La Liga: «Ποδαρικό» στο 2024 για τις Βαλένθια και Ράγιο, ισόπαλες ήρθαν Σοσιεδάδ και Αλαβές

valencia

bet365

Η Βαλένθια επικράτησε της Βιγιαρεάλ με 3-1 και πήρε το τρίποντο στο «Μεστάγια». Νωρίτερα Σοσιεδάδ και Αλαβές ήρθαν ισόπαλες 1-1, ενώ η Ράγιο Βαγιεκάνο νίκησε τη Χετάφε με 2-0.

Η Βαλένθια μπήκε με το... δεξί στις υποχρεώσεις της στη La Liga για το 2024. Στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, οι Νυχτερίδες επικράτησαν με το εμφατικό 3-1 της Βιγιαρεάλ, στο «Μεστάγια». Η ομάδα του Ρούμπεν Μπαράχα μπήκε από νωρίς δυναμικά στην αναμέτρηση και μόλις στο 4' άνοιξε το σκορ με τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ.

Τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα πήρε ο Πεπέλου, ο οποίος σκόραρε δις από το σημείο του πέναλτι. Αρχικά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 27' και στην επανάληψη έκανε το 3-0 στο 57ο λεπτό. Το Κίτρινο Υποβρύχιο κατάφερε απλώς να μειώσει το σκορ, στο 73' χάρη στο τέρμα του Ζεράρ Μορένο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Έσωσε την... παρτίδα στο φινάλε η Σοσιεδάδ

Με το γκολ του Μαρτίν Θουμπιμέντι στο φινάλε και συγκεκριμένα στο 90+6', η Σοσιεδάδ με παίκτη λιγότερο από το 36ο λεπτό (λόγω της αποβολής του Ρεμίρο) «έσωσε» την παρτίδα με την Αλαβές (1-1), στο δεύτερο χρονικά ματς της 19ης αγωνιστικής της La Liga. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που άνοιξα το σκορ, με το πέναλτι του Λουίς Ριόχα στο 74΄ και έφυγαν με τον ένα βαθμό από το «Σαν Σεμπαστιάν», με τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού να συνεχίζεται για τα καλά.

«Ποδαρικό» στο 2024 με νίκη για τη Ράγιο

Η Ράγιο Βαγιεκάνο «έσπασε» το εντός έδρας αήττητο της Χετάφε, καθώς επικράτησε με σκορ 2-0. Το γειτονικό ντέρμπι της Μαδρίτης που διεξήχθη στο «Μετροπολιτάνο», λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί στο γήπεδο της Χετάφε. Χάρη στα δύο γκολ του Σέρχιο Καμέγιο, η ομάδα από το Βαγιέκας «έσπασε» ένα αρνητικό σερί που έτρεχε με οκτώ ματς χωρίς νίκη (0-4-4) και πανηγύρισε ένα σημαντικό τρίποντο... ηρεμίας, τόσο για την ομάδα, όσο και για τον Μίτσελ, ο οποίος δέχεται μεγάλη πίεση λόγω των κακών αποτελεσμάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως η Χετάφε έμεινε με 10 παίκτες στο 40΄ καθώς αποβλήθηκε ο Λατάσα και με εννέα στο 50΄λόγω της αποβολής του Γκρίνγουντ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα