Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 2-3: Ανώμαλη προσγείωση, ευκαιρία της Μπαρτσελόνα για +15! (vid)

bet365

Με δύο γκολάρες του Σάμου Τσουκουέζε, η τρομερή Βιγιαρεάλ νίκησε την αναποτελεσματική (και γεμάτη αλλαγές) Ρεάλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (3-2) και, αν η Μπαρτσελόνα νικήσει εντός έδρας την Τζιρόνα (Δευτέρα 10/04, 22:00), θα αφήσει 15 βαθμούς πίσω τους Μαδριλένους.

Παραμένει φουλ στο «κόλπο» του Champions League, πιθανότατα θα κατακτήσει το Κύπελλο, αλλά το πρωτάθλημα πρέπει να αρχίσει να το αποχαιρετάει. Μετά την τεσσάρα επί της Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης προσγειώθηκε ανώμαλα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» από τη Βιγιαρεάλ (2-3) και, αν η πρωτοπόρος Μπάρτσα νικήσει στην έδρα της την Τζιρόνα (Δευτέρα 10/04, 22:00), θα βρεθεί στο +15 από τους Μαδριλένους, στη μάχη (;) για την κατάκτηση της La Liga.

Ο Κάρλο Αντσελότι, με το μυαλό στον πρώτο προημιτελικό του Champions League με την Τσέλσι (Τετάρτη 12/04, 22:00), άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας τους Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Λούκα Μόντριτς, Τόνι Κρόος, Φεδερίκο Βαλβέρδε και Εντουάρντο Καμαβινγκά.

Ο Κίκε Σετιέν, χωρίς τους Ραούλ Αλμπιόλ, Ετιέν Καπουέ, Φρανσίς Κοκλέν και Ζεράρ Μορένο, δεν είχε ακόμα στη διάθεσή του τον Νικολάς Τζάκσον λόγω τιμωρίας, ξεκινώντας τον Αΐσα Μαντί στο κέντρο της άμυνας και τον Ραμόν Τεράτς στην μεσαία γραμμή.

Αυτογκόλ Πάου Τόρες, γκολάρα Τσουκουέζε

Οι γηπεδούχοι ζορίστηκαν στο ξεκίνημα από την πίεση ψηλά των φιλοξενούμενων αλλά, όταν ξεπέρασαν την πρώτη ζώνη άμυνας, άρχισαν να γίνονται απειλητικοί για την εστία του Πέπε Ρέινα.

Και, μετά από μια καλή ευκαιρία του Βινίσιους Ζούνιορ, κατάφεραν να προηγηθούν (15’) όταν μετά από συνδυασμό των Μάρκο Ασένσιο και Βινίσιους μέσα στην περιοχή και γύρισμα του πρώτου, η μπάλα κόντραρε στον Πάου Τόρες και κατέληξε στο βάθος των κίτρινων διχτυών.

Το αυτογκόλ δεν πτόησε την ομάδα του Κίκε Σετιέν, η οποία απάντησε με καλή ευκαιρία του Άλεξ Μπαένα, προτού ο 40άρης Ρέινα κάνει διπλή, εξαιρετική απόκρουση σε σουτ των Καρίμ Μπενζεμά και Ροντρίγκο.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, η Βιγιαρεάλ πήρε τα ηνία του αγώνα, με την μπάλα πάντως να πηγαίνει πάνω – κάτω, με ευκαιρίες εκατέρωθεν με Σάμου Τσουκουέζε, Λούκας Βάθκεθ, Ροντρίγκο και Τζιοβάνι Λο Σέλσο.

Με βάση την αγωνιστική του εικόνα, το Κίτρινο Υποβρύχιο άξιζε την ισοφάριση και την πέτυχε στο 39’ όταν ο Τσουκουέζε στο ύψος της μεγάλης περιοχής «χόρεψε» με απίθανη κίνηση τον Νάτσο και πλάσαρε εύστοχα τον Τιμπό Κουρτουά για το 1-1.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, η Ρεάλ γλίτωσε δις, αλλά άγγιξε με την σειρά της και το 2-1. Πρώτα με την μη αποβολή του Ορελιέν Τσουαμενί για πολύ ατσούμπαλο και επικίνδυνο μαρκάρισμα στον αστράγαλο του Τσουκουέζε (ο διαιτητής δεν έδειξε ούτε φάουλ!), στη συνέχεια με σωτήρια απόκρουση του Κουρτουά σε σουτ του Χουάν Φόιθ και, στο τέλος, με επκίνδυνη κεφαλιά του Μπενζεμά που έφυγε άουτ.

Βινίσιους εναντίον όλων και 2-1...

Ο Βινίσιους, ο οποίος έφαγε μπόλικο… ξύλο από τον Φόιθ στο πρώτο 45λεπτο, έκανε τη διαφορά με το «καλησπέρα» του δεύτερου. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε «ποδιά» στον Μαντί, άντεξε το τζαρτζάρισμα του Αλφόνσο Πεδράθα και πλάσαρε άψογα τον Ρέινα, τιμωρώντας την… μαλθακή άμυνα της Βιγιαρεάλ για το 2-1 (48’).

Πέντε λεπτά αργότερα, ο κεφάτος «Βίνι» άγγιξε το δεύτερο δικό του γκολ και τρίτο της ομάδας του, όταν μετά από κλέψιμο του Ντάνι Θεμπάγιος και ασίστ του Μπενζεμά, το σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η Βιγιαρεάλ άργησε λίγο να συνέλθει από το γρήγορο γκολ των Μαδριλένων και στο 55’ άγγιξε το 2-2, με τον Νάτσο να βγάζει την μπάλα κάτω από τα δοκάρια, ύστερα από εξαιρετικό συνδυασμό των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως την ανάλογη τελική προσπάθεια.

Ο Αντσελότι, ο οποίος στην ανάπαυλα άλλαξε στόπερ (Έντερ Μιλιτάο αντί Νταβίντ Αλάμπα), έβγαλε πριν από το τελευταίο ημίωρο τον Μπενζεμά (στην θέση του ο Βαλβέρδε), παρ’ ότι δεν είχε «κλειδώσει» το ματς, προκειμένου να ξεκουράσει – προφυλάξει τον Γάλλο ενόψει Τσέλσι.

Ο συναρπαστικός ρυθμός του πρώτου μέρους είχε συνέχεια και στο δεύτερο με εκατέρωθεν αξιοσημείωτες προσπάθειες, με νέα μεγάλη ευκαιρία του Βινίσιους (η μπάλα σταμάτησε στην πλάτη του Φόιθ) και απάντηση του Γιέρεμι Πίνο ο οποίος, προτού αντικατασταθεί, σούταρε ελάχιστα άουτ, ύστερα από λάθος του Κουρτουά.

...απάντηση Μοράλες, γκολάρα Νο2 Τσουκουέζε και 2-3!

Ο Χοσέ Λουίς Μοράλες, ο οποίος μπήκε αλλαγή μαζί με τον Αλμπέρτο Μορένο στο 66’, «χτύπησε» μόλις πέντε λεπτά αργότερα, όταν με διπλή προσπάθεια από το ύψος του πέναλτι, νίκησε τον Κουρτουά, με το γκολ να ακυρώνεται αρχικά, για πιθανό οφσάιντ του Τσουκουέζε στην αρχή της φάσης. Το VAR, όμως, εξέτασε την φάση, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε οφσάιντ του Νιγηριανού και ορθά κατακύρωσε το 2-2 της μαχητικής Βιγιαρεάλ.

Ο «Καρλέτο» απάντησε στη νέα ισοφάριση των φιλοξενούμενων με την είσοδο των Μόντριτς και Καμαβινγκά, ψάχνοντας φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή, με Ροντρίγκο και Ασένσιο να απειλούν τον Ρέινα και τον Φόιθ να απαντάει ενδιάμεσα με επικίνδυνη κεφαλιά.

Ο Τσουκουέζε, με τρομερά κέφια όλη τη βραδιά, φώναξε ξανά δυνατά «παρών», δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του με καταπληκτικό curler έξω από την περιοχή, το οποίο αιφνιδίασε πλήρως τον Κουρτουά, για το 2-3 (81’).

Ο διαιτητής έδειξε και πήρε πίσω πέναλτι

Ένα λεπτό αργότερα, ο διαιτητής Αλμπερόλα Ρόχας έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Μαντί στη περιοχή της Βιγιαρεάλ αλλά, αφού μελέτησε τη φάση μετά από υπόδειξη του VAR, πήρε ορθά πίσω την υπόδειξη, αφού η μπάλα χτύπησε στο στήθος και μετά στο πεσμένο χέρι του αμυντικού των φιλοξενούμενων.

Η Ρεάλ κυνήγησε μέχρι τέλους την ισοφάριση, η Βιγιαρεάλ κράτησε άνετα το προβάδισμα, για πρώτη φορά στην ιστορία της νίκησε την Βασίλισσα και στα δύο ματς πρωταθλήματος της ίδιας σεζόν, και παρέμεινε στο «κόλπο» της πρώτης τετράδας, με την αντίπαλό της να ρίχνει το βάρος στο Champions League, γιατί το πρωτάθλημα… αντίο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ, Ρούντιγκέρ, Αλάμπα (46’ Έντερ Μιλιτάο), Νάτσο – Ασένσιο, Τσουαμενί (72’ Μόντριτς), Ντάνι Θεμπάγιος (74’ Καμαβινγκά) – Ροντρίγκο, Μπενζεμά (59’ Βαλβέρδε), Βινίσιους Ζούνιορ.

Βιγιαρεάλ (Κίκε Σετιέν): Ρέινα – Φόιθ, Μαντί, Πάου Τόρες, Πεδράθα – Τεράτς (31’ λ. τρ. Μάνου Τριγέρος), Παρέχο, Λο Σέλσο (66’ Μοράλες) – Τσουκουέζε (90’ Κίκο Φεμενία), Γιέρεμι Πίνο (66’ Αλμπέρτο Μορένο), Άλεξ Μπαένα (90’ Μοχίκα).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 28 αγώνες): Μπαρτσελόνα (27) 71, Ρεάλ Μαδρίτης 59, Ατλέτικο Μαδρίτης 54, Ρεάλ Σοσιεδάδ 51, Βιγιαρεάλ 47, Μπέτις 45, Αθλέτικ Μπιλμπάο 40, Οσασούνα 38.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα