Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε 2-0: Στο ρελαντί η Βασίλισσα ξανά στο +12 (vids)

Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε 2-0: Στο ρελαντί η Βασίλισσα ξανά στο +12 (vids)

Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε 2-0: Στο ρελαντί η Βασίλισσα ξανά στο +12 (vids)

bet365

Με γκολ των Καζεμίρο και Λούκας Βάθκεθ, η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε στο… χαλαρό την Χετάφε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (2-0) και επανέφερε στους δώδεκα βαθμούς την απόστασή της από την δεύτερη Σεβίλλη, την έδρα της οποίας επισκέπτεται την επόμενη Κυριακή (17/04, 22:00) - Αποδοκιμάστηκε ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Το 2022 είχε μπει με το… αριστερό για την Ρεάλ Μαδρίτης, αφού την δεύτερη μέρα του νέου χρόνου (02/01), ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της Χετάφε. Τρεις μήνες αργότερα, η Βασίλισσα πήρε ρεβάνς από την συμπολίτισσα της, επικράτησε στο ρελαντί με 2-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και, επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε της La Liga, επανέφερε στους δώδεκα βαθμούς την απόστασή της από την δεύτερη Σεβίλλη, την έδρα της οποίας θα επισκεφτεί την επόμενη Κυριακή (17/04, 22:00).

Ο Κάρλο Αντσελότι, σκεπτόμενος την ρεβάνς με την Τσέλσι για τα προημιτελικά του Champions League (Τρίτη 12/04, 22:00), άφησε εκτός ενδεκάδας τους Ντάνι Καρβαχάλ, Φερλάν Μεντί, Λούκα Μόντριτς και Τόνι Κρόος.

Παρά το ροτέισον, η Βασίλισσα κυριάρχησε από την αρχή και, μάλιστα, σκόραρε μόλις στο τέταρτο λεπτό με τον «καυτό» Καρίμ Μπενζεμά, το γκολ του οποίου ακυρώθηκε ορθά, αφού υπήρχε οφσάιντ του πασέρ Ροντρίγκο.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο και, με πιο κεφάτους τον Εντουάρντο Καμαβινγκά στην μεσαία γραμμή και τον Βινίσιους Ζούνιορ στην επίθεση, έφτασαν σε δύο καλές ευκαιρίες με τον Βραζιλιάνο και τον Φεδερίκο Βαλβέρδε, τις οποίες αποσόβησε ο Νταβίντ Σόρια.

Βραζιλιάνικο connection

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν την πρώτη καλή τους ευκαιρία με τον Μπόρχα Μαγιοράλ στο 36’, είδαν δύο λεπτά αργότερα τον Βινίσιους να βγάζει καταπληκτική σέντρα με το εξωτερικό και τον Καζεμίρο, με κεφαλιά - ψαράκι, να δίνει το προβάδισμα σε μια Ρεάλ που ήθελε να πάρει τη νίκη με την μικρότερη δυνατή προσπάθεια.

Ο σκόρερ, πριν από την ανάπαυλα, πήρε αχρείαστη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, η οποία τον αφήνει εκτός από την επόμενη, απαιτητική αναμέτρηση με την Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», στην οποία η Βασίλισσα θα επιχειρήσει να βάλει και τυπικά τέλος στην μάχη (;) του τίτλου.

Η Χετάφε, η οποία μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο από τότε που την ανέλαβε ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες αντί του Μίτσελ (ναι, του γνωστού), δεν τα παράτησε ποτέ, άντεξε στην (μερική) πίεση της Ρεάλ και κυνήγησε την ισοφάριση, χωρίς πάντως ιδιαίτερη πίστη.

Όσο το σκορ ήταν το 1-0, οι φιλοξενούμενοι ήλπιζαν «μήπως και…», αλλά στο 68’ ο Λούκας Βάθκεθ έβαλε πρόωρο τέλος στο ματς, όταν ο δεξιός μπακ - χαφ συνδυάστηκε με τον Ροντρίγκο και με το αριστερό νίκησε τον Σόρια.

Κράξιμο στον Μπέιλ

Με την υπόθεση νίκη τελειωμένη, η προσοχή επικεντρώθηκε στον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος είχε να αγωνιστεί στο «Μπερναμπέου» από τις 26 Φεβρουαρίου του 2020 και τον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League.

Ο Ουαλός, ο οποίος αποδοκιμάστηκε όταν ακούστηκε το όνομά του στους αναπληρωματικούς πριν από την σέντρα, τα… άκουσε και όταν μπήκε ως αλλαγή αντί του Μπενζεμά (74’) αλλά και όποτε ακουμπούσε την μπάλα, παρ’ ότι παραμονές του αγώνα ο Αντσελότι ζήτησε ένα καλύτερο «αντίο» για έναν ποδοσφαιριστή που, στα καλά του, ήταν κομβικός στις επιτυχίες της Ρεάλ.

Η Χετάφε άγγιξε την μείωση του σκορ στις καθυστερήσεις με σουτ του Ενές Ουνάλ στο δοκάρι, αλλά μέχρι εκεί...

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Λούκας Βάθκεθ, Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα (86' Νάτσο), Μαρσέλο - Βαλβέρδε, Καζεμίρο (75’ Ντάνι Θεμπάγιος), Καμαβινγκά - Ροντρίγκο, Μπενζεμά (74’ Μπέιλ), Βινίσιους Ζούνιορ (83' Ασένσιο).

Χετάφε (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Σόρια - Σουάρες, Τζενέ, Μίτροβιτς, Κουένκα (82’ Καμπάκο), Ολιβέρα - Μακσίμοβιτς, Βιγιάρ (75’ Φλορεντίνο Λουίς), Αλενιά (46’ Όσκαρ Ροντρίγκεθ) - Ουνάλ, Μπόρχα Μαγιοράλ (46’ Σάντρο Ραμίρεθ).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 31 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 72, Σεβίλλη 60, Μπαρτσελόνα (29) 57, Ατλέτικο Μαδρίτης 57, Μπέτις 56, Ρεάλ Σοσιεδάδ (30) 51, Βιγιαρεάλ 46, Αθλέτικ Μπιλμπάο 45.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα