Ρονάλντο: Πόσο καλά ξέρεις το φαινόμενο; (quiz)

Newsroom
Ρονάλντο: Πόσο καλά ξέρεις το φαινόμενο; (quiz)

bet365

Το «Φαινόμενο» της στρογγυλής Θεάς, ο ένας και μοναδικός Ρονάλντο, σβήνει 46 κεράκια και το Gazzetta γιορτάζει μαζί του με το απόλυτο quiz για τη ζωή και την καριέρα του: Πόσο καλά γνωρίζετε τον Βραζιλιάνο μύθο;

Για πολλούς ο καλύτερος φορ της εποχής του. Για άλλους το μεγαλύτερο «what if», ο ποδοσφαιριστής - φαινόμενο που αν δεν είχε καταστρέψει τα γόνατά του θα είχε θέσει οριστικό τέλος στο αιώνιο debate του κορυφαίου όλων. Το μόνο δεδομένο με την περίπτωσή του ωστόσο είναι πως ο ποδοσφαιρικός πλανήτης παραμένει φτωχότερος μετά την απόφασή του να κρεμάσει τα εξάταπα. Ο Ρονάλντο άλλωστε ανέκαθεν αποτελούσε κάτι άπιαστο, μια ανόθευτη αύρα μαγείας.

Έκανε το μεγάλο «μπαμ» στην πατρίδα του στις αρχές της δεκαετίας του '90, συστήθηκε στην Ευρώπη με τη φανέλα της Αϊντχόφεν και γιγάντωσε τον μύθο του στα γήπεδα της Ιταλίας και της Ισπανίας. Γνώρισε και τις δυο πλευρές του Clasico μέσα από τη ματιά των Μπάρτσα και Ρεάλ, φόρεσε Νερατζούρι και Ροσονέρι για τα Derby della Madonnina που διχάζουν μέχρι και σήμερα το «βιομηχανικό» Μιλάνο. Το παράδοξο ωστόσο με αυτόν τύπο με το αστραφτερό χαμόγελο είναι πως ανάγκασε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές να τον αγαπήσουν. Ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο παράσημο που κουβαλά έπειτα από 18 χρόνια λαμπρής καριέρας.

Ποιος ήταν όμως πράγματι ο περιβόητος Ρονάλντο; Ανήμερα των 46ων γενεθλίων του, το Gazzetta σας καλεί στο απόλυτο quiz για το Φαινόμενο της Βραζιλίας και μέσα από 20 ξεχωριστές ερωτήσεις σας βοηθά να τον μάθετε ακόμα καλύτερα.

Των Κωνσταντίνου Κωλαΐτη - Νίκου Κικίδη

Loading...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα