Μαγιόρκα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: «Απόδραση» από το νησί και στο +11! (vid)

Aurelien Tchouameni

bet365

Με φουλ ροτέισον λόγω της ρεβάνς με την Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε δύσκολα από την έδρα της Μαγιόρκα (1-0) και άφησε έντεκα βαθμούς πίσω την δεύτερη Μπαρτσελόνα (με ματς περισσότερο), στον δρόμο για την κατάκτηση του 36ου πρωταθλήματος.

Ευκαιρία για (άτυπη) φιέστα τίτλου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα έχει την επόμενη Κυριακή (21/04, 22:00) η Ρεάλ Μαδρίτης στο «Clasico» με την Μπαρτσελόνα, την οποία άφησε έντεκα βαθμούς πίσω (με ματς περισσότερο), χάρη στη νίκη της επί της Μαγιόρκα στο «Σον Μόις» με 1-0.

Πληγωμένοι από την απώλεια του Κυπέλλου στα πέναλτι κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με βασική ενδεκάδα (δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή) και με τον δεξιό μπακ Πάμπλο Μαφέο να επιστρέφει στην δράση μετά από τρίμηνη απουσία λόγω τραυματισμού.

Με το μυαλό ξεκάθαρα στην ρεβάνς με την Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του Champions League (Τετάρτη 17/04, 22:00) η Βασίλισσα, με τον Κάρλο Αντσελότι να ξεκουράζει Ντάνι Καρβαχάλ, Εντουάρντο Καμαβινγκά, Τόνι Κρόος, Ροντρίγκο και Βινίσιους Ζούνιορ.

Δοκάρι ο Μπέλινγκχαμ

Ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι, σε ένα γήπεδο όπου μετρούσαν δύο ήττες στις τελευταίες τρεις επισκέψεις, είχαν τον έλεγχο της μπάλας και του ρυθμού από την αρχή, χωρίς πάντως να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς στο πρώτο ημίωρο.

Η Μαγιόρκα, αντίθετα, ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, όταν ο Αντόνιο Ραΐγο με κοντινή κεφαλιά υποχρέωσε τον Αντρέι Λούνιν σε δύσκολη απόκρουση, με τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ να απαντάει αμέσως μετά με σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της νησιώτικης εστίας.

Η τεράστια ευκαιρία του Άγγλου μέσου ήταν και η μοναδική αξιοσημείωτη του πρώτου ημιχρόνου για μια… ημί – αναπληρωματική εκδοχή της Ρεάλ, η οποία και αυτή είχε το μυαλό της στην ρεβάνς με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Τυχερή γκολάρα του Τσουαμενί

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Ρεάλ. Ο Ορελιέν Τσουαμενί, ο οποίος δεν θα παίξει στην ρεβάνς με την Σίτι λόγω τιμωρίας, έπιασε το δυνατό σουτ, η μπάλα κοντράρει στον Μάνου Μορλάνες και μετατρέπεται σε τυχερή γκολάρα, αφού κατέληξε στο «γάμα» της εστίας του Ραΐκοβιτς (48’).

Το γκολ του Τσουαμενί έμελλε να κρίνει και την αναμέτρηση, αφού από εκεί και πέρα η Βασίλισσα επιδόθηκε σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών με Μπραΐμ Ντίαθ εις διπλούν και Φεδερίκο Βαλβέρδε, μια αστοχία που παραλίγο να της στοιχίσει δύο βαθμούς.

Ο Σέρτζι Νταρντέρ με μακρινό σουτ υποχρέωσε σε πολύ δύσκολη απόκρουση τον Λούνιν, ο οποίος έκανε ένα μάλλον… μέτριο ζέσταμα ενόψει της ρεβάνς στο «Έτιχαντ», όπου θα έχει πολύ περισσότερη δουλειά…

Μαγιόρκα (Χαβιέρ Αγκίρε): Ραΐκοβιτς – Μαφέο (78’ Ράντονιτς), Τζιοβάνι Γκονσάλες, Ραΐγιο, Νάστασιτς, Τόνι Λάτο – Αντόνιο Σάντσεθ (59’ Άμπντον Πραυς), Μορλάνες (59’ Νταρντέρ), Σαμού Κόστα (59’ Μασκαρέιγ), Ντάνι Ροντρίγκεθ (86’ Λάριν) – Μουρίτσι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Λούκας Βάθκεθ (90’ Έντερ Μιλιτάο), Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί – Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Μόντριτς (86’ Ντάνι Καρβαχάλ) – Μπέλινγκχαμ (64’ Καμαβινγκά) – Χοσέλου, Μπραΐμ Ντίαθ (63’ Βινίσιους Ζούνιορ).

«Φιλική» ισοπαλία μεταξύ γειτόνων

Εάν το ματς ήταν για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και η ισοπαλία εξυπηρετούσε και τις δύο ομάδες, η εικόνα τους θα χαρακτηριζόταν, το λιγότερο, ύποπτη. Στο μικρό μαδριλένικο ντέρμπι, Ράγιο Βαγιεκάνο και Χετάφε έμειναν στο 0-0, σε έναν αγώνα που δεν θα ξεχαστεί γρήγορα. Ξεχάστηκε ήδη, αφού είχε ελάχιστη ποιότητα και αξιοσημείωτες φάσεις.

Η Ράγιο, η οποία έπιασε στην 15η θέση την Μαγιόρκα, στο +6 από την τελευταία τριάδα, κυνήγησε περισσότερο το γκολ για τη νίκη – ανάσα, κόντρα σε μια Χετάφε που έχει εξασφαλίσει την παραμονή, μόνο με υπέρβαση θα προλάβει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και δείχνει να σκέφτεται ήδη τις… παραλίες, παρ’ ότι απομένουν ακόμα επτά αγωνιστικές για το τέλος.

Σταθερά… σταθερός και αξιόπιστος στην μεσαία γραμμή των φιλοξενούμενων ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς, στο πρώτο του παιχνίδι μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό για την επόμενη σεζόν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα