Ναφτί στο Gazzetta: «Βράζει το αίμα του Ραντζέλοβιτς, δουλεύει πολύ το παλικάρι»

Δημήτρης Σαμόλης
Ναφτί στο Gazzetta: «Βράζει το αίμα του Ραντζέλοβιτς, δουλεύει πολύ το παλικάρι»

bet365

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς εντυπωσιάζει με τη Λεγκανές και ο προπονητής του, Μεχντί Ναφτί, εξηγεί στο Gazzetta πώς καταφέρνει ο Σέρβος να αποτελέσει το πιο «καυτό» όνομα της ομάδας του.

Ο δανεικός του Ολυμπιακού που εντυπωσιάζει περισσότερο από κάθε άλλον είναι ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ έχει βάλει πέντε γκολ με τη Λεγκανές στη La Liga 2 και έχει δώσει δύο ασίστ σε 19 παιχνίδια. Ειδικά το τελευταίο τέρμα του 24χρονου απέναντι στη Σοσιεδάδ Β' ήταν καταπληκτικό. Η σημαντική του παρουσία στην ισπανική ομάδα δημιουργεί κουβέντα γύρω από το μέλλον του. Θα επιστρέψει και θα μείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού το καλοκαίρι; Θα τον αγοράσει η Λεγκανές; Θα πουληθεί σε άλλη ομάδα ή θα δοθεί εκ νέου δανεικός. Αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα βέβαιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε μια κακή σεζόν για τη Λεγκανές, ο Ραντζέλοβιτς αποτελεί βασικό στέλεχος, πολύτιμη μονάδα στην προσπάθεια των Μαδριλένων να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις.

Το Gazzetta μίλησε με τον προπονητή του Σέρβου στη Λεγκανές, τον άλλοτε αμυντικό χαφ του Άρη, Μεχντί Ναφτί, o οποίος προσελήφθη τέλη Οκτωβρίου. Ο Τυνήσιος τεχνικός χαρακτήρισε τον Ραντζέλοβιτς πολύ σημαντικό στέλεχος για την ομάδα του, υποστήριξε ότι δουλεύει πολύ καθημερινά και ότι έχει αποκτήσει ψυχολογία που του επιτρέπει να σκοράρει και να δίνει ασίστ. Ρωτήσαμε τον 43χρονο αν θεωρεί πως η Λεγκανές θα κάνει κίνηση αγοράς του από τον Ολυμπιακό, ενώ θυμήθηκε τη διετή του θητεία ως παίκτης του Άρη, τον τελικό Κυπέλλου εναντίον του Παναθηναϊκού, τους συμπαίκτες του Αμπρέου, Κόκε και Κάλβο, ενώ έστειλε μήνυμα στους οπαδούς των «κίτρινων».

Κόουτς, ο Ραντζέλοβιτς βλέπουμε ότι κάνει καλή σεζόν με τη Λεγκανές. Τον έχετε χρησιμοποιήσει και στα 13 παιχνίδια μέχρι στιγμής. Ποια είναι η άποψή σας για εκείνον;

«Πέρασε μια γρίπη που τον ταλαιπώρησε και που δεν του επέτρεψε να προπονηθεί αρκετά, γι' αυτό δεν έπαιξε αρκετά στο παιχνίδι με τη Βαγιαδολίδ. Δεν ήταν αρκετά καλά, είχε πυρετό. Δεν είχε κορονοϊό, αλλά μια γρίπη ισχυρή. Γύρισε όμως στη δράση με μεγάλη ενέργεια. Κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ για το Copa del Rey έκανε πραγματικά πολύ καλή εμφάνιση. Εκτός όμως από τα πέντε γκολ και τις δύο ασίστ μέχρι στιγμής, αυτό που μου αρέσει περισσότερο στον Ραντζέλοβιτς είναι η δουλειά που ρίχνει στις προπονήσεις και στη διάρκεια των αγώνων. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον Λάζαρ».

Θεωρούμε ότι από τον Ολυμπιακό παραχωρήθηκε δανεικός επειδή πέρυσι δεν κατάφερνε να σκοράρει, σε αντίθεση με ό,τι πετυχαίνει εφέτος. Πού αποδίδετε αυτήν την αλλαγή;

«Το παλικάρι δουλεύει πολύ. Δουλεύει πολύ στα τελειώματα των φάσεων στις προπονήσεις και αυτή η δουλειά αποτυπώνεται στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των αγώνων. Φαντάζομαι πως είναι και θέμα ψυχολογίας και αυτοεποίθησης όταν βρίσκεται απέναντι από την αντίπαλη εστία».

Είναι δεδομένη πιστεύετε η θέληση της διοίκησης της Λεγκανές να τον κρατήσει και τη νέα χρονιά;

«Είναι κάπως νωρίς για να το πω αυτό. Αυτή τη στιγμή ενδιαφερόμαστε και νοιαζόμαστε για το πώς θα κατακτήσουμε νικηφόρα αποτελέσματα για να ανέβουμε κι άλλο στη βαθμολογία. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο και πως θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Είμαι βέβαιος πως αν στο τέλος έχουν πάει όλα καλά, θα είναι σίγουρα μια από τις επιλογές της διοίκησης η παραμονή του. Σίγουρα υπάρχει και η οικονομική παράμετρος, για την οποία φυσικά εγώ προσωπικά ως προπονητής δεν μπορώ να πω πολλά. Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Ραντζέλοβιτς αποτελεί για εμένα έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή».

Ποια είναι η γνώμη σας για τον χαρακτήρα του Ραντζέλοβιτς;

«Είναι ένας παίκτης που δεν μιλάει πολύ στο γήπεδο, αλλά έχει βράζει το αίμα του κι εμένα αυτό μου αρέσει».

Αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και σημειώσει περισσότερα γκολ θεωρείτε πως θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τη Λεγκανές να τον κρατήσει;

«Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο πώς θα απομακρυνθούμε από τις τελευταίες θέσεις. Είναι από την άλλη δεδομένο ότι αν συνεχίσει έτσι, θα τραβήξει πάνω του τα βλέμματα άλλων ομάδων. Αν εξακολουθήσει να έχει καλή απόδοση και άλλες ομάδες κοιτάξουν να τον αποκτήσουν, αυτό θα σημαίνει ότι θα έχει βοηθήσει και τη δική μας ομάδα να τελειώσει με θετικό τρόπο τη σεζόν κι αυτό θα το ήθελα πολύ».

Πώς θα σχολιάζατε την εφετινή πορεία της Λεγκανές; Το περιμένατε ότι θα βρίσκεται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας;

«Η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά και έμεινε αρκετά πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στον προβιβασμό. Ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε ήρεμοι. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε παρά να κοιτάζουμε ένα - ένα τα παιχνίδια. Κάθε ματς είναι πια σημαντικό και έχουμε στρέψει την προσοχή μας στην αναμέτρηση απέναντι στη Μπούργκος και ακολούθως έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Αλκορκόν. Πρόκειται για δύο άμεσους αντιπάλους στη μάχη για την αποφυγή των τελευταίων θέσεων. Όσο το δυνατόν πιο γρήγορα απομακρυνθούμε από τις τελευταίες θέσεις θα είναι καλό για εμάς».

Ναφτί

Τη διετία 2009-2011 περάσατε από τον Άρη ως ποδοσφαιριστής. Τι συναισθήματα σάς άφησε το πέρασμά σας; Τί θυμάστε περισσότερο;

«Πέρασα πολύ όμορφα στον Άρη στην Ελλάδα. Ολοκληρώσαμε τη χρονιά σε υψηλή θέση, παίξαμε στον τελικό του Κυπέλλου εναντίον του Παναθηναϊκού και παρότι χάσαμε, δεν θα ξεχάσω ποτέ την ατμόσφαιρα. Στον Άρη υπήρχε πολύ μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο και πίεση για το αποτέλεσμα. Ζήσαμε πολύ ωραίες στιγμές με τον Αρη. Είχαμε φοβερούς παίκτες όπως ο Αμπρέου, ο Κόκε, ο Τόνι Κάλβο. Απόλαυσα και τις δύο χρονιές που αγωνίστηκα στον Άρη, γιατί εμένα μου αρέσει να παίζει μπροστά σε φανατικό κοινό, σε εχθρικές έδρες, με πίεση. Μια μέρα θα μου άρεσε να επιστρέψω και να εργαστώ στην Ελλάδα».

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους οπαδούς του Άρη;

«Να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα, όπως έκαναν πάντα. Τους εύχομαι τα καλύτερα. Εύχομαι στον Άρη να συνεχίσει να αποτελεί ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο για κάθε ομάδα και να τερματίζει ψηλά στη βαθμολογία».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

LA LIGA Τελευταία Νέα