινά και ανούσια σουτ από τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι έφτασαν στο γκολ κατά… λάθος ύστερα από σέντρα – σουτ του Έκτορ Φορτ που λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Λεδέσμα, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 36’, στο κοντινό ανάποδο ψαλίδι του Ζοάο Φέλιξ για το 0-1.

Κόντρα στο αγαπημένο του… θύμα (έξι γκολ σε πέντε παιχνίδια), ο Πορτογάλος έφτασε τα δέκα γκολ ως Μπλαουγκράνα, ισοφαρίζοντας τις δύο πιο παραγωγικές σεζόν του με την Ατλέτικο Μαδρίτης (2020-21 και 2021-22), ενώ απομένει όμως ένας μήνας και βάλε γεμάτος παιχνίδια.

Η γκολάρα του Φέλιξ έλυσε κάπως τα πόδια των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πριν από την ανάπαυλα άγγιξαν το δεύτερο γκολ, με σουτ με τη μια του Φερμίν Λόπεθ στο δεύτερο δοκάρι, το οποίο έβγαλε ο Βίκτορ Τσουστ πάνω στην γραμμή.

Άγγιξε το 1-1 ο Σαμασέκου

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ανδαλουσιανοί υποχρεώθηκαν να ρισκάρουν λίγο παραπάνω, άσκησαν μια σχετική πίεση, χωρίς όμως να ανησυχούν τους Καταλανούς, οι οποίοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με Φεράν Τόρες και Ζοάο Φέλιξ.

Μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Τσάβι επέλεξε να δώσει ένα ημίωρο για να τους κρατάει «ζεστούς» στους Ζιλ Κουντέ, Πέδρι και Λαμίν Γιαμάλ. Ο 16χρονος έκανε γρήγορα αισθητή την παρουσία του και τον σταμάτησε ο Λεδέσμα ύστερα από συνδυασμό με τον Φερμίν Λόπεθ, ενώ ο κεφάτος Φέλιξ άγγιξε εκ νέου το γκολ, με το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής να σταματάει στο δοκάρι της εστίας της Κάντιθ.

Οι φιλοξενούμενοι συγχωρούσαν συνεχώς το 0-2 και παραλίγο να το πληρώσουν. Ο πέρυσι παίκτης του Ολυμπιακού, Ντιαντιέ Σαμασέκου, μπήκε αλλαγή στο 77’ και δύο λεπτά αργότερα άγγιξε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει εντυπωσιακά το πολύ καλό του σουτ.

Η Κάντιθ το πάλεψε μέχρι τέλους χωρίς αποτέλεσμα και η Μπάρτσα πήρε μια νίκη που κρατάει ψηλά την ψυχολογία της, αλλά βεβαίως δεν αλλάζει δραματικά τα δεδομένα στην μάχη για τον φετινό τίτλο της La Liga

Κάντιθ (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): Λεδέσμα – Ίθα, Ουσού, Τσουστ (84’ Λούκας Πίρες), Χάβι Ερνάντεθ – Σομπρίνο, Άλεξ Φερνάντεθ (77’ Σαμασέκου), Ρουμπέν Αλκαράθ, Ρόμπερτ Ναβάρο (77’ Ματσίς) – Κρις Ράμος (52΄λ. τρ. Μάξι Γκόμες), Χουάνμι (77’ Ρουτζέ Μαρτί).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Έκτορ Φορτ (62’ Πέδρι), Κουμπαρσί, Κρίστενσεν (62’ Κουντέ), Μάρκος Αλόνσο – Σέρτζι Ρομπέρτο, Ρομέου, Φερμίν Λόπεθ (80’ Ραφίνια) – Φεράν Τόρες, Βίτορ Ρόκε (62’ Γιαμάλ), Ζοάο Φέλιξ (85’ Μαρκ Κασαδό).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα