Μπαρτσελόνα - Αλαβές 1-1 : Θλίψη στην Μπάρτσα και στην «μετά Κούμαν» εποχή

Μπαρτσελόνα - Αλαβές 1-1 : Θλίψη στην Μπάρτσα και στην «μετά Κούμαν» εποχή

Μπαρτσελόνα - Αλαβές 1-1 : Θλίψη στην Μπάρτσα και στην «μετά Κούμαν» εποχή

bet365

Καλύτερη η εικόνα της Μπαρτσελόνα, αλλά νέα «γκέλα» (1-1 εντός έδρας με την Αλαβές) - Πήρε το ντέρμπι του Λεβάντε η Βαλένθια, στέλνοντας την Βιγιαρεάλ (2-0) λίγο πιο κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Ρόναλντ Κούμαν έφυγε, η μιζέρια παρέμεινε στις τάξεις της Μπαρτσελόνα. Παρ’ ότι η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε σημαντικά σε σχέση με την ήττα κόντρα στην Ράγιο Βαγιεκάνο (κάτι που, βεβαίως, δεν ήταν και πολύ δύσκολο...), η αδυναμία της στην τελική προσπάθεια της στοίχισε, αφού έμεινε στο 1-1 με την Αλαβές στο «Καμπ Νόου», ούσα στην ένατη θέση και στο -8 από την κορυφή της La Liga και στο -5 από την πρώτη τετράδα, ο ρεαλιστικός (;) στόχος της για τη φετινή σεζόν.

Ο Σέρτζι Μπαρτζουάν, υπηρεσιακός μέχρι να αναλάβει ο Τσάβι, δεν έκανε ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά έδωσε (επιπλέον) γαλόνια σε δύο πολύ ταλαντούχα παιδιά όπως ο Γκάβι (17 ετών) και ο Νίκο (19).

Οι δύο νεαροί ήταν οι κορυφαίοι μιας Μπάρτσα που στο πρώτο ημίχρονο είχε ποσοστά κατοχής της μπάλας που άγγιζαν το 80%, αλλά απείλησαν μόνο με μια κεφαλιά του Έρικ Γκαρθία που έβγαλε δύσκολα ο Αντόνιο Σιβέρα, ο οποίος ξεκίνησε βασικός αντί του απόντα Φερνάντο Πατσέκο.

Χωρίς τους τραυματίες Φρένκι Ντε Γιονγκ, Άνσου Φατί, Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ και με ανέτοιμο ακόμα τον Ουσμάν Ντεμπελέ, οι επιλογές στην επίθεση των Μπλαουγκράνα ήταν εξαιρετικά περιορισμένες και μειώθηκαν ακόμα περισσότερο, όταν ο Σέρχιο Αγουέρο αποχώρησε ύστερα από ένα χτύπημα στον αυχένα (μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ καλύτερα για τους γηπεδούχους αφού ο Μέμφις Ντεπάι, με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, άνοιξε το σκορ, δίνοντας επιτέλους έναν λόγο στους περίπου τριάντα χιλιάδες θεατές (απελπιστικά φτωχή και πάλι η προσέλευση στο «Καμπ Νόου») για να χαμογελάσουν και να πανηγυρίσουν (49’).

Η χαρά τους, όμως, κράτησε μόλις τρία λεπτά, όσα χρειάστηκε δηλαδή η Αλαβές, στην μοναδική τελική της προσπάθεια σε όλο το παιχνίδι (μέχρι το 89’ και μια ακίνδυνη κεφαλιά του Λεζέν), για να ισοφαρίσει με ωραία ενέργεια και πλασέ του Λουίς Ριόχα, ο οποίος έχει σημειώσει και τα τελευταία τρία τέρματα των Βάσκων εις βάρος των Καταλανών.

Η (άδικη, βάσει της αγωνιστικής εικόνας) ισοφάριση δεν πτόησε την Μπαρτσελόνα, η οποία άρχισε να βρίσκει πιο εύκολα κενά στην πολυπληθή άμυνα της Αλαβές, αποτυγχάνοντας όμως στην τελική προσπάθεια, με πλασέ του Ντεπάι στο δοκάρι και δύο χαμένα τετ - α - τετ του Ολλανδού και του Φιλίπε Κοουτίνιο.

Ο Μπαρτζουάν, ο οποίος έχασε με τραυματισμό και τον Ζεράρ Πικέ, έβγαλε ανεξήγητα τον κορυφαίο Γκάμπι και έριξε στο ματς τρεις νεαρούς (Ρίκι Πουτς, Άμπντε, Μπάλντε), αναζητώντας το γκολ της λύτρωσης.

Αυτό δεν ήρθε ποτέ και, εκτός από τους δύο βαθμούς, η Μπάρτσα έχασε πιθανόν και δύο σημαντικούς παίκτες ενόψει του καθοριστικού αγώνα με τη Ντιναμό στο Κίεβο (Τρίτη 2/11, 22:00), όπου θα προσπαθήσει να μείνει ζωντανή στην μάχη για την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Πήρε το ντέρμπι η Βαλένθια

Η Βαλένθια ήταν εξαιρετική, επικράτησε 2-0 της Βιγιαρεάλ στο ντέρμπι του Λεβάντε και πλησίασε την εξάδα της βαθμολογίας. Ο Ούγο Γκιγιαμόν στο 43ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Χοσέ Μπορδαλάς, ενώ ο Κάρλος Σολέρ στο 77’ με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Τα «κίτρινα υποβρύχια» δεν έπεισαν με την εικόνα τους κι έμειναν τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη. Αντίθετα, η Βαλένθια βρέθηκε στο -5 από την τετράδα.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν - Μινγκέθα (81’ Άμπντε), Πικέ (70’ λ. τρ. Λενγκλέ), Έρικ Γκαρθία, Τζόρντι Άλμπα - Νίκο (82’ Μπάλντε), Μπουσκέτς, Γκάβι (70’ Ρίκι Πουτς) - Ντεστ, Αγουέρο (42’ λ. τρ. Κοουτίνιο), Ντεπάι.

Αλαβές: Σιβέρα - Τσίμο Ναβάρο (20’ λ. τρ. Αγκιρεγκαμπίρια), Λαγουάρδια, Λεζέν, Ντουάρτε - Έντγκαρ (62’ λ. τρ. Πελίστρι), Πέρε Πονς (62’ Τομάς Πίνα), Μόγια (80’ Μάνου Γκαρθία), Ντιαγέ, Ριόχα - Χοσέλου (80’ Σιλά).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα