Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Σοσιεδάδ 4-0: Πανηγυρική νίκη για τα «Λιοντάρια» στο βασκικό ντέρμπι

Βασίλης Μπαλατσός
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Σοσιεδάδ 4-0: Πανηγυρική νίκη για τα «Λιοντάρια» στο βασκικό ντέρμπι

bet365

H Aθλέτικ Μπιλμπάο με ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος «καθάρισε» το βασκικό ντέρμπι με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (4-0) και μείωσε εκ νέου τη διαφορά της από τις θέσεις της Ευρώπης στους δύο βαθμούς

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο μετά την ήττα της από τη Μαγιόρκα (3-2) έβγαλε αντίδραση και με ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος, συνέτριψε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Euskal Derbia» με 4-0. Tα «Λιοντάρια» έφτασαν τους 37 βαθμούς, μείωσαν τη διαφορά τους από την πρώτη εξάδα στους δύο βαθμούς και εμπόδισαν τη Σοσιεδάδ να ανέβει στην 6η θέση και να ξεπεράσει τη Βιγιαρεάλ (38 έναντι 39 βαθμών).

H ομάδα του Μαρσελίνιο ήταν καλύτερη από το πρώτο μέρος, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ. Στο 29' ο Νταβίντ Σίλβα βρήκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή με το χέρι, το πέναλτι δόθηκε μετά από παρέμβαση του VAR, όμως ο Ίκερ Μουνιαΐν δεν κατάφερε να κερδίσει τον Άλεξ Ρεμίρο, ο οποίος έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία.

Τα «λιοντάρια»... βρυχήθηκαν στο δεύτερο μέρος και πέτυχαν τρία γκολ μέσα σε 12 λεπτά. Στο 68΄μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπερενγκέρ από τα αριστερά ο Βίβιαν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (72') μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουνιαΐν από τα δεξιά ο Σανθέτ με προβολή έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, στο 80' ο Ινιάκι Ουίλιαμς «τελείωσε» το ματς χάρη στη δεύτερη ασίστ του Μπερενγκέρ, ενώ το θριαμβευτικό 4-0 διαμόρφωσε στο 89' ο αρχηγός της Αθλέτικ, Ίκερ Μουνιαΐν.

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Σιμόν, Ντε Μάρκος (90' Πέτχα), Βίβιαν, Μαρτίνεθ, Γιούρι (90' Μπαλενθιάγκα), Μπερενγκέρ, Ντάνι Γκαρθία, Βέσγκα (63' Βενθεδόρ), Μουνιαΐν, Ινιάκι Γουίλιαμς (87' Βιγιαλίμπρε), Ραούλ Γκαρθία (63' Σάνθετ)

Ρεάλ Σοσιεδάδ: Ρεμίρο Γκοροσάμπελ, Ζουμπελδία, Λε Νορμάντ, Μουνιόθ, Θουμπιμέντι, Μερίνο (62' Γκουρίδι), Πόρτου (73' Μαρτίν), Νταβίντ Σίλβα (62' Ραφίνια), Οϊαρθάμπαλ (88' Λομπέτε, Σέρλοθ (74' Τζουάχρα)

Βαθμολογία:

la liga - table

 

LA LIGA Τελευταία Νέα