Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 1-4: Φατί κερνάει, Λεβαντόφσκι πίνει (vid)

bet365

Με δύο γκολ του εορτάζοντα τα 34α γενέθλιά του, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και «σόου» του Ανσού Φατί σε λιγότερη από μισή ώρα (ένα γκολ – δύο ασίστ), η Μπαρτσελόνα νίκησε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το σκορ την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν (4-1), κάνοντας «σεφτέ» νικών στη φετινή La Liga.

Βλέπεις το σκορ (4-1) χωρίς να έχεις δει τον αγώνα και συμπεραίνεις ότι η Μπαρτσελόνα έκανε περίπατο στο Σαν Σεμπαστιάν κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, στη πρώτη της νίκη στη φετινή La Liga. Λάθος.

Η Μπάρτσα τα… χρειάστηκε σε πολλά σημεία του αγώνα κόντρα στην ομάδα του Ιμανόλ Αλγουαθίλ και χρειάστηκε την (καθοριστική) είσοδο του Ανσού Φατί και το «φονικό ένστικτο» που πέρυσι δεν είχε στην επίθεση για να πάρει μια πολύτιμη νίκη που δεν την αφήνει πιο μακριά από την κορυφή.

Οι Βάσκοι, οι οποίοι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με «διπλό» επί της Κάντιθ, παρατάχθηκαν με μια αλλαγή σε σχέση με την πρεμιέρα, με τον Αϊέν Μουνιόθ να παίρνει την θέση του Ντιέγο Ρίκο στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Τσάβι, από την πλευρά του, έκανε μια μικρή… επανάσταση μετά το στείρο 0-0 με τη Ράγιο Βαγιεκάνο, αφού επέλεξε άμυνα με τρία στόπερ (χωρίς τον Ζιλ Κουντέ, τον οποίο ο σύλλογος δεν μπορεί ακόμα να δηλώσει), χρησιμοποιώντας τον Αλεχάντρο Μπάλντε αντί του Τζόρντι Άλμπα στα αριστερά, τον Φρένκι Ντε Γιονγκ στην θέση του τιμωρημένου Σέρχιο Μπουσκέτς και τον Φεράν Τόρες αντί του Ραφίνια.

Μια σου (Λεβαντόφσκι) και μια μου (Ίσακ)

Ο αγώνας στη «Ρεάλε Αρένα» ξεκίνησε ονειρικά για τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι προηγήθηκαν μόλις στο 44ο δευτερόλεπτο. Ύστερα από ωραία ενέργεια και πάσα του Πέδρι, ο Μπάλντε κινήθηκε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με πλασέ, σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη Μπάρτσα και, ανήμερα των 34ων γενεθλίων του, πέτυχε το πιο γρήγορο τέρμα της καριέρας του (και έχει πάνω από 600…).

Το τέρμα του Πολωνού, συν τοις άλλοις, είναι το πιο γρήγορο ενός εορτάζοντα στην ιστορία της La Liga, αφού ξεπέρασε αυτό του Φερνάντο Ανσόλα, στα 55 δευτερόλεπτα, ως παίκτης της Ρεάλ Σοσιεδάδ κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ανήμερα επίσης των 34ων γενεθλίων (27/01/1974).

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν ευτύχησαν να χαρούν πολύ το προβάδισμα και το πρώτο τους γκολ μετά από τρία διαδοχικά επίσημα ματς χωρίς (συνυπολογίζοντας και τα δύο τελευταία περυσινά), αφού η Σοσιεδάδ αντέδρασε άμεσα.

Λάθος του Ντε Γιονγκ στην μεσαία γραμμή, γρήγορη αντεπίθεση και η μπάλα στον Αλεξάντερ Ίσακ, ο οποίος με δύο κόντρες και η σημαντική στο πόδι του Έρικ Γκαρθία, νικάει τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν για το 1-1 (6’).

Την κράτησε όρθια ο Τερ Στέγκεν

Με κορυφαίο τον αειθαλή Νταβίδ Σίλβα (σίγουρα είναι 36;), οι Βάσκοι ήταν ανώτεροι χάρη στην κυριαρχία τους στη μεσαία γραμμή (ποιος θα το έλεγε απέναντι στη Μπαρτσελόνα…) και είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες στο υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο, αφού αμυντικά η Μπάρτσα έχει ακόμα πολλά να δουλέψει.

Οι γηπεδούχοι δεν προηγήθηκαν στο σκορ, όμως, χάρη στον ανεβασμένο φέτος Τερ Στέγκεν, ο οποίος είπε «όχι» σε διαγώνιο σουτ του Μίκελ Μερίνο (ο Τάκε Κούμπο έχασε μοναδική ευκαιρία στο ριμπάουντ) και, κυρίως, σε πλασέ – φαρμάκι του Σίλβα, με τον Γερμανό να βγάζει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα.

Πως απάντησαν οι φιλοξενούμενοι; Με μια πολύ καλή ευκαιρία του Φεράν Τόρες ύστερα από πάσα του Ουσμάν Ντεμπελέ αλλά πέραν τούτου, λίγα πράγματα από την ομάδα του Τσάβι, η οποία δεν έδειχνε άνετη στον αγωνιστικό χώρο.

Ανσού Φατί, καλώς ήρθες πίσω!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε επίσης με ζόρια για τη Μπαρτσελόνα, η οποία γλίτωσε το 2-1 εις βάρος της από θαύμα. Ο Μπράις Μέντεθ εκτέλεσε φάουλ από τα άκρα, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα χωρίς να την ακουμπήσει κανείς, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε (ορθά;) το γκολ, επειδή ο Ρομπέν Λε Νορμάντ που κινήθηκε προς την μπάλα, αλλά δεν την ακούμπησε, ήταν οφσάιντ.

Και, από το πιθανό 2-1, περάσαμε στο πραγματικό 1-3, με φαρδιά πλατιά υπογραφή του Ανσού Φατί. Ο 19χρονος χαρισματικός επιθετικός, ο οποίος τόσο άτυχος είναι με τους τραυματισμούς, μπήκε μαζί με τον Ραφίνια αντί των Μπάλντε και Φεράν Τόρες αντίστοιχα, με τον Τσάβι να ρισκάρει με τον Φατί σε άτυπο ρόλο μπακ – χαφ.

Με δύο ενέργειες μέσα σε τρία λεπτά, όμως, ο Φατί έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του, η οποία τόσα περιμένει (και όχι άδικα) από τον νεαρό. Στο 66’, με τακουνάκι σέρβιρε στον Ντεμπελέ, με τον Γάλλο να νικάει τον Άλεξ Ρεμίρο με διαγώνιο σουτ με το αριστερό.

Και, στο 69’, συνδυάζεται άψογα με τον φίλο του Πέδρι και, όταν θα μπορούσε να πλασάρει, γύρισε την μπάλα στον Λεβαντόφσκι, προκειμένου ο Πολωνός να την στείλει με άνεση στο βάθος της βασκικής εστίας.

Ο «Λέβα», ο οποίος δεν είναι αχάριστος, του επέστρεψε το… δώρο και, στο 79’, σέρβιρε (με την βοήθεια ενός αντιπάλου) την μπάλα στον Φατί, προκειμένου ο τελευταίος να βάλει ιδανικό κερασάλι στο πρώτο φετινό «τρίποντο» της Μπάρτσα.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο – Ελουστόντο (78’ Γκοροσάμπελ), Θουμπέλδια, Λε Νορμάντ, Μουνιόθ – Θουμπιμέντι, Μπράις Μέντεθ, Μερίνο (78’ Καρικαμπούρου), Σίλβα (71’ Τουριέντες) – Ίσακ (70’ Ναβάρο), Κούμπο (71’ Τσο).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Αραούχο, Κρίστενσεν, Έρικ Γκαρθία – Ντεμπελέ (72’ Τζόρντι Άλμπα), Μπάλντε (64’ Ραφίνια) – Ντε Γιονγκ (85’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Πέδρι, Φεράν Τόρες (64’ Ανσού Φατί), Γκάβι (85’ Κεσιέ) – Λεβαντόφσκι.

Οι πρώτοι στη La Liga (μετά από δύο αγωνιστικές): Βιγιαρεάλ 6, Ρεάλ Μαδρίτης 6, Μπέτις 6, Οσασούνα 6, Μπαρτσελόνα 4, Ράγιο Βαγεκάνο 4, Αθλέτικ Μπιλμπάο 4, Ατλέτικο Μαδρίτης 3.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα