Επίσημο: Ο Τσάβι αποχώρησε από την Αλ Σαντ, επιστρέφει στην Μπαρτσελόνα!

Επίσημο: Ο Τσάβι αποχώρησε από την Αλ Σαντ, επιστρέφει στην Μπαρτσελόνα!

Κώστας Τόπας
Επίσημο: Ο Τσάβι αποχώρησε από την Αλ Σαντ, επιστρέφει στην Μπαρτσελόνα!

bet365

Ο Τσάβι αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από την Αλ Σαντ κι εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα στην ιστορία της, καθώς το πρωί της Παρασκευής (05/11) η Αλ Σαντ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το «διαζύγιο» με τον Τσάβι κι έτσι ο 41χρονος Ισπανός προπονητής, επιστρέφει στο «Καμπ Νόου», αυτή τη φορά με την ιδιότητα του προπονητή.

Μπαρτσελόνα και Τσάβι ήταν σε συζητήσεις όλο αυτό το διάστημα προκειμένου ο παλαίμαχος μέσος των «μπλαουγκράνα» να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου, μετά την απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν από την τεχνική ηγεσία. Μάλιστα, οι άνθρωποι του ισπανικού συλλόγου, χρειάστηκε να ταξιδέψουν στο Κατάρ, προκειμένου να πείσουν την Αλ Σαντ να αποδεσμεύει τον Τσάβι και να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Τελικά, χρειάστηκε οι ιθύνοντες την Μπαρτσελόνα να πληρώσουν την ρήτρα αποδέσμευσης που είχε ο Τσάβι με τον σύλλογο του Κατάρ, η οποία ήταν στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε και ο δρόμος της επιστροφής για τον νεαρό προπονητή στη Βαρκελώνη.

Επιθυμία των Καταλανών είναι να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα (05/11) η επιστροφή του Τσάβι στην ομάδα αλλά και να κάτσει για πρώτη φορά στον πάγκο της το Σάββατο (06/11) στον αγώνα με την Θέλτα.

Ο ισχυρός άνδρας των Καταλανών πάντως, Τζουάν Λαπόρτα, σε πρόσφατες δηλώσεις του, είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Τσάβι, τονίζοντας πως πάντα πίστευε ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα και για τους δύο. Από την πλευρά του ο Τσάβι, δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι επιστρέφει στο «σπίτι» του, ενώ αναμένεται να βάλει την υπογραφή σε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών.

«Η διοίκηση της Αλ-Σαντ συμφώνησε για τη μετακίνηση του Τσάβι στη Μπαρτσελόνα μετά την πληρωμή της ρήτρας αποδέσμευσης που ορίζεται στο συμβόλαιο. Συμφωνήσαμε για συνεργασία με την Μπαρτσελόνα στο μέλλον», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Αλ Σαντ.

Με την ομάδα του Κατάρ ο Τσάβι μέτρησε 62 νίκες, 16 ήττες και 13 ισοπαλίες, ενώ την οδήγησε σε επτά τίτλους ανάμεσα στους οποίους το πρωτάθλημα και το Κύπελλο του Κατάρ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα