Πελέ: Γιατί ο Βραζιλιάνος δεν έπαιξε ποτέ σε ευρωπαϊκό σύλλογο;

Newsroom
Πελέ: Γιατί ο Βραζιλιάνος δεν έπαιξε ποτέ σε ευρωπαϊκό σύλλογο;

bet365

Ο Πελέ είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή στο πλαίσιο προώθησης μιας ταινίας για τη ζωή του ότι δύο ευρωπαϊκοί σύλλογοι διεκδίκησαν την υπογραφή του, αλλά εκείνος παρέμεινε στην Σάντος.

Γιατί ο Πελέ δεν έπαιξε ποτέ για ευρωπαϊκό σύλλογο; διερωτούνται πολλοί για τον σπουδαίο Βραζιλιάνο, που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης (29/12). Λοιπόν την απάντηση έχει δώσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του, μιλώντας μετά τη λαμπρή καριέρα του, κι εξήγησε γιατί απέρριψε μια μεταγραφή σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Νάπολι. Το είδωλο της Βραζιλίας που θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που τίμησαν ποτέ το άθλημα, μπορεί να προσέλκυσε το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής ελίτ, με τη Ρεάλ και τη Νάπολι να επιθυμούν να τον αποκτήσουν, αλλά ο ίδιος, από επιλογή, δεν θέλησε να αφήσει την Σάντος μεγάλη δύναμη της εποχής.

Πελέ για πάντα: Διαβάστε όλα τα θέματα

Μιλώντας στο παρελθόν σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη για την προώθηση τότε της βιογραφικής του ταινίας, Pele: Birth of a Legend, ανέφερε πως ήταν «πολύ κοντά» στο να υπογράψει στους Μαδριλένους αλλά δεν το έκανε ποτέ και δεν μετανιώνει. «Υπήρχαν πολλές φορές που ήμουν πολύ κοντά στο να υπογράψω με τη Ρεάλ Μαδρίτης και μετά άλλη μια φορά με τη Νάπολι στην Ιταλία», έχει αποκαλύψει.

«Δεν μετανιώνω. Ήμουν στη Σάντος και εκείνη την εποχή ήταν μια δύναμη. Δεν έπαιξα εκτός Βραζιλίας γιατί ήμουν πολύ, πολύ ευτυχισμένος στη Σάντος, πέρασα τα καλύτερα 15-20 χρόνια της ζωής μου εκεί. Είχα πολλές άλλες προτάσεις και όχι μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης επίσης, αλλά ήμουν εντάξει εκεί που ήμουν».

Ο Πελέ έφυγε τελικά από τη Σάντος μετά από 19 καλές σεζόν για να ενταχθεί στη New York Cosmos της North American Soccer League (NASL) για την αγωνιστική περίοδο του 1975. Έπαιξε δύο σεζόν στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνοντας, σύμφωνα με τον απολογισμό, 37 γκολ πριν αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα