La Liga: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο κινούνται νομικά κατά της συμφωνίας με το CVC

Newsroom
La Liga: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο κινούνται νομικά κατά της συμφωνίας με το CVC

bet365

Ακόμη ένα επεισόδιο στο... σίριαλ της εισροής του CVC στη La Liga, καθώς Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο ανακοίνωσαν από κοινού πως θα κινηθούν νομικά κατά της συμφωνίας.

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις των τριών «αποστατών» με τη διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από τη συμφωνία της La Liga με το CVC που εγκρίθηκε στις 10 Δεκεμβρίου σε γενική σύσκεψη των ομάδων της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, με τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπιλμπάο και Ίμπιζα να είναι μοναδικές που καταψήφισαν το deal.

Η ψηφοφορία όμως και η επικύρωση της συμφωνίας τελικά δεν αποτέλεσαν το τελευταίο επεισόδιο σε αυτό το πολύκροτο σίριαλ, καθώς οι τρεις πρώτες δεν φαίνονται διατεθειμένες να καταθέσουν τα όπλα.

Μέσω κοινής επιστολής, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μπιλμπάο ενημέρωσαν πως θα κινηθούν νομικά κατά του deal που σύναψε η La Liga με το ιδιωτικό fund, «θεωρώντας ότι πρόκειται για παράνομη συναλλαγή που προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά σε ολόκληρο το ισπανικό ποδόσφαιρο».

«Οι Μπιλμπάο, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης ενημερώνουν πως έχουν κινηθεί νομικά κατά της συμφωνίας στη Γενική Συνέλευση της La Liga στις 10 Δεκεμβρίου που ενέκρινε το αποκαλούμενο ''Impulse Project'' το οποίο η La liga σκοπεύει να διαχειρίζεται μαζί με το ταμείο επιχειρηματικού κεφαλαίου CVC, καθώς θεωρούμε ότι πρόκειται για παράνομη συναλλαγή που προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά σε ολόκληρο το ισπανικό ποδόσφαιρο και παραβιάζει κατάφωρα τις πιο στοιχειώδεις αρχές της ισπανικής αθλητικής νομοθεσίας και το καταστατικό της La Liga» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα