Λούκα Μόντριτς: Αποκάλυψε το «μυστικό» της υπεράνθρωπης φυσικής του κατάστασης

Λούκα Μόντριτς: Αποκάλυψε το «μυστικό» της υπεράνθρωπης φυσικής του κατάστασης

Newsroom
Λούκα Μόντριτς: Αποκάλυψε το «μυστικό» της υπεράνθρωπης φυσικής του κατάστασης

bet365

Η ακόρεστη πείνα του για προπόνηση και μπάλα είναι τα «κρυφά» όπλα του Λούκα Μόντριτς για να παραμένει σε άψογη φυσική κατάσταση παρά τα 37 του χρόνια.

Η συνέπεια του Λούκα Μόντριτς την τελευταία δεκαετία σχετίζεται τόσο με την πειθαρχία του όσο και με το ακατέργαστο ταλέντο του στο γήπεδο. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πλέον 37 ετών και δεν δείχνει σημάδια επιβάρυνσης. Ενθουσίασε τους οπαδούς της «βασίλισσας» στη νίκη της Τρίτης με 3-0 επί της Σέλτικ στο Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώνοντας ένα εκπληκτικό γκολ με τριβέλα και λαμβάνοντας την καθολική αποδοχή μέσα στο Celtic Park για τις προσπάθειές του. Έπαιξε 45 παιχνίδια την περασμένη σεζόν καθώς η Ρεάλ κατέκτησε τη La Liga και το Champions League στην ίδια σεζόν για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Τι είναι αυτό που κρατά τον νικητή της Χρυσής Μπάλας του 2018 σε καλή φόρμα; Τίποτα πολύ δραστικό σύμφωνα με τον ίδιο. Ο Μόντριτς είπε στην Diario AS: «Μου ζητούν πάντα το μυστικό μου, αλλά δεν ξέρω τι να σου πω. Είναι φυσικό. Ζω από και για το ποδόσφαιρο 24 ώρες την ημέρα. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό. Λατρεύω αυτό που κάνω και απολαμβάνω όσο ποτέ άλλοτε το επάγγελμά μου γιατί ξέρω ότι είμαι σε δύσκολη ηλικία για ποδοσφαιριστή. Ίσως γι' αυτό το απολαμβάνω όσο ποτέ άλλοτε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πόσο θα αντέξεις σε αυτό το επίπεδο και σε αυτόν τον σύλλογο, στον οποίο οι απαιτήσεις είναι οι μέγιστες. Προσπαθώ να απολαμβάνω τις προπονήσεις και τους αγώνες. Όλα αυτά βοηθούν να είσαι καλός σε αυτή την ηλικία».

Ο Μόντριτς έχει διατηρήσει τη ρουτίνα του, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων στο γυμναστήριο και της διατροφής του. Ο Κροάτης διεθνής συνέχισε: «Σήμερα για παράδειγμα έχω φτάσει μια ώρα και ένα τέταρτο πριν από την προπόνηση και σχεδόν κάθε μέρα παίρνω πρωινό εδώ. Κάνω τα πράγματά μου με τους υπεύθυνους φυσικής κατάστασης στο γυμναστήριο, ώστε να βγαίνω για προπόνηση ήδη ζεστός. Μετά κάνω ποθεραπεία, κάποιες μέρες προπονούμαστε πιο σκληρά και άλλες όχι τόσο. Μετά, ανάλογα με το πώς νιώθω, μένω να κάνω πράγματα με τους γυμναστές, ό,τι χρειαστεί. Μετά πηγαίνω σπίτι για να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου και τα παιδιά».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα