Λούκα Μόντριτς: Ο «αγέραστος» στρατιώτης της Ρεάλ Μαδρίτης (vids)

Λούκα Μόντριτς: Ο «αγέραστος» στρατιώτης της Ρεάλ Μαδρίτης (vids)

Λούκα Μόντριτς: Ο «αγέραστος» στρατιώτης της Ρεάλ Μαδρίτης (vids)

bet365

Ακόμα και στα 36 του χρόνια ο Λούκα Μόντριτς συνεχίζει να προσφέρει στιγμές μαγείας, να παραμένει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στο κορυφαίο επίπεδο και να εντυπωσιάζει με την απόδοση του.

Ο Κροάτης διεθνής μέσος έχει πανηγυρίσει με τους Μαδριλένους 20 τίτλους και φέτος στέφθηκε ξανά πρωταθλητής Ισπανίας για τρίτη φορά με την ομάδα του. Το συμβόλαιο του 36χρονου ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, αλλά όπως όλα δείχνουν ο ποδοσφαιριστής κατέληξε σε συμφωνία με τη Ρεάλ για την επέκταση του συμβολαίου του. Ο Μόντριτς αναμένεται να παραμείνει κάτοικος «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για ακόμα έναν χρόνο, ενώ στο συμβόλαιό του θα υπάρχει και η δυνατότητα ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο. Και πώς να μη το κάνει άλλωστε; Από τη στιγμή που στα 36 του χρόνια, διανύει μία από τις καλύτερες του σεζόν στη Μαδρίτη.

Το έχει αποδείξει από την εκκίνηση της φετινή σεζόν, το έδειξε ξανά και στον πρόσφατο αγώνα με την Λεβάντε, κόντρα στην οποία μοίρασε τρεις ασίστ σε μόλις 45 λεπτά! Κανένας άλλος ποδοσφαιριστής πλην του Λιονέλ Μέσι δεν έχει καταφέρει να «ξεκλειδώσει» αυτό το σπουδαίο επίτευγμα πέρα από αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές. Εκτός από αυτό, ο Μόντριτς δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες (4) από κάθε άλλον παίκτη στο γήπεδο, είχε τις περισσότερες πάσες (35) και άγγιξε το τέλειο έχοντας 95% ευστοχία στις πάσες του. Μαεστρία!

Η φετινή χρονιά θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του Λούκα Μόντριτς. Όχι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και για την ευκαιρία που έχει η ομάδα του να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης το επόμενο Σάββατο (28/05, 22:00), αλλά για το γεγονός πως φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ όσον αφορά τις ασίστ.

Απομένουν δύο ακόμα αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και ο 36χρονος μέσος έχει μοιράσει ήδη 12 γκολ, τα διπλάσια από την περυσινή. Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ρεάλ. Μόνο τη σεζόν 2013/14 πλησίασε τα φετινά του επιτεύγματα αλλά και πάλι δεν κατάφερε να τα ξεπεράσει.

Μεγαλείο ψυχής

Κόντρα στη Λεβάντε ο Λούκα Μόντριτς έδειξε γι’ ακόμη μία φορά μεγαλείο ψυχής. Επειτα από πέντε χρόνια παρουσίας στη La Liga η Λεβάντε αποχαιρέτησε κατηγορία. Χρειαζόταν τουλάχιστον έναν βαθμό για να παραμείνουν ζωντανοί, αλλά η ήττα με 6-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Πέμπτης (12/05) τους οδήγησε στη Segunda Division. Όπως είναι λογικό η απογοητευμένη στο τέλος του αγώνα ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παικτών της. Ο Βινίσιους έτρεξε να παρηγορήσει τον Μοράλες και να του δώσει μια σφιχτή αγκαλιά την ώρα που ο μεσοεπιθετικός της Λεβάντε έκανε δηλώσεις. Ο Λούκα Μόντριτς θέλησε επίσης να στείλει ένα μήνυμα ενθάρρυνσης σε όλους τους οπαδούς της Λεβάντε, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, λίγα λεπτά μετά τη νίκη των «μερένγκες» με 6-0! «Δεν είναι ποτέ ωραίο να βλέπεις μια ομάδα να πέφτει. Καλή τύχη στη Λεβάντε και τους οπαδούς της», ήταν το σχόλιο του Κροάτη.

Στυλοβάτης

Τα τελευταία χρόνια, ο 36χρονος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι η «καρδιά» στην μεσαία γραμμή της ομάδας του και βασικός παράγοντας για την πρόοδο των «μερένγκες» τόσο στη La Liga όσο και στο Champions League. Η αντοχή και η ικανότητά του να ανταγωνίζεται σε φυσικό επίπεδο άλλους συμπαίκτες του είναι εξίσου εντυπωσιακές με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, κάνοντας τους Κασεμίρο (30 ετών) και Τόνι Κρόος (32 ετών) να φαίνονται … κουρασμένοι. Μέχρι στιγμής το 2022, ο Μόντριτς έχει χάσει μόλις τρεις αγώνες αποδεικνύοντας ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας του.

Η προφητεία και ο τελικός με Λίβερπουλ

Η Ρεάλ οφείλει την παρουσία της στον τελικό του Champions League στον Καρίμ Μπενζεμά, στο ήρωα Ροντρίγκο αλλά και στον αγέραστο κι ακούραστο Λούκα Μόντριτς. Ο 36χρονος Κροάτης χαφ της Ρεάλ πριν η ομάδα του αναμετρηθεί με την Παρί Σεν Ζερμέν είχε εκφράσει την πεποίθησή του του ότι άμα καταφέρουν κι αποκλείσουν τους Παριζιάνους, στο τέλος θα στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης. Το πρώτο βήμα έγινε. Η Παρί έμεινε εκτός από τους Μαδριλένους. Ακολούθησε η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και πλέον μένει η Λίβερπουλ, προκειμένου οι Μαδριλένουν να φτάσουν στην κορυφή.

«Αν νικήσουμε την Παρί, θα κερδίσουμε και το Champions League», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Λούκα Μόντριτς στους συμπαίκτες του και πλέον μένει να δούμε αν η προφητεία του Κροάτη βγει αληθινή...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα