Ο Πογιέτ δικαιολόγησε τον Βαλβέρδε: «Στη θέση του θα έκανα το ίδιο»

Ο Πογιέτ δικαιολόγησε τον Βαλβέρδε: «Στη θέση του θα έκανα το ίδιο»

Στήριξε τον συμπατριώτη του, Βαλβέρδε, ο Γκουστάβο Πογιέτ

bet365

Ο προπονητής της Εθνικής μας, Γκουστάβο Πογιέτ, υπερασπίστηκε τον συμπατριώτη του, Φεντερίκο Βαλβέρδε, για την πράξη του να γρονθοκοπήσει παίκτη της Βιγιαρεάλ που φέρεται να προσέβαλε το αγέννητο παιδί του.

Ο θόρυβος από το επεισόδιο Βαλβέρδε-Μπαένα καλά κρατεί στην Ισπανία. Μετά το τέλος του ματς της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Βιγιαρεάλ (2-3), τα ισπανικά Μέσα ανέφεραν πως ο Ουρουγουανός μέσος της Βασίλισσας γρονθοκόπησε τον Ισπανό χαφ του Κίτρινου Υποβρύχιου στο πάρκινγκ του «Σαντιάγο Μπερναμπέου», σε απάντηση για όσα αηδιαστικά φέρεται να του είχε πει ο τελευταίος για το αγέννητο παιδί του στο ματς των δύο ομάδων τον περασμένο Ιανουάριο («Κλάψε τώρα που ο γιος σου σου δεν θα γεννηθεί».

Από την πλευρά του ο Μπαένα προχώρησε σε επίσημη καταγγελία κατά του Βαλβέρδε αφού πρώτα διέψευσε πως είπε ποτέ κάτι τέτοιο, το οποίο μπορεί να μην καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα αλλά ενδέχεται να επιφέρει ποινές στον Ουρουγουανό αν η επιτροπή κατά της βίας στην Ισπανία αποφασίσει να στείλει τα έγγραφα της υπόθεσης στην Επιτροπή Αγώνων. Προς το παρόν, πάντως, ο Βαλβέρδε δέχεται την ηθική στήριξη από μεγάλο μέρος της ποδοσφαιρικής κοινότητας, όπως κι από τον συμπατριώτη του προπονητή της Εθνικής μας, Γκουστάβο Πογιέτ.

Ο 55χρονος τεχνικός σε δηλώσεις του στην «AS» τόνισε πως θα έπραττε με τον ίδιο τρόπο αν είχε ακούσει κάτι τέτοιο σε βάρος του παιδιού του ή της οικογένειάς του και προέβαλε τον χαρακτήρα του Βαλβέρδε, υποστηρίζοντας πως δεν θα προχωρούσε ποτέ σε μία τέτοια ενέργεια δίχως πρόκληση.

«Αν το δω από τη μεριά του Βαλβέρδε, το ίδιο θα έκανα. Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί όντως να συνέβη. Αν συνέβη κάτι διαφορετικό, θα δούμε πού θα καταλήξει, αν υπάρχει έρευνα. Σίγουρα υπάρχουν όρια σ' αυτά που λες στον άλλον.

Από την άλλη πλευρά θα πουν ότι ο Μπαένα δεν είπε τίποτα και πως ο Βαλβέρδε τον γρονθοκόπησε επειδή απλά του πέρασε από το μυαλό. Αν ήταν ένας παίκτης που του αρέσει να τσακώνεται, να το συζητούσαμε. Νομίζω το χειρότερο που θυμάμαι από τον Βαλβέρδε είναι εκείνο το φάουλ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης που ''κλάδεψε'' τον Μοράτα από πίσω ώστε να μην πετύχει γκολ. Αυτό είναι το χειρότερο. Μια ποδοσφαιρική ενέργεια να ρίξεις έναν παίκτη κάτω για να μη σκοράρει. Το να πηγαίνει από αυτό στο να δίνεις γροθιά χωρίς εξήγηση από τη μία μέρα στην άλλη, μου μοιάζει περίεργο».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα