«Ο Πικέ έλαβε προμήθεια 24 εκατ. ευρώ για το Σούπερ Καπ στο Ριάντ»

«Ο Πικέ έλαβε προμήθεια 24 εκατ. ευρώ για το Σούπερ Καπ στο Ριάντ»

Κώστας Τόπας
«Ο Πικέ έλαβε προμήθεια 24 εκατ. ευρώ για το Σούπερ Καπ στο Ριάντ»

bet365

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ισπανία με την αποκάλυψη της «El Confidencial», η οποία αναφέρει ότι ο Ζεράρ Πικέ έλαβε προμήθεια 24 εκατομμυρίων ευρώ για το Σούπερ Καπ στο Ριάντ.

Ζεράρ Πικέ και Λουίς Ρουμπιάλες βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «El Confidencial» ο στόπερ της Μπαρτσελόνα ένωσε τις δυνάμεις του με τον πρόεδρο της RFEF, προκειμένου να λάβουν μια προμήθεια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων μέσω της Kosmos Holding, της εταιρείας της οποίας ιδρυτής και πρόεδρος είναι ο Ζεράρ Πικέ.

Το εν λόγω δημοσίευμα κάνει λόγο για το γεγονός ότι αμφότεροι συμφώνησαν να λάβουν 24 εκατομμύρια ευρώ για το Σούπερ Καπ στο Ριάντ. Το «El Confidencial» έφερε στο φως της δημοσιότητας και συνομιλίες μεταξύ του προέδρου της Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες και του Ζεράρ Πικέ. Μάλιστα αναφέρεται ότι Βασιλική Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (RFEF) συμφώνησε με την εταιρεία για τη διαμεσολάβηση μία υψηλή προμήθεια, ώστε να διεξαχθεί η διοργάνωση στη Σαουδική Αραβία.

«Κοίταξε, αν είναι θέμα χρημάτων, η Ρεάλ Μαδρίτης θα δεχόταν οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Μπορείτε να δώσετε 8 εκατομμύρια ευρώ στην Ρεάλ και οκτώ στη Μπάρτσα. Μπορείτε να δώσετε ακόμα δύο κι ένα εκατομμύρια ευρώ για τις άλλες δύο. Η ομοσπονδία θα μπορούσε να λάβει έξι εκατομμύρια ευρώ κι έτσι μπορούμε να πιέσουμε τη Σαουδική Αραβία για επιπλέον ένα-δύο εκατομμύρια ευρώ», ήταν τα λόγια του Πικέ στον πρόεδρο της RFEF.

Τόσο ο Ρουμπιάλες όσο και ο Πικέ πίεσαν τις αρχές του Ριάντ να πληρώσουν τον Ισπανό στόπερ της Μπαρτσελόνα έως και 24 εκατομμύρια ευρώ, όπως κι έγινε.

Σύμφωνα με το El Confidencial, στις 15 Σεπτεμβρίου 2019, ο Ρουμπιάλες συνεχάρη τον Πικέ, με τη συμφωνία να έχει ήδη κλείσει:

«Συγχαρητήρια. Και δεν αναφέρομαι στον χθεσινό μεγάλο αγώνα ή στο γκολ σου. Εννοώ ότι έχει περάσει ήδη 12 η ώρα και έτσι η συμφωνία με Η Σαουδική Αραβία είναι τόσο σταθερή. Ευχαριστώ για όλα και εδώ είμαι για ό,τι χρειαστείς», είπε χαρακτηριστικά ο Ρουμπιάλες στον Πικέ.

Η πρώτη διοργάνωση του Ισπανικού Σούπερ Καπ που διεξήχθη στην Αραβία ήταν τον Ιανουάριο του 2020, την οποία κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης στα πέναλτι εναντίον της Ατλέτικο, με τις Μπαρτσελόνα και Βαλένθια να συμμετέχουν επίσης στη διοργάνωση. Εβδομάδες πριν από τον εορτασμό εκείνης της διοργάνωσης, ο Ρουμπιάλες παραδέχτηκε σε συνέντευξη Τύπου ότι η εταιρεία του Πικέ είχε παρέμβει στις διαπραγματεύσεις. Η Ομοσπονδία δεν πλήρωσε τίποτα στην εταιρεία του Πικέ, όπως είπε ο πρόεδρος, αλλά μάλλον τον βοήθησε να εισπράξει την προμήθεια.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα