Μπαρτσελόνα - Ράγιο Βαγιεκάνο 0-1: Ιστορική ήττα, το Champions League πήρε… αναβολή! (vid)

Μπαρτσελόνα - Ράγιο Βαγιεκάνο 0-1: Ιστορική ήττα, το Champions League πήρε… αναβολή! (vid)

bet365

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές εντός έδρας ήττες την ίδια σεζόν (0-1 από την Ράγιο Βαγιεκάνο) και απέτυχε να «δέσει» την έξοδο στο Champions League, αν και παραμένει στο χέρι της να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της La Liga - Ένα βαθμό χρειάζεται πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Γράφει ιστορία η φετινή Μπαρτσελόνα, αλλά από την… ανάποδη! Κάκιστοι κόντρα στην πολύ καλά στημένη Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία αγκάλιασε την παραμονή της, οι Μπλαουγκράνα γνώρισαν τρίτη διαδοχική εντός έδρας ήττα την ίδια σεζόν (0-1) μετά από αυτές με Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-3) και Κάντιθ (0-1), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα 122 χρόνια ιστορίας τους.

Εξαιτίας αυτής της ήττας, η Μπάρτσα απέτυχε να μείνει μόνη δεύτερη στη βαθμολογία της La Liga για να αγκαλιάσει το εισιτήριο του Champions League, αν και παραμένει στο χέρι της. Και, συν τοις άλλοις, επιτρέπει στην πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, με έναν βαθμό στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της με την Εσπανιόλ (Σάββατο 30/04, 17:15), να πανηγυρίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος για 35η φορά στην ιστορία της.

Ο Τσάβι ξεκούρασε - προφύλαξε Ντάνι Άλβες - Ζεράρ Πικέ, ξεκινώντας κανονικά τον Ρόναλντ Αραούχο, παρ’ ότι ο Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός αποχώρησε τραυματίας από τον προηγούμενο αγώνα με την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Στην Ράγιο Βαγιεκάνο, ο Αντόνι Ιραόλα άφησε εκτός ενδεκάδας τον παίκτη - σημείο αναφοράς στην μεσοεπιθετική γραμμή, Όσκαρ Τρέχο, την θέση του οποίου πήρε ο Ουνάι Λόπεθ.

Γκολ η Ράγιο με το «καλησπέρα»

Οι Μπλαουγκράνα, όπως αναμενόταν, βρήκαν απέναντί τους μια ομάδα κλεισμένη στο δικό της μισό του γηπέδου, η οποία όμως έβγαινε πολύ σωστά στην επίθεση και, στην πρώτη της ευκαιρία, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, με βαθιά μπαλιά του Ίσι, κοντρόλ και άπιαστο γυριστό σουτ του Άλβαρο Γκαρθία μέσα από την περιοχή για το 0-1 (7’).

Με αυτό το γκολ, η Μπάρτσα συμπλήρωσε 23 από τα συνολικά 48 φετινά της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις όπου βρίσκεται πίσω στο σκορ (!), με ό, τι αυτό δείχνει για την έλλειψη δυναμικής που την χαρακτήρισε σε αυτή την απόλυτα μεταβατική σεζόν.

Οι Καταλανοί προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, το συρτό σουτ του Αραούχο σταμάτησε στην αγκαλιά του Στόλε Ντιμιτριέφσκι (13’), αλλά η επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν ξεκάθαρα προβληματική.

Τα λεπτά περνούσαν ανώδυνα για την άμυνα της Ράγιο, η οποία ένιωσε (κάπως) την αντίπαλό της λίγο πριν από την συμπλήρωση του ημιώρου, με πίεση ψηλά και ένα καλό μακρινό πλασέ του Τζόρντι Άλμπα, με την μπάλα να… γλείφει το οριζόντιο δοκάρι (25’).

Οι Μαδριλένοι δυσκόλεψαν μόνοι τους την αμυντική λειτουργία και, μετά μια σειρά από λάθη, έφεραν τον Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ προ του γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Γκαμπονέζος επιθετικός δεν τα κατάφερε (35’), ευρισκόμενος σε πολύ κακή βραδιά, όπως άλλωστε και ο Φεράν Τόρες με τον Ουσμάν Ντεμπελέ.

Παρ’ ότι δεν έπαιζε καλά, η Μπαρτσελόνα συνέχισε να ψάχνει το 1-1 πριν από την ανάπαυλα και το άγγιξε σε πλασέ του (κορυφαίου με διαφορά) Γκάβι που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Τόρες να σκοράρει στη συνέχεια, αλλά από θέση οφσάιντ (43’).

Θλιβερή εικόνα, δίκαιη ήττα

Στην ανάπαυλα, ο Τσάβι έβγαλε τον (άφαντο) Σερζίνιο Ντεστ και έβαλε στην θέση του τον Κλεμάν Λενγκλέ, γυρνώντας τον Αραούχο σε ρόλο δεξιού μπακ και ψαχνοντας καλύτερη δημιουργία από τα μετόπισθεν, ώστε η μπάλα να… τσουλήσει καλύτερα για την Μπάρτσα.

Η Ράγιο φρόντιζε να χάνει συνεχώς χρόνο για να εκνευρίσει τους Καταλανούς και να ψάχνει να αιφνιδιάσει κατά διαστήματα, με τον Άλμπα να προλαβαίνει τον Ίσι προτού ο δημιουργός του πρώτου γκολ αγγίξει την επίτευξη του δεύτερου (49’).

Ο Ιραόλα φρέσκαρε την ενδεκάδα του με Παπέ Σις και Σέρτζι Γκουαρδιόλα αντί Κομεσάνια - Ντεκά, με τον Τσάβι να ψάχνει απεγνωσμένα βελτίωση της (πολύ κακής) εικόνας, με Νίκο και Μέμφις Ντεπάι να μπαίνουν αντί των Φρένκι Ντε Γιονγκ - Φεράν Τόρες στο τελευταίο ημίωρο.

Η Μπάρτσα «εμφανιζόταν» κατά διαστήματα, αλλά χωρίς να πείθει, με τις ευκαιρίες να έρχονται από τους αμυντικούς (Άλμπα - Λενγκλέ), αφού οι επιθετικοί δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν ουσιαστικά.

Ο Τσάβι τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο των Ανταμά Τραορέ - Λούουκ Ντε Γιονγκ και την αλλαγή της διάταξης σε 3-3-4, αλλά τίποτα δεν άλλαξε ουσιαστικά, με την Μπαρτσελόνα να απειλεί ελάχιστα με τον Ντεπάι, τον Ντιμιτριέφσκι να ορθώνει τείχος σε σουτ του Τραορέ, τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται δικαίως για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Γκάβι στην περιοχή και την Ράγιο, αντέχοντας στα έντεκα λεπτά (!) των καθυστερήσεων να φτάνει δικαίως στην δεύτερη νίκη της ιστορίας της στο «Καμπ Νόου» και πρώτη μετά από 22 χρόνια και το 2-0 στις 6 Μαΐου του 2000.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Ντεστ (46’ Λενγκλέ), Αραούχο, Έρικ Γκαρθία (71’ Ανταμά Τραορέ), Τζόρντι Άλμπα - Μπουσκέτς, Φρένκι Ντε Γιονγκ (60’ Νίκο), Γκάβι - Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ (71’ Λούουλ Ντε Γιονγκ), Φεράν Τόρες (60’ Ντεπάι).

Ράγιο Βαγιεκάνο (Αντόνι Ιραόλα): Ντιμιτριέφσκι - Μπαγίου, Μάρας, Κατένα, Φραν Γκαρθία - Βαλεντίν (67’ Όσκαρ Τρέχο), Κομεσάνια (56’ Πατέ Σις) - Ίσι (87’ Μάριο Ερνάντεθ), Ουνάι Λόπεθ (87’ Μάριο Σουάρεθ), Άλβαρο Γκαρθία - Ντεκά (56’ Γκουαρδιόλα).

Οι πρώτοι της La Liga (σε 33 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 78, Μπαρτσελόνα 63, Σεβίλλη 63, Ατλέτικο Μαδρίτης 61, Μπέτις 57, Ρεάλ Σοσιεδάδ 55, Βιγιαρεάλ 52, Αθλέτικ Μπιλμπάο 48.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα