Μπαρτσελόνα: Νέο burofax εμπλέκει και τον Λαπόρτα στην υπόθεση Νεγκρέιρα

Μπαρτσελόνα: Νέο burofax εμπλέκει και τον Λαπόρτα στην υπόθεση Νεγκρέιρα

Μπαρτσελόνα: Νέο burofax εμπλέκει και τον Λαπόρτα στην υπόθεση Νεγκρέιρα

bet365

Το όνομα του Τζουάν Λαπόρτα συμπεριλαμβάνεται στο burofax που είχε αποστείλει ο αντιπρόεδρος της ένωσης διαιτητών, Νεγκρέιρα το 2018, με το οποίο ο τελευταίος απαιτούσε χρήματα από την Μπαρτσελόνα σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που της προσέφερε.

Η Μπαρτσελόνα βάλλεται διαρκώς από τα στοιχεία που βγαίνουν στη φόρα για τη σχέση της προηγούμενης διοίκησής της με την εταιρεία του πρώην αρχιδιαιτητή, Χοσέ Μαρία Ενρίκε Νεγκρέιρα, στην οποία φέρεται να κατέβαλε συνολικά το ποσό των 1,4 εκατομμυρίων ευρώ μέσα μια τριετία για συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, συμμετοχή στην υπόθεση φαίνεται πως έχει και ο Τζουάν Λαπόρτα, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στο burofax του Νεγκρέιρα από το 2018 που ήρθε να δημοσιεύσει η «El Mundo», περιπλέκοντας κι άλλο το σκάνδαλο διαπλοκής που έχει ξεσπάσει με επίκεντρο τους Μπλαουγκράνα.

Το εν λόγω τελεσίγραφο στάλθηκε από τον ίδιο τον Νεγκρέιρα στην Μπαρτσελόνα τον Δεκέμβριο του 2018 και μέσω αυτού ο πρώην αντιπρόεδρος της ένωσης διαιτητών της ισπανικής ομοσπονδίας απαιτούσε χρήματα από τους Μπλαουγκράνα, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «δεν γίνεται να σταματήσουν οι πληρωμές μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους προέδρους, κύριους Λαπόρτα, Ροσέλ και Μπαρτομέου».

Συγκεκριμένα, το ποσό που εκκρεμούσε κατά τον Νεγκρέιρα από την Μπάρτσα προς την εταιρεία του (asnil 95 SL) ήταν 267.047 ευρώ και αφορούσε το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Στο εν λόγω burofax, μάλιστα, ο Νεγκρέιρα έκλεισε το κείμενό του γράφοντας: «Θέλω να ελπίζω πως αυτή η μη πληρωμή οφείλεται σε κάποιο διαδικαστικό κώλυμα και μόνο».

Η αναφορά στο όνομα του Λαπόρτα αφορά την πρώτη του θητεία, από τη στιγμή που η συνεργασία της εταιρείας του Νεγκρέιρα με την Μπάρτσα άρχισε από το 2003. Ήταν αρκετή, ωστόσο, για να πυροδοτήσει νέα σενάρια και επικριτικά σχόλια κατά της διοίκησης των Μπλαουγκράνα, για μια υπόθεση που παρ' όλα αυτά δεν δείχνει ικανή να στοιχίσει νομικά στο κλαμπ καθώς έχει παραγραφεί.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα