Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Ανατροπή... πρωταθλήτριας και η Βασίλισσα μόνη στην κορυφή!

Αλέξανδρος Λοθάνο
Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Ανατροπή... πρωταθλήτριας και η Βασίλισσα μόνη στην κορυφή!

bet365

Με γκολ των Βινίσιους Ζούνιορ και Καρίμ Μπενζεμά μέσα σε τρία λεπτά στο φινάλε (86’ - 89’), η Ρεάλ Μαδρίτης «απέδρασε» από το «Μεστάγια» κόντρα στην Βαλένθια (2-1) και έμεινε μόνη πρώτη στην βαθμολογία της La Liga.

Αυτές οι νίκες είναι που δίνουν πρωταθλήματα. Και, όταν έχεις δύο παίκτες που κάνουν... όργια όπως ο Καρίμ Μπενζεμά (έξι γκολ - πέντε ασίστ σε πέντε παιχνίδια) και ο Βινίσιους Ζούνιορ (πέντε γκολ - μια ασίστ), τότε δεν μπορεί παρά να κοιμάσαι ήσυχος.

Για να τα καταφέρει, βεβαίως, η Ρεάλ Μαδρίτης να «αποδράσει» από το «Μεστάγια» (2-1) και να νικήσει στο γήπεδο της Βαλένθια για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, χρειάστηκε να τα δώσει όλα στο φινάλε, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της χάρη στις αλλαγές του Κάρλο Αντσελότι.

Οι Νυχτερίδες του Πέπε Μπορδαλάς, αήττητες μέχρι το αντάμωμα με την Βασίλισσα, ήταν καλύτερες στα πρώτα 70 λεπτά, παρ’ ότι απείλησαν την εστία του Τιμπό Κουρτουά για πρώτη φορά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με κοντινή κεφαλιά του Γκαμπριέλ Παουλίστα που έβγαλε ο Βέλγος τερματοφύλακας (43’).

Η Ρεάλ, η οποία έψαχνε πρωτίστως τη κόντρα, δεν απείλησε ουσιαστικά τον Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι στο πρώτο μέρος, το οποίο σημαδεύτηκε από τις τρεις αναγκαστικές αλλαγές, δύο για την Βαλένθια (Κάρλος Σολέρ και Τιερί Κορέια) και μια για την Ρεάλ (Ντάνι Καρβαχάλ).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν «φουριόζοι» στο δεύτερο μέρος, πλησίασαν τρις στο γκολ και εντέλει το πέτυχαν με έναν πρώην παίκτη της Ρεάλ, Ούγο Ντούρο, με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από λάθος διώξιμο του Λούκας Βάθκεθ (66’).

Το γκολ είχε διαφορετικό αντίκτυπο στις δύο ομάδες. Η Βαλένθια... έσβησε τις μηχανές και κλείστηκε πίσω, η Ρεάλ με τις αλλαγές και με την «δίψα» για να μην χάσει, βγήκε στην επίθεση και έφτασε σε σπουδαία ανατροπή - θρίλερ.

Το δίδυμο Βινίσιους Ζούνιορ - Καρίμ Μπενζεμά έκανε και πάλι θραύση. Ο Γάλλος βρήκε τον Βραζιλιάνο, το πλασέ του οποίου κόντραρε στον Ντιμίτρι Φουλκιέ για να έρθει το 1-1 (86’) και, τρία λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος σέντραρε ύστερα από φάουλ και ο Γάλλος, με κάτι μεταξύ κεφαλιά και ώμου, ολόκληρωσε την βασιλική ανατροπή.

Η Ρεάλ απολαμβάνει πλέον την μοναξιά της κορυφής με 13 βαθμούς, στο +2 από την Ατλέτικο και στο +3 από Βαλένθια και Ρεάλ Σοσιεδάδ. Δέκατη και στο -6 από την κορυφή η Μπαρτσελόνα, η οποία όμως έχει δύο ματς λιγότερα.

«Μαχαιριά» για Μπέτις στο 90+8', στο μηδέν Σεβίλλη και Βιγαρεάλ

Με φόρα από τη σπουδαία ανατροπή επί της Σέλτικ για το Europa League, η Μπέτις υποδέχθηκε την Εσπανιόλ και ήταν κοντά στο να σφραγίσει άλλη μία νίκη επιστρέφοντας από εις βάρος της σκορ. Ωστόσο, οι Καταλανοί «σόκαραν» το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» και με γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα έκλεψαν τον βαθμό.

Οι Βερδιμπλάνκος είχαν γυρίσει το ματς από το 0-1 του Αλέις Βιδάλ (16') στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους με Γουίλιαν Ζοσέ (41΄) και Ναμπίλ Φεκίρ από ασίστ του Έκτορ Μπεγιερίν (45+4'). Κι εκεί που όλα έδειχναν τρίτη σερί νίκη σε Ισπανία κι Ευρώπη, ο Λεάντρο Καμπρέρα έριξε στο καναβάτσο το σύνολο του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Νωρίτερα, Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ περιορίστηκαν στον βαθμό χωρίς σκορ (0-0), στις έδρες των Σοσιεδάδ και Μαγιόρκα αντίστοιχα. Οι Ανδαλουσιανοί, μάλιστα, ήταν και πάλι τυχεροί, καθώς μετά τη Ζάλτσμπουργκ που έχασε δύο πέναλτι στη μεταξύ τους ισοπαλία, οι Βάσκοι είχαν τη δική τους ευκαιρία από την άσπρη βούλα με τον σπεσιαλίστα Μίκελ Ογιαρθάμπαλ (27').

Βαλένθια: Μαμαρντασβίλι - Τιερί Κορέια (23’ λ. τρ. Τόνι Λάτο), Γκαμπριέλ Παουλίστα, Αλντερέτε, Φουλκιέ - Κάρλος Σολέρ (15’ λ. τρ. Μουσά), Βας, Γκιγιαμόν, Ούγο Ντούρο (79’ Μάρκος Αντρέ) - Γκονσάλο Γκέντες (79’ Χέλντερ Κόστα), Μάξι Γκόμες (80’ Ράτσιτς).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά - Καρβαχάλ (26’ λ. τρ. Λούκας Βάθκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο - Βαλβέρδε (78’ Ίσκο), Καζεμίρο (68’ Ροντρίγκο), Μόντριτς (68’ Καμαβινγκά) - Αζάρ (78’ Γιόβιτς), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα