Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα 0-1: «Απόδραση» με σφραγίδα Λεβαντόφσκι και ξανά πρώτη (vid)

bet365

Με γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και καθοριστικές αποκρούσεις του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, η Μπαρτσελόνα… απέδρασε από τις Βαλεαρίδες Νήσους (1-0 την Μαγιόρκα) και έφτασε τις έξι διαδοχικές νίκες στη La Liga, ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, με ματς περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Για άλλη μια φορά, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι φώναξε «παρών» για την Μπαρτσελόνα. Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση, η ομάδα του Τσάβι «απέδρασε» από τις Βαλεαρίδες Νήσους (1-0 την πολύ μαχητική Μαγιόρκα), έφτασε τις έξι διαδοχικές νίκες στη La Liga και ανέβηκε στη κορυφή της βαθμολογίας, εν αναμονή βεβαίως του αποψινού αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με την Οσασούνα (02/10, 22:00).

Ο Χαβιέρ Αγκίρε, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών, πόνταρε και πάλι σε άμυνα με τρία στόπερ και ξεκάθαρο στόχο να κρατήσει, για όσα περισσότερα λεπτά μπορεί, το μηδέν κόντρα στους Μπλαουγκράνα.

Ο Τσάβι, εξαιτίας των απουσιών στην άμυνα (εκτός οι Αραούχο, Κουντέ, Μπεγερίν και ανέτοιμος ο Σέρτζι Ρομπέρτο), ξεκίνησε τον (φύσει και θέσει αριστερό μπακ – χαφ) Αλεχάντρο Μπάλντε ως δεξί μπακ (δεν τα πήγε άσχημα ο πιτσιρικάς), με τους Ζεράρ Πικέ – Τζόρντι Άλμπα να επιστρέφουν στην ενδεκάδα μετά από καιρό και τους Φρανκ Κεσιέ – Ανσού Φατί να παίρνουν θέση αντί των Πέδρι και Ραφίνια αντίστοιχα σε μεσαία γραμμή και επίθεση.

Παρά την (πρωτίστως) αμυντική προσέγγιση του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις πρώτες επικίνδυνες φάσεις μπροστά στην εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, με άξιες αναφοράς ένα σουτ του Κανγκ Ιν Λι από το ύψος της περιοχής που έφυγε άουτ (11’) και, κυρίως, ένα κακό τελείωμα του Ίνιγο Ρουίθ Ντε Γαλαρέτα από πολύ καλή θέση, ύστερα από κομπίνα σε κόρνερ (12’).

Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν ιδιαιτέρως να βρουν κενά στην πολύ καλά στημένη άμυνα της Μαγιόρκα, παρ’ ότι έψαχναν με μπαλιές με τη μια να ανοίξουν την οπισθοφυλακή των Νησιωτών, με κύριους εκφραστές τους Πικέ – Κρίστενσεν από πίσω και τους Μπουσκέτς - Κεσιέ από την μεσαία γραμμή.

Ο… κλειδαράς Λεβαντόφσκι

Όταν, βεβαίως, στην ομάδα σου έχεις έναν εκτελεστή παγκόσμιας κλάσης όπως ο Λεβαντόφσκι, ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα ο… τύπος αυτός θα βρει τον τρόπο για να ξεκλειδώσει μια τέτοια, μαζική άμυνα.

Δευτερόλεπτα πριν από την συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου και μετά από κάθετη πάσα του Φατί, ο Πολωνός κινήθηκε στην γωνία της αντίπαλης περιοχής και με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ, νίκησε τον Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς και, για άλλη μια φορά, διευκόλυνε σημαντικά το έργο της Μπάρτσα.

Ο «Λέβα», ο οποίος δημιούργησε άλλη μια καλή ευκαιρία αμέσως μετά, άνοιξε το σκορ σε τέταρτο ματς πρωταθλήματος των Μπλαουγκράνα, με τους οποίους έφτασε τα οκτώ γκολ στα πρώτα επτά παιχνίδια του στη La Liga, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και 26 χρόνια (!) και, συγκεκριμένα, από τον Κρίστιαν Βιέρι με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Μαγιόρκα, λόγω της ρευστότητας του σκορ, δεν άλλαξε τακτική προσέγγιση και παραλίγο να της βγει σε καλό, αφού άγγιξε το 1-1, όταν ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε σωτήρια προβολή εξ’ επαφής του Τζάουμε Κόστα, με τον Γερμανό τερματοφύλακα να επιβεβαιώνει ότι φέτος, μετά και την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε, επέστρεψε ο «κανονικός» εαυτός του (35’).

Έπαιξε με την φωτιά, αλλά δεν κάηκε

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν το ίδιο δυναμικά και φιλόδοξα όπως τελείωσαν το πρώτο, χωρίς πάντως να απειλήσουν ουσιαστικά την πολύ σταθερή μέχρι τώρα άμυνα της Μπάρτσα, η οποία έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ μετά από επτά αγωνιστικές. Ο Τερ Στέγκεν, μάλιστα, ξεπέρασε το καλύτερο σερί απαραβίαστης εστίας σε επίπεδο πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τα 500 λεπτά.

Οι υποτονικοί επιθετικά Καταλανοί, οι οποίοι απάντησαν με δύο καλά σουτ των Κεσιέ και Άλμπα που έφυγαν λίγο άουτ, ήλεγχαν τον ρυθμό και το έκαναν ακόμα πιο αποτελεσματικά όταν ο Τσάβι έριξε στο ματς τον Πέδρι.

Η Μαγιόρκα συνέχισε να το πιστεύει και κυνήγησε την ισοφάριση μέχρι τέλους, με Βέντατ Μουρίκι και Κανγκ Ιν Λι να την αγγίζουν με ευκαιρίες στο φινάλε, προτού το τελευταίο σφύριγμα του Χεσούς Χιλ Μανθάνο προσφέρει ανακούφιση… κορυφής στον Τσάβι και τους παίκτες του.

Μαγιόρκα (Χαβιέρ Αγκίρε): Ραΐκοβιτς – Μαφέο, Βάλιεντ, Ραΐγιο, Κοπέτε, Τζάουμε Κόστα (77’ λ. τρ. Κουφρέ) – Ρουίθ Ντε Γαλαρέτα (85’ Λάγο Τζούνιορ), Μπαμπά, Αντόνιο Σάντσεθ (67’ Ντάνι Ροντρίγκεθ) – Κάνγκ Ιν Λι - Μουρίκι.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Μπάλντε, Πικέ, Κρίστενσεν, Τζόρντι Άλμπα (80’ Σέρτζι Ρομπέρτο) – Γκάβι, Μπουσκέτς, Κεσιέ (67’ Πέδρι) – Ντεμπελέ (80’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι, Φατί (67’ Ραφίνια).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε επτά αγώνες): Μπαρτσελόνα 19, Ρεάλ Μαδρίτης (6) 18, Αθλέτικ Μπιλμπάο 16, Μπέτις (6) 15, Ατλέτικο Μαδρίτης 13, Βιγιαρεάλ 12, Οσασούνα (6) 12.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα