La Liga: «Γκέλα» για την Ατλέτικο, νίκη για τη Μπέτις και «φωτιά» στην τετράδα

Βασίλης Μπαλατσός
La Liga: «Γκέλα» για την Ατλέτικο, νίκη για τη Μπέτις και «φωτιά» στην τετράδα

bet365

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχασε με 1-0 στην έδρα της Μαγιόρκα, η Μπέτις επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Κάντιθ και η μάχη της τετράδας πήρε εκ νέου «φωτιά». Στους 57 βαθμούς οι «Ροχιμπλάνκος», έναν λιγότερο (56) οι Ανδαλουσιάνοι.

H Mαγιόρκα μετά από αρνητικό σερί οκτώ αγωνιστικών με ισάριθμες ήττες επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στις Βαλεαρίδες Νήσους για την 31η αγωνιστική της La Liga. Λίγες μέρες μετά την ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» με 1-0 για τα προημιτελικά του Champions League οι «Ροχιμπλάνκος» είδαν το νικηφόρο τους σερί στο πρωτάθλημα να σταματάει στα έξι ματς.

Μετά από ένα ματς χωρίς τελική στο Μάντσεστερ, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κατάφερε να βρει εστία στο 55' της αναμέτρησης με τη Μαγιόρκα στο 55', με τον Λουίς Σουάρες όμως ο Ρίκο του είπε «όχι». Στο 67' ο Ο Ρεϊνίλντο πάτησε τον Πάμπλο Μαφέο στο όριο της μεγάλης περιοχής, ο VAR επενέβη, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι και ο Βεντάτ Μουρίκι το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0. Οι «Ροχιμπλάνκος» δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, η Μαγιόρκα θα μπορούσε να τελειώσει το ματς αλλά ο Όμπλακ δήλωσε παρών και κράτησε το 1-0 μέχρι τέλους. Οι γηπεδούχοι χάρη στη νίκη τους πήραν βαθιά βαθμολογική αν'άσα και βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας έναν βαθμό παραπάνω από τη 18η Κάντιθ (29-28).

Νωρίτερα η Ρεάλ Μπέτις κέρδισε με 2-1 στην έδρα της Κάντιθ και σε συνδυασμό με την ήττα της Ατλέτικο η «κούρσα» της τετράδας πήρε «φωτιά». Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 58' με τον Αλέχο, όμως η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι γύρισε την εις βάρος της κατάσταση με το εκτός περιοχής σουτ του Τέγιο στο 78' και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπόρχα Ιγκλέσιας στο 85' για παράβαση που κέρδισε ο ίδιος. Οι Ανδαλουσιανοί βρίσκονται στην πέμπτη θέση και μείωσαν την απόσταση τους από την τέταρτη Ατλέτικο στον έναν βαθμό (57-56).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα