Ρεάλ, Μπάγερν, Παρί, Άγιαξ, Μπενφίκα «γκέλαραν» σε ένα Σαββατοκύριακο (vid)

Ρεάλ, Μπάγερν, Παρί, Άγιαξ, Μπενφίκα «γκέλαραν» σε ένα Σαββατοκύριακο (vid)

bet365

Δύο πρωταθλητές (Μπάγερν, Άγιαξ), τρία ακλόνητα φαβορί για τον φετινό τίτλο (Ρεάλ, Παρί, Μπενφίκα), συνολικά έξι μεγαθήρια της Ευρώπης (αν προσθέσει κανείς και τη Γιουνάιτεντ που έφερε «Χ») γνώρισαν «στραπάτσο» και την πρώτη τους ήττα μέσα σε ένα 24ωρο.

Οι εκπλήξεις των διαφόρων «Δαυίδ» κόντρα στους «Γολιάθ» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν έσκασαν από το πουθενά τη φετινή σεζόν. Είχαν προηγηθεί ηχηρές «εκρήξεις» από τα... μπαμ στο Champions League, όπως η ανατροπή της Γιουνγκ Μπόις με buzzer-beater κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η πανάξια ισοπαλία της Μπριζ στην πρεμιέρα του MNM στην Παρί και πάνω απ΄ όλους κι απ' όλα, το έπος της Σέριφ των Αθανασιάδη-Κολοβού μέσα στο «Μπερναμπέου» κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όταν, όμως, έκλεινε η αυλαία της Ευρώπης, τα μεγαθήρια επανέρχονταν στην εντός συνόρων πραγματικότητα, εκεί όπου στην εκκίνηση της σεζόν σημείωναν τη μία νίκη μετά την άλλη.

Αυτό, λοιπόν, άλλαξε απότομα, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Δύο ημέρες στις οποίες συνέπεσε η πρώτη ήττα για αρκετές από τις μέχρι τώρα αήττητες διεκδικήτριες του τίτλου σε Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και το Gazzetta τις παραθέτει με τη (χρονολογική) σειρά:

ΡΕΝ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 2-0

Προερχόταν από τη μεγάλη νίκη-δήλωση κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (2-0), στο ακριβότερο ντέρμπι του πλανήτη για τη 2η αγωνιστική του Champions League, με τον Μέσι να ανοίγει (επιτέλους) λογαριασμό. Τέσσερις μέρες αργότερα, οι Παριζιάνοι ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ και κάτω τα χέρια από τη Ρεν, μια ήττα που έβαλε τέλος στο απόλυτο των οκτώ αγώνων και επανέφερε τη «γκρίνια» στο εσωτερικό του κλαμπ, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που σημαίνει καμπανάκι κυρίως για την επιθετική λειτουργία της νέας super-team, η οποία τελείωσε το ματς χωρίς τελική στην εστία.

ΑΓΙΑΞ - ΟΥΤΡΕΧΤΗ 0-1

Μετά από 15 σερί ματς δίχως ήττα εντός έδρας, μετά από ένα «εκκωφαντικό» ξεκίνημα με πεντάρες σε Ολλανδία και Champions League και συνολική διαφορά τερμάτων 37-2 (!), ο Αίαντας λύγισε και το έκανε στο σπίτι του, χωρίς να σκοράρει, κόντρα στην Ουτρέχτη του δικού μας, Τάσου Δουβίκα. Νίκη με 1-0 για τους φιλοξενούμενους και μια τεραστίων διαστάσεων έκπληξη στην Eredivisie, με την αγωνιστική να μένει στην ιστορία καθώς Άγιαξ και Φέγενορντ χάνουν την ίδια ημέρα.στο πρωτάθλημα μετά από έξι χρόνια!

ΕΣΠΑΝΙΟΛ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2-1

Από τη «διαστημική» εξάρα κόντρα στη Μαγιόρκα, σε ένα τρίπτυχο αποτυχιών μέσα σε μία εβδομάδα που προκάλεσε «κλυδωνισμούς» στη Βασίλισσα. Η απίθανη γκέλα κόντρα στη Σέριφ ήταν η αρχή όπως αποδείχθηκε για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι (που είχε φέρει και ισοπαλία χωρίς σκορ εντός έδρας κόντρα στη Βιγιαρεάλ), καθώς η Εσπανιόλ με τους γνώριμούς μας από τη Super League Ντιντάκ Βιλά (πρώην της ΑΕΚ) και Αλέις Βιδάλ (κάποτε στον Πανθρακικό) «καθάρισε» την παρέα του «καυτού», αλλά μόνου Καρίμ Μπενζεμά, στερώντας της την ευκαιρία να βρεθεί ξανά μόνη στην κορυφή της La Liga. Πρώτη ήττα και για τη Ρεάλ στο πρωτάθλημα.

ΜΠΑΓΕΡΝ - ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ 1-2

Ίσως το πιο απρόσμενο αποτέλεσμα της αγωνιστικής στα Top-5 πρωταθλήματα. Οι Βαυαροί είχαν να ηττηθούν από τους Αετούς εντός έδρας από το 2000. Ωστόσο, 21 χρόνια αργότερα, η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League όχι απλά πέτυχε την πρώτη της νίκη στη φετινή Bundesliga στην 7η αγωνιστική, αλλά το έκανε μέσα στο σπίτι της πρωταθλήτριας και έδειξε ότι παίρνει έγκαιρα «στροφές» για να διορθώσει τη στραβή της εκκίνηση.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ 0-1

Λίγες ώρες μετά τον Άγιαξ, η Μπενφίκα έπεσε αντίστοιχο «θύμα» έκπληξης από την Πορτιμονένσε! Οι Λουζιτανοί δεν είχαν ήττα ούτε στα φιλικά, προέρχονταν από το μεγαλύτερο highlight τους στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια με το 3-0 επί της Μπαρτσελόνα του Ρόναλντ Κούμαν, αλλά προσγειώθηκαν απότομα και είδαν την Πόρτο να τους πλησιάζει στο -1 από την κορυφή.

*ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΕΒΕΡΤΟΝ 1-1

Δεν είναι ήττα, δεν συγκρίνεται με το στραπάτσο των υπολοίπων, δεν... ξάφνιασε πολλούς αφού το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έφυγε ταπεινωμένη από Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία και Άστον Βίλα στο «Ολντ Τράφορντ». Ωστόσο, για άλλη μία αγωνιστική, αυτή τη φορά απέναντι στους Τόφιζ του Ράφα Μπενίτεθ, οι Κόκκινοι Διάβολοι έπαθαν «ζημιά», περισσότερο στο γόητρο και την εικόνα τους, παρά από βαθμολογικής άποψης αφού ακόμη είναι νωρίς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα