Τσάβι: Τα τρία «θέλω» του Ισπανού για να κάνει ξανά ισχυρή την Μπαρτσελόνα (vids)

Τσάβι: Τα τρία «θέλω» του Ισπανού για να κάνει ξανά ισχυρή την Μπαρτσελόνα (vids)

Κώστας Τόπας
Τσάβι: Τα τρία «θέλω» του Ισπανού για να κάνει ξανά ισχυρή την Μπαρτσελόνα (vids)

bet365

Την ενίσχυση τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι ζητάει ο Τσάβι, λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Βλέποντας την κατρακύλα της ομάδας του, ο Τσάβι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, προκειμένου η Μπαρτσελόνα να σηκώσει και πάλι ανάστημα και να μπει ξανά σε μονοπάτι επιτυχιών. Οπως αναφέρει η «Mundo Deportivo», ο 41χρονος τεχνικός έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με την διοίκηση για την ενίσχυση του ρόστερ.

Μπακ-απ για τον Ζόρντι Άλμπα

O Zόρντι Άλμπα διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του. Γι' αυτό και ο Τσάβι θέλει να έχει μία δεύτερη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας του, ώστε να δίνει και ανάσες στον Ισπανό αμυντικό. Στη Βαρκελώνη έχουν ήδη καταλήξει στον υποψήφιο για τη θέση. Ο λόγος για τον Νικολάς Ταγλιαφίκο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στον Άγιαξ. Ο 29χρονος μπακ έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Ατλέτικο, ωστόσο η μεταγραφή του δεν ολοκληρώθηκε και παρέμεινε στο «Αίαντα». Ο Αργεντινός αμυντικός έχει επικοινωνήσει με την διοίκηση του Άγιαξ κι έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει, ώστε να γίνει κάτοικος Βαρκελώνης. Ο Τσάβι έχει θετική γνώμη για τον Ταγλιαφίκο και ανυπομονεί οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία, ώστε να τον έχει άμεσα στη διάθεσή του.

Ορατή η επιστροφή του Αντάμα Τραορέ

tra
 Ο θηριώδης Αντάμα Τραορέ της Γουλβς

Με τον Ουσμάν Ντεμπελέ να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός «Καμπ Νόου» και τον Ανσού Φατί ξανά στα «πιτς» λόγω του νέου τραυματισμού του, ο Τσάβι χρειάζεται απεγνωσμένα έναν εξτρέμ. Ο Aντάμα Τραορέ φέρεται να είναι στην κορυφή της λίστας των «μπλαουγκράνα» για τα φτερά της επίθεσης της Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός που χαρακτηρίζεται από την δύναμη και την ταχύτητά του έχει συνυπάρξει με τον Τσάβι πριν ο 25χρονος εξτρέμ αποχωρήσει από την Βαρκελώνη. Το συμβόλαιο του Τραορέ με την Γουλβς ολοκληρώνεται το 2023, ωστόσο αυτό δεν θα αποτελέσει εμπόδιο σε πιθανή μετακόμισή του στο «Καμπ Νόου», μιας και οι «λύκοι», οι οποίοι έχουν εξαιρετικές σχέσεις με τους Καταλανούς, είναι θετικοί στην παραχώρηση του.

Ο Μοράτα ετοιμάζεται να ηγηθεί της επίθεσης

ma
Ο Άλβαρο Μοράτα πανηγυρίζει με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας

Το μεγάλο πρόβλημα της Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν, είναι ότι δεν μετουσιώνει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Αυτό την έχει πληγώσει στα μεγάλα παιχνίδια έως τώρα, συμπεριλαμβανομένων αυτών εναντίον των Μπενφίκα και Ρεάλ Μαδρίτης. Στο πλαίσιο αυτό, οι φήμες για μετακίνηση του Αλβάρο Μοράτα στη Μπαρτσελόνα έχουν αρχίσει και φουντώνουν. Η άφιξη του Ντούσαν Βλάχοβιτς στη Γιουβέντους, ανοίγει τον δρόμο του Ισπανού επιθετικού στους Καταλανούς. Οι «μπιανκονέρι» είναι πρόθυμοι να αποχωριστούν άμεσα τον Μοράτα, ενώ κι από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής είναι θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στο «Καμπ Νόου».

Βέβαια, οι τρεις κινήσεις που απαιτεί ο Τσάβι για την ενίσχυση του ρόστερ του, πριν την ολοκλήρωση του μεταγραφικού παραθύρου του Γενάρη είναι ιδιαίτερα απαιτητικές. Ωστόσο, οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα εμπιστεύονται με κλειστά μάτια τον θρύλο των «μπλαουγκράνα» και προπονητή τους και είναι αποφασισμένοι να του δώσουν τα κλειδιά ώστε να δημιουργήσει ξανά την ομάδα που δοξάστηκε τα περασμένα έτη.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα