Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1: Ένας πρώην στο 90'+3' της έκανε χαλάστρα στο πάρτι τίτλου! (vid)

bet365

Με γκολ του Μάρκος Γιορέντε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ατλέτικο πήρε ισοπαλία 1-1 από την Ρεάλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και δεν της επέτρεψε να ξεφύγει και άλλο στην βαθμολογία της La Liga - Ανάσα για Θέλτα με γκολ του Τάσου Δουβίκα (3-0 την Οσασούνα στην Παμπλόνα).

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν έτοιμη να στήσει πάρτι τίτλου, αλλά ένας πρώην ποδοσφαιριστής της είχε διαφορετική άποψη! Ο Μάρκος Γιορέντε, με γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, επέτρεψε στην Ατλέτικο να πάρει ισοπαλία 1-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», κρατώντας την προπορευόμενη Βασίλισσα στο +2 από την Τζιρόνα, στο +8 από την Μπαρτσελόνα και στο +10 από τους Ροχιμπλάνκος, στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου στη φετινή La Liga.

Ο Βινίσιους Ζούνιορ τραυματίστηκε στον αυχένα στην προθέρμανση και στην θέση του ο Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε, χωρίς ζέσταμα, τον Μπραΐμ Ντίαθ, με τον Ντάνι Καρβαχάλ να παίζει κατ’ ανάγκη ως κεντρικός αμυντικός, αφού ο Αντόνιο Ρούντιγκερ δεν ξεπέρασε εγκαίρως τον τραυματισμό του, ενώ εκτός λόγω τιμωρίας ήταν και ο Ορελιέν Τσουαμενί.

Με λίγες εξαιρέσεις, ο Ντιέγκο Σιμεόνε παρέταξε ό, τι καλύτερο διέθετε, έχοντας εκτός λόγω τραυματισμού τους Χοσέ Μαρία Χιμένες και Θέσαρ Αθπιλικουέτα, αφήνοντας στον πάγκο στο πλαίσιο του ροτέισον τους Ρεϊνίλντο, Λίνο, Ναουέλ Μολίνα και Πάμπλο Μπάριος, έχοντας στο μυαλό του και στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (Τετάρτη 07/02, 22:30).

Ο Μπραΐμ απέδωσε δικαιοσύνη

Παρά τις σημαντικές απουσίες (φέτος, άλλωστε, έχουν μάθει να παίζουν με αυτές), οι γηπεδούχοι μπήκαν «φουριόζοι» και έκλεισαν στα πρώτα λεπτά τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, με την Ατλέτικο να συνέρχεται αργά αλλά σταθερά.

Η Ρεάλ, όμως, είχε την μπάλα και έδειχνε την μεγαλύτερη θέληση για να φτάσει στο γκολ, το οποίο και σημείωσε με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου. Στα όρια της περιοχής, ο Μπραΐμ προσπαθεί να συνδυαστεί με τον Λούκας Βάθκεθ, η μπάλα φτάνει σε αυτόν ύστερα από κόντρα στον Κόκε, γύρισμα του δεξιού μπακ προς τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ, αλλά αυτή φτάνει στον Μπραΐμ ο οποίος, με ψύχραιμο πλασέ με το εξωτερικό, νικάει τον Γιάν Όμπλακ για το 1-0.

Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Μπραΐμ, ο οποίος μπήκε στην ενδεκάδα από το… παράθυρο και έχει σκοράρει όποτε είναι βασικός, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του με τρία από αυτά τα τέρματα.

Οι Ροχιμπλάνκος, υπερβολικά αμυντικογενείς και παθητικοί με δεδομένο ότι έπαιζαν τα ρέστα τους για να μπουν στην μάχη του τίτλου, έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Στέφαν Σάβιτς ύστερα από κόρνερ, με την Ρεάλ να υποφέρει στις στατικές φάσεις, έχοντας για στόπερ δύο βραχύσωμους ποδοσφαιριστές (Καρβαχάλ και Νάτσο).

Η Ατλέτικο έψαξε την ισοφάριση κυρίως με κόρνερ και γεμίσματα, με την Ρεάλ να επιζητά πρωτίστως με αντεπιθέσεις να κάνει και πάλι την ζημιά στην ερυθρόλευκη άμυνα, χωρίς (επιπλέον) αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Γιορέντε την σόκαρε στο 90’+3’!

Στην ανάπαυλα, ο Ναουέλ Μολίνα πήρε την θέση του Ροδρίγο Ρικέλμε για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έφτασαν στο γκολ στο 48’ με κεφαλιά του Σάβιτς ύστερα από κόρνερ του Αντουάν Γκριεζμάν, το οποίο όμως ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ του Σαούλ, ο οποίος θεωρήθηκε πως εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα Αντρέι Λούνιν.

Η Ρεάλ δεν είχε πρόβλημα να δώσει την μπάλα στην Ατλέτικο και να ψάξει τις κόντρες για να «σκοτώσει» το ματς, χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες με Ροντρίγκο και Μπραΐμ, με τους φιλοξενούμενους να μην απειλούν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία, παρά το… καρουσέλ αλλαγών του Σιμεόνε.

Ο Αντσελότι έβαλε τον Χοσέλου αντί του Μπραΐμ για να κρατάει περισσότερο την μπάλα ψηλά και να απασχολεί τα αντίπαλα στόπερ, αλλά και τον Λούκα Μόντριτς αντί του Ροντρίγκο για να ελέγξει περισσότερο το παιχνίδι στην μεσαία γραμμή.

Ένα λάθος κοντρόλ του Φερλάν Μεντί έδωσε την ευκαιρία στον Άνχελ Κορέα να πάρει την μπάλα, να μπει στην περιοχή και να σερβίρει στον Γκριεζμάν, το τακουνάκι του οποίου εξ’ επαφής απέκρουσε ο Λούνιν, διατηρώντας το προβάδισμα για την Ρεάλ.

Όλα έδειχναν νίκη – μισό πρωτάθλημα για τους γηπεδούχους, αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάρκος Γιορέντε, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των Νάτσο – Καρβαχάλ και, με κεφαλιά ύστερα από κεφαλιά - πάσα του Μέμφις Ντεπάι, ισοφάρισε για την Ατλέτικο και κράτησε ανοιχτή (;) την υπόθεση τίτλου.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Λούκας Βάθκεθ, Ντάνι Καρβαχάλ, Νάτσο, Μεντί – Βαλβέρδε, Κρόος, Καμαβινγκά – Μπέλινγκχαμ (88’ Ντάνι Θεμπάγιος) – Μπραΐμ Ντίαθ (71’ Χοσέλου), Ροντρίγκο (76’ Μόντριτς).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Σάβιτς, Βίτσελ, Ερμόσο – Γιορέντε, Ντε Πολ (61’ Μπάριος), Κόκε (68’ Κορέα), Σαούλ (61’ Λίνο), Ρικέλμε (46’ Μολίνα) – Μοράτα (61’ Ντεπάι), Γκριεζμάν.

Ανάσα για Θέλτα, «κόλλησαν» Μπέτις και Βιγιαρεάλ

Στην σκιά του μαδριλένικου «Clasico», η Θέλτα του (σκόρερ) Τάσου Δουβίκα πήρε μια βαθιά ανάσα την μάχη της παραμονής. Με τον Έλληνα επιθετικό να σημειώνει το δέκατό του γκολ τη φετινή περίοδο στις καθυστερήσεις, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ νίκησε την Οσασούνα στην Παμπλόνα (3-0) και απομακρύνθηκε τρεις βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού.

Πριν από τον Δουβίκα, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 62’, τον δρόμο προς τα δίχτυα είχαν βρει Γιοργκ Στραντ Λάρσεν (24’) και Λούκα ντε λα Τόρε (25’), σε ένα δίλεπτο που ουσιαστικά έκρινε και το παιχνίδι.

Έχασε έδαφος σε σχέση με την πρώτη εξάδα η Μπέτις, αφού έμεινε στο εντός έδρας 1-1 (35’ πέν. Ίσκο – 8’ πέν. Γκρίνγουντ) με την σκληροτράχηλη Χετάφε, ενώ η Βιγιαρεάλ έδειξε ότι η πεντάρα στην Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα, αφού απέτυχε να νικήσει στην έδρα της την ευρισκόμενη στην ζώνη του υποβιβασμού Κάντιθ (0-0).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα