Αγουέρο: Το αποχαιρετιστήριο γράμμα του στο ποδόσφαιρο

Νίκος Κικίδης
Αγουέρο: Το αποχαιρετιστήριο γράμμα του στο ποδόσφαιρο

bet365

Ο Σέρχιο Αγουέρο ανακοίνωσε το τέλος του από τα γήπεδα και λίγες ώρες αργότερα αποχαιρέτησε το αγαπημένο του άθλημα μέσω συγκινητικής επιστολής.

Ο Σέρχιο Αγούερο έριξε επισήμως τίτλους τέλους στην πλούσια καριέρα του, καθώς το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με την καρδιά δεν του επέτρεψε να συνεχίσει να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα.

Σε μια συνέντευξη Τύπου που ξεχείλιζε από πάθος και συγκίνηση, ο Αργεντινός επιθετικός ανακοίνωσε το τέλος του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εν μέσω δακρύων. Λίγες ώρες αργότερα ανάρτησε τη δική του επιστολή στα social media, ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα προς το άθλημα που αγάπησε όσο κανένα.

«Πάντα ήξερα ότι θα τα έδινα όλα για να έχω ακόμη μια ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά. Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξετάσεις, οι γιατροί μου ζήτησαν να σταματήσω από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τα λόγια τους ήταν αρκετά για να κάνω την επιλογή μου. Η απόσυρση κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολη, αλλά η ζωή έρχεται πρώτη, το γνώριζα αυτό από την αρχή. Ένα από τα πολλά πράγματα που μου έμαθε το ποδόσφαιρο είναι ότι μπορείς να μετατρέψεις την ήττα σε νίκη. Αυτό δεν είναι κάτι διαφορετικό. Είναι σίγουρα επίπονο, αλλά δεν είναι και τραγωδία. Η τραγωδία θα ήταν κάτι τελείως διαφορετικό.

Οι σκέψεις μου δεν περιορίζονται στον παραπάνω χρόνο που θα μπορούσα να έχω, αλλά στα 18 υπέροχα χρόνια που αγωνιζόμουν. Αυτή η όμορφη καριέρα θα παραμείνει για πάντα και θα την κουβαλάω μέσα μου με πάθος και αφοσίωση χρόνο με το χρόνο. Κρατώ τη συμπόνια και την αγάπη που έλαβα από κάθε κλαμπ που αγωνίστηκα από τότε που ήμουν παιδί. Η Ιντεπεντιέντε, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μπαρτσελόνα, η εθνική Αργεντινής θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Τα εύσημά μου πάνε στους οπαδούς που στάθηκαν στο πλάι μου, η υποστήριξή σας με έχει κάνει πιο δυνατό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές, τους συμπαίκτες, τους συνεργάτες, το προσωπικό, τους φυσιοθεραπευτές, τους μάνατζερ που μου επέτρεψαν να εξελίξω την καριέρα μου κάτω από τις καλύτερες συνθήκες.

Η ευγνωμοσύνη μου πάει στην οικογένεια και στους φίλους που ήταν πάντα δίπλα μου. Και στους ατζέντηδές μου, τους ίδιους που έχω κρατήσει από όταν ήμουν 14 ετών, που μου συνόδεψαν με απόλυτο επαγγελματισμό και ειλικρίνεια. Εκτός από τους τίτλους που κέρδισα, το μεγαλύτερο επίτευγμα μου είναι το γεγονός πως κέρδισα τον σεβασμό των συναδέλφων μου και την αγάπη του ποδοσφαιρικού κόσμου.

Αυτό είναι κάτι που δε θα αλλάξει, θα το κρατήσω στη καρδιά μου και θα με κάνει δυνατό γι' αυτά που έρχονται. Η ζωή συνεχίζεται και υπάρχει πολύ ακόμα μπροστά. Θα είναι μια νέα σκηνή, μια διαφορετική είναι η αλήθεια, αλλά θα συνεχίσω όπως έχω κάνει μέχρι τώρα: πάντα αισιόδοξος, με ενθουσιασμό και χαρά. Με όλη μου την αγάπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα