La Liga: Κατήγγειλε την Παρί Σεν Ζερμέν για παραβίαση του Financial Fair Play

Newsroom
La Liga: Κατήγγειλε την Παρί Σεν Ζερμέν για παραβίαση του Financial Fair Play

bet365

Η ισπανική λίγκα υπό την προεδρία του Τέμπας κατήγγειλε στην UEFA την παριζιάνικη ομάδα επειδή θεωρεί ότι παραβιάζει τους οικονομικούς κανονισμούς περί δίκαιου παιχνιδιού. Το έκανε ήδη και για τις Μάντσεστερ Σίτι και Γιουβέντους.

Η La Liga, όπως είχε προειδοποιήσει προ ημερών, κατήγγειλε την Παρί Σεν Ζερμέν ενώπιον της UEFA, με την κατηγορία ότι παραβιάζει τους οικονομικούς κανόνες που ορίζι το Financial Fair Play. Η ισπανική λίγκα το έκανε και για την Μάντσεστερ Σίτι τον περασμένο Απρίλιο. H διοργανώτρια αρχή που τελεί υπό την προεδρία του Τέμπας έχει προσφύγει γι' αυτή την υπόθεση όχι μόνο στην UEFA, αλλά και στα δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γαλλίας.

Στην επιστολή οι Ισπανοί αναφέρονται στον ισχυρό άνδρα των Παριζιάνων, Νασέρ Αλ Κελαϊφί. Ο Χαβιέρ Τέμας κάνει αυτό το βήμα θεωρώντας ότι «αυτές οι πρακτικές αλλάζουν το σύστημα και τη βιωσιμότητα του ποδοσφαίρου, βλάπτουν όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους και τα πρωταθλήματα και χρησιμεύουν μόνο στην τεχνητή άνοδο της αγοράς, με χρήματα που δεν παράγονται στο ίδιο το ποδόσφαιρο».

Η καταγγελία κατατέθηκε αυτή την εβδομάδα και σύμφωνα με την AS, έχει γίνει αντίστοιχη κίνηση κατά της Μάντσεστερ Σίτι και της Γιουβέντους τους τελευταίους μήνες ενώπιον του ίδιου οργάνου. Αυτό το βήμα, σύμφωνα με τη La Liga, γίνεται για την προστασία της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας και των ομάδων, ώστε να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις.

Θυμίζουμε ότι η La Liga προέβη σε αντίστοιχη κίνηση -και μάλιστα με επιτυχία- το 2017 και το 2018, αν και το CAS κατέληξε να καταρρίψει τις κυρώσεις. Μάλιστα σύμφωνα με τα ισπανικά ρεπορτάζ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να προστεθούν νέα στοιχεία στους φακέλους αυτών των καταγγελιών.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα