Ατλέτικο Μαδρίτης - Χετάφε 4-3: «Τρελή» νίκη των Ροχιμπλάνκος και στην 4η θέση!

Ατλέτικο Μαδρίτης - Χετάφε 4-3: «Τρελή» νίκη των Ροχιμπλάνκος και στην 4η θέση!

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ατλέτικο Μαδρίτης - Χετάφε 4-3: «Τρελή» νίκη των Ροχιμπλάνκος και στην 4η θέση!

bet365

Με γκολ του Μάριο Ερμόσο στο 89’, η Ατλέτικο Μαδρίτης με δέκα παίκτες για μισή ώρα λύγισε την Χετάφε με… 4-3 (!) και ανέβηκε ξανά στην 4η θέση της La Liga, στο +1 από την Μπαρτσελόνα.

Η καρδιά της πρωταθλήτριας έσωσε την Ατλέτικο κόντρα στην Χετάφε. Με γκολ του Μάριο Ερμόσο ένα λεπτό πριν από την συμπλήρωση των 90, οι Ροχιμπλάνκος (χωρίς τους θετικούς στον κορονοϊό Χιμένες - Καρασκό) λύγισαν την συμπολίτισσα με… 4-3 (!) και επέστρεψαν στην πρώτη τετράδα της La Liga, στο -1 από την τρίτη Μπέτις (σε ίδιο αριθμό παιχνιδιών) και στο +1 από την πέμπτη Μπαρτσελόνα, η οποία έχει ματς λιγότερο.

«Τρελό», απίθανο πρώτο 45λεπτο στο «Wanda Metropolitano» με έξι γκολ (πρώτη φορά στην προπονητική καριέρα του Ντιέγο Σιμεόνε!) και τρία πέναλτι, το οποίο απλώς επιβεβαίωσε την πρωτοφανή αμυντική αστάθεια της Ατλέτικο στην φετινή περίοδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος σε όλες τις διοργανώσεις έχει δεχθεί ήδη 45 γκολ σε 32 παιχνίδια, τα περισσότερα που έχει δεχθεί σε μια σεζόν επί εποχής «Τσόλο», συνολικά τις σεζόν 2013-14 (σε 61 ματς) και 2016-17 (σε 58)!

Ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο των Ροχιμπλάνκος για την προσφορά του στην ομάδα (το 2010 την οδήγησε στην κατάκτηση του Europa League και του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ), έχει μεταμορφώσει την Χετάφε.

Επί εποχής Μίτσελ (ναι, του γνωστού), οι Μαδριλένοι βολόδερναν στην τελευταία τριάδα της βαθμολογίας της La Liga και έμοιαζαν καταδικασμένοι στον υποβιβασμό. Και, από τότε που άλλαξε προπονητή, η Χετάφε «ξεκόλλησε» από τον πάτο και παλεύει όλα τα παιχνίδια της, όπως έκανε και κόντρα στην πρωταθλήτρια.

Και, μάλιστα, παρ’ ότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 (20’ Κορέα, 27’ Ματέους Κούνια) και αφού πρώτα ο Νταβίντ Σόρια απέκρουσε πέναλτι του Λουίς Σουάρες, το οποίο είχε κερδίσει ο Ουρουγουανός από τον τερματοφύλακα (9’).

Όλα «έδειχναν» μια άνετη νίκη - ανάσα της Ατλέτικο, αλλά η Χετάφε είχε διαφορετική άποψη. Και αυτό παρ’ ότι από τον Μάιο του 2010, όταν είχε νικήσει 3-0 στο «Βιθέντε Καλδερόν» με προπονητή τον Μίτσελ την Ατλέτικο του.. Κίκε, μετρούσε έντεκα διαδοχικές ήττες χωρίς γκολ ως φιλοξενούμενη με τους Ροχιμπλάνκος, οι οποίοι είχαν απολογισμό τερμάτων… 27-0!

Η Χετάφε σκόραρε τρις σε δώδεκα λεπτά (!), χάρη σε κοντινή προβολή του Μπόρχα Μαγιοράλ (30’) και δύο πέναλτι - γκολ του Ενές Ουνάλ (37’, 42’), ύστερα από χέρια εντός περιοχής των Ματέους Κούνια και Τομά Λεμάρ αντίστοιχα.

Το σοκ για την Ατλέτικο ήταν μεγάλο αλλά ο Άνχελ Κορέα, με διαφορά ο πιο σταθερός της παίκτης φέτος, επανέφερε την (σχετική) ηρεμία, ισοφαρίζοντας σε 3-3, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από σέντρα του Λεμάρ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με πιο συντηρητική διάθεση στο δεύτερο μέρος, το οποίο σημαδεύτηκε από την δικαιότατη αποβολή του Φελίπε, ο οποίος σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι και χτύπησε άτσαλα τον Μάουρο Αραμπάρι (58’).

Για ένα ημίωρο με παίκτη λιγότερο, η (καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι εκείνο το σημείο) Ατλέτικο βρήκε απέναντί της μια ομάδα που κλείστηκε καλά στην άμυνα και έψαχνε την κόντρα, απειλώντας με ένα σουτ άουτ του Νεμάνια Μακσίμοβιτς.

Στο 75ο λεπτό, ο Σιμεόνε έκανε τριπλή αλλαγή, βάζοντας ταυτόχρονα Σίμε Βρσάλικο, Ροντρίγκο Ντε Πάουλ και Ζοάο Φέλιξ, με τον νεαρό Πορτογάλο ως «ψευτό - εννιάρι», αλλά τα κάστανα από την φωτιά τα έβγαλε εντέλει ο Μάριο Ερμόσο.

Ο παίκτης που μπήκε ως αλλαγή μετά την αποβολή του Φελίπε και δέχθηκε σκληρή κριτική για την… ταλαιπωρία του από τον Ανταμά Τραορέ στην ήττα από την Μπαρτσελόνα, λύτρωσε την Ατλέτικο με ακροβατικό γυριστό στο 89ο λεπτό ύστερα από κεφαλιά του Ζοάο Φέλιξ.

Η Ατλέτικο είναι ξανά στην τέταρτη θέση, παραμένει «ζωντανή» στην μάχη εξόδου στο Champions League, αλλά προβλημάτισε για άλλη μια φορά με την εμφάνισή της και, ειδικά, με την αμυντική της αστάθεια…

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Όμπλακ - Γιορέντε, Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλδο - Κορέα (75’ Βρσάλικο), Κόκε, Κοντογκμπιά (75’ Ντε Πάουλ), Λεμάρ (90’+2’ Ερέρα) - Λουίς Σουάρες (60’ Ερμόσο), Ματέους Κούνια (75’ Ζοάο Φέλιξ).

Χετάφε (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Σόρια - Τζενέ, Μίτροβιτς (76’ Μάτα), Κουένκα - Νταμιάν Σουάρες, Όσκαρ Ροντρίγκεθ (81’ Γκονθάλο Βιγιάρ), Αραμπάρι, Μακσίμοβιτς, Γιάνκτο (81’ Κριστιάν Σίλβα) - Μπόρχα Μαγιοράλ, Ενές Ουνάλ (55’ λ. τρ. Οκάι Γιοκουσλού).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα