Μπαρτσελόνα – Τζιρόνα 0-0: Μπλαουγκράνα «γκέλα», αλλά στο +13 από τη Ρεάλ (vid)

bet365

Μετριότατη και αναποτελεσματική η Μπαρτσελόνα, έμεινε στο 0-0 στο «Καμπ Νόου» με την μαχητική Τζιρόνα, αυξάνοντας όμως κατά έναν βαθμό την διαφορά της από την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, στον δρόμο προς την κατάκτηση της φετινής La Liga.

Έχει περιθώριο… τεσσάρων ητών σε δέκα παιχνίδια για να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα. Η Μπαρτσελόνα δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Βιγιαρεάλ, έμεινε στο 0-0 με την Τζιρόνα στο «Καμπ Νόου», αλλά ανέβασε στους 13 τους βαθμούς διαφορά από τους Μαδριλένους, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση της La Liga.

Σταθερά χωρίς Αντρέας Κρίστενσεν, Πέδρι, Φρένκι Ντε Γιονγκ και Ουσμάν Ντεμπελέ, ο Τσάβι έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με την τεσσάρα από τη Ρεάλ, με τον Έρικ Γκαρθία αντί του Μάρκος Αλόνσο στο κέντρο της άμυνας και τον Ανσού Φατί στην τριάδα της επίθεσης, με τον Γκάβι να οπισθοχωρεί στα χαφ αντί του Φρανκ Κεσιέ για το κλασικό 4-3-3.

Χωρίς τον κεντρικό αμυντικό Αλεξάντερ Κάγιενς και τον μέσο Γιάνγκελ Ερέρα, αλλά με τους έμπειρους Αλέις Γκαρθία και Μπόρχα Γκαρθία να δίνουν κανονικά το παρών, ο Μίτσελ άλλαξε το αγαπημένο του 4-3-3 σε ένα λίγο πιο συντηρητικό 4-1-4-1.

Γκολ – φάντασμα του Αραούχο

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά από το ξεκίνημα και λίγο έλειψε να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους στο πρώτο δίλεπτο, με τον Ζιλ Κουντέ να προλαβαίνει την μπάλα προτού αυτή φτάσει στον εντελώς αμαρκάριστο Τάτι Καστεγιάνος μέσα στην περιοχή και τον Βαλερί Τσιγκάνκοφ να σουτάρει άουτ στο δεύτερο δοκάρι.

Η Μπάρτσα απάντησε με μια σπουδαία ευκαιρία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, μια άστοχη προσπάθεια του Φατί και μια κεφαλιά άουτ του «Λέβα», με τον Πάουλο Γκατσανίγκα να αποτρέπει αυτογκόλ σε λανθασμένο γύρισμα του Σάντι Μπουένο λίγο πριν από την συμπλήρωση του πρώτου, «τρελού» δεκαλέπτου, όπου πάλι ακούστηκε η ιαχή «Μέσι, Μέσι», αφιερωμένη στα σενάρια επιστροφής του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Λίγο αργότερα, ο Τάτι Καστεγιάνος σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών για μια Τζιρόνα που ήταν εξαιρετική με την μπάλα στα πόδια και κοίταξε στα μάτια την αντίπαλό της, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες.

Στην τελική ευθεία του πρώτου μέρους, οι Μπλαουγκράνα ανέβασαν στροφές και άγγιξαν το γκολ, με τον Γκατσανίγκα να αποκρούει σωτήρια σουτ του Ραφίνια και, λίγο αργότερα, να διώχνει μέσα από το τέρμα, αλλά νόμιμα (;), την μπάλα σε κεφαλιά του Ρόναλντ Αραούχο. Σημειωτέον, η ισπανική La Liga είναι το μοναδικό από τα μεγάλα πρωταθλήματα στην Ευρώπη που δεν έχει goal line technology…

Απίστευτη ευκαιρία του Καστεγιάνος

Οι φιλοξενούμενοι, με τον Αλέις Γκαρθία αντί του ελαφρώς τραυματία Μπόρχα Γκαρθία, μπήκε εξίσου καλά στο δεύτερο μέρος όπου, ύστερα από μια πολύ καλή ευκαιρία του Έρικ Γκαρθία με κεφαλιά άουτ, έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Καστεγιάνος, ο οποίος μόνος του προ του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν και με όλη την άνεση για να σκοράρει, κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ με κάκιστο πλασέ.

Ο Μίτσελ, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ήθελε να διεκδικήσει τη νίκη, έριξε νωρίς στο ματς τους Γιάν Κόουτο και Κρίστιαν Στουάνι, με τον Τσάβι να έχει βάλει στην ανάπαυλα τον Φρανκ Κεσιέ αντί του (άφαντου) Σέρτζι Ρομπέρτο, χωρίς όμως να πειράξει κάτι άλλο στην ομάδα του, παρά τα ζόρια που αντιμετώπιζε σε άμυνα και επίθεση.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο Φεράν Τόρες πήρε την θέση ενός Φατί που ήταν κεφάτος στο πρώτο μέρος αλλά έπεσε η απόδοσή του στο δεύτερο, όπως άλλωστε όλης της ομάδας, με πολλές δυσκολίες στο κομμάτι της κυκλοφορίας – δημιουργίας.

Ο Τσάβι έκανε άλλη μια επιθετική (;) αλλαγή με την είσοδο του Τζόρντι Άλμπα σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, με τον Φεράν Τόρες να μεταφέρεται στα δεξιά αντί του Ραφίνια, ο οποίος δεν έζησε ένα από τα καλύτερά του βράδια.

Στο φινάλε, οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ της νίκης, έχασαν ευκαιρίες με Γκάβι και Λεβαντόφσκι, αλλά ο Γκατσανίγκα ήταν άψογος κάτω από τα δοκάρια και χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του, στην μάχη της παραμονής.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Έρικ Γκαρθία, Μπάλντε – Σέρτζι Ρομπέρτο (46’ Κεσιέ), Μπουσκέτς, Γκάβι – Ραφίνια (75’ Τζόρντι Άλμπα), Λεβαντόφσκι, Φατί (68’ Φεράν Τόρες).

Τζιρόνα (Μίτσελ): Γκατσανίγκα – Αρνάου, Μπουένο, Νταβίντ Λόπεθ, Χαβιέρ Ερνάντεθ – Οριόλ Ρομέου – Τσιγκάνκοφ (71’ Ρικέλμε), Ιβάν Μαρτίν (84’ Βαλέρι), Μπόρχα Γκαρθία (46’ λ. τρ. Αλέις Γκαρθία), Τόνι Βίγια (60’ Κόουτο) – Καστεγιάνος (60’ Στουάνι).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 28 αγώνες): Μπαρτσελόνα 72, Ρεάλ Μαδρίτης 59, Ατλέτικο Μαδρίτης 57, Ρεάλ Σοσιεδάδ 51, Βιγιαρεάλ 47, Μπέτις 45, Αθλέτικ Μπιλμπάο 40, Οσασούνα 38.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα