Σεβίλλη – Μπέτις 0-0: «Λευκή» ισοπαλία στο τελευταίο ντέρμπι του Χοακίν

Joaquin

bet365

Η Σεβίλλη, με το μυαλό στον τελικό του Europa League, έμεινε στο 0-0 με την ντεφορμέ Μπέτις, στο τελευταίο σεβιλιάνικο ντέρμπι στην καριέρα του Χοακίν, τον οποίο αποκάλεσαν «παλιάτσο» οι οπαδοί των γηπεδούχων κατά την είσοδό του στο γήπεδο.

Άοσμο, άγευστο και άνοστο το τελευταίο σεβιλιάνικο ντέρμπι στην καριέρα του θρυλικού Χοακίν, ο οποίος έγινε ρέκορντμαν σε τέτοια παιχνίδια με 27. Σεβίλλη και Μπέτις έμειναν στο 0-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», με τον 41χρονο εξτρέμ να μπαίνει αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο, υπό τις ιαχές «παλιάτσο, παλιάτσο», αφού η αντιπαλότητα «νίκησε» τον σεβασμό για μια σπουδαία σταδιοδρομία. Με όσα προηγήθηκαν στο Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης, δυστυχώς, αυτή η αντίδραση δεν προκαλεί εντύπωση...

Μετά την επική πρόκριση στον τελικό του Europa League, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε οκτώ (!) αλλαγές στην ενδεκάδα, διατηρώντας σε αυτή μόνο τους Νεμάνια Γκούντελι, Ιβάν Ράκιτιτς και Όλιβερ Τόρες.

Δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι έκανε με την σειρά του ο Μανουελ Πελεγκρίνι, επαναφέροντας τον Λουίς Φελίπε στο κέντρο της άμυνας μετά τον τραυματισμό του και χρησιμοποιώντας τον Άμπνερ στο αριστερό άκρο αντί του Χουάν Μιράντα.

Κακό και χωρίς φάσεις το πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν ρυθμούς στο δεύτερο και να χάνουν καλές ευκαιρίες με Ράφα Μιρ, Σούσο, Έρικ Λαμέλα και Γιουσέφ Εν Νεσίρι, με τον Κλαούντιο Μπράβο να αρνείται το γκολ και τη νίκη στην Σεβίλλη.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην έβδομη θέσξη που δίνει εισιτήριο για το Europa Conference League (φιλοδοξεί, βεβαίως, να παίξει στο… Champions League του χρόνου μέσω του Europa League), ενώ αυτή του Πελεγκρίνι, η οποία τελείωσε με δέκα λόγω αποβολής του Χουάν Μιράντα για δολοφονικό φάουλ στον Χεσούς Νάβας, είναι σταθερά έκτη και, λογικά, δεν θα κινδυνεύσει να χάσει το εισιτήριο για το Europa League στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές της La Liga.

Σεβίλλη (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Ντμίτροβιτς – Μοντιέλ (82’ Χεσούς Νάβας), Γκούντελι, Ρέκικ, Άλεξ Τέλες (82’ Ακούνια) – Ράκιτιτς, Γκέιγ – Λαμέλα, Όλιβερ Τόρες (50’ λ. τρ. Σούσο), Πάπου Γκόμες (70’ Μπράιαν Χιλ) – Ράφα Μιρ (70’ Εν Νεσίρι).

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Μπράβο – Σαμπαλί, Πετσέλα, Λουίς Φελίπε, Άμπνερ (80’ λ. τρ. Μιράντα) – Γκίντο Ροντρίγκες, Γουίλιαμ Καρβάλιο (71’ λ. τρ. Ακουόκου) – Λουίς Ενρίκε (46’ Ρόδρι), Κανάλες (80’ Χοακίν), Αγιόθε – Μπόρχα Ιγκλέσιας (65’ Χουάνμι).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 35 αγώνες): Μπαρτσελόνα 85, Ατλέτικο Μαδρίτης 72, Ρεάλ Μαδρίτης 71, Ρεάλ Σοσιεδάδ 65, Βιγιαρεάλ 60, Μπέτις 56, Αθλέτικ Μπιλμπάο 50, Τζιρόνα 48, Σεβίλλη 48.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα