Πώς η σφιχτή σε μεταγραφές Ρεάλ έφτασε να προσφέρει μυθικό ποσό στην Παρί για τον Μπαπέ (pics & vid)

Κώστας Τόπας
Πώς η σφιχτή σε μεταγραφές Ρεάλ έφτασε να προσφέρει μυθικό ποσό στην Παρί για τον Μπαπέ (pics & vid)

bet365

Η Ρεάλ είναι η μοναδική ομάδα, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια έχει γεμίσει όσο καμία άλλη ομάδα τα ταμεία της από πωλήσεις παικτών, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να έχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του πώς θα καταφέρει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, με την απόκτηση του Κιλιάν Μπαπέ.

Η Ρεάλ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να κάνει την μεγάλη έκπληξη του καλοκαιριού και εντάξει στο ρόστερ της, τον Κιλιάν Μπαπέ. Οι προσπάθειες της ωστόσο δεν έχουν αποφέρει καρπούς, καθώς η Παρί μοιάζει ανένδοτη και επιθυμία της είναι να βάλει τουλάχιστον 220 εκατομμύρια ευρώ από πιθανή πώληση του Μπαπέ. Χρήματα τα οποία η Ρεάλ δεν έχει προσφέρει, τουλάχιστον για την ώρα, μιας και η τελευταία προσφορά της ήταν στα 160 εκατομμύρια ευρώ.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, είχε δηλώσει πως η Ρεάλ, όπως και οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι είδαν τα ταμεία τους να αδειάζουν εξαιτίας της πανδημίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ομάδες όπως η δική του δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την European Super League. Ο 74χρονος ισχυρός άνδρας των «μερένγκες» επέμεινε επίσης ότι λόγω της πραγματικότητας της τρέχουσας μεταγραφικής αγοράς, ούτε η Ρεάλ ούτε κανένας άλλος σύλλογος δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να υπογράψει αυτό το καλοκαίρι τον Κιλιάν Μπαπέ ή τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ωστόσο, όλα αυτά φαίνεται πως έχουν αλλάξει στο μυαλό του Πέρεθ, καθώς πλέον προσπαθεί να πείσει την Παρί για την μετακόμιση του νεαρού Γάλλου επιθετικού στην Μαδρίτη, έχοντας ως σύμμαχο τον παίκτη ο οποίος επιθυμεί να αγωνιστεί στους Μαδριλένους.

Οι πωλήσεις που γέμισαν τα ταμεία και οι ελεύθερες μεταγραφές

ροναλδο

Η Ρεάλ σχεδίαζε μια τέτοια κίνηση εδώ και αρκετό καιρό. Ακόμα και ο Μπαπέ έβλεπε κάποια στιγμή τον εαυτό του στην Ρεάλ μιας και δήλωνε πως έχει είδωλο τον Κριστιάνο Ρονάλντο πως θα ήθελε κάποια μέρα να παίζει μπροστά στο κοινό του «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Αλλά με τους κανόνες του Financial Fair Play ο Πέρεθ άλλαξε στρατηγική τα τελευταία χρόνια στις μεταγραφές του συλλόγου. Το φετινό καλοκαίρι η Ρεάλ ενισχύθηκε μόνο με την απόκτηση του Νταβίντ Αλάμπα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Μπάγερν. Ακόμα και στο παρελθόν ο Πέρεθ, υπέγραψε νεαρούς ποδοσφαιριστές και κράτησε τα χρήματα για μία μεγάλη μελλοντική κίνηση. Αντιθέτως, οι αντίπαλοι της Ρεάλ, όπως η Μπαρτσελόνα έχει δαπανήσει αρκετά χρήματα όλα αυτά τα χρόνια, για μεταγραφές, οι οποίες δεν «έπιασαν».

Η μεταγραφή του Εντέν Αζάρ στην ομάδα της Μαδρίτης, το 2019 έναντι 100 εκατομμυρίων ευρώ είναι η μοναδική μεταγραφή, για την οποία δαπανήθηκαν τόσα χρήματα μετά του Χάμες Ροντρίγκες το 2014, από το Μονακό για 75 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, η μεταγενέστερη αποτυχία του Βέλγου μεσοεπιθετικού να αποδώσει και η οικονομική κατάσταση μετά την πανδημία σταμάτησε τον Πέρεθ να κάνει περαιτέρω κινήσεις. Τουλάχιστον έως τώρα.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ, αποφάσισε ο σύλλογος να μην κινείται για μεταγραφές, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν «ζημιά» στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας και να πουλήσει παίκτες, προκειμένου να γεμίσει τα ταμεία του. Για παράδειγμα το 2016 η Ρεάλ έκανε δικό της τον Άλβαρο Μοράτα, για 30 εκατομμύρια ευρώ από την Γιουβέντους, αλλά έβγαλε 37 εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις. Το επόμενο καλοκαίρι παραχώρησε τον Ισπανό επιθετικό στην Τσέλσι για 66 εκατομμύρια ευρώ, τον Ντανίλο στην Μάντσεστερ Σίτι έναντι 33 εκατομμυρίων ευρώ, και μεταξύ κι άλλων πωλήσεων γέμισε τα ταμεία της με 132 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, η Ρεάλ δαπάνησε μόνο τα 40 εκατομμύρια ευρώ, για να αποκτήσει τους Τέο Ερνάντες και Ντάνι Θεμπάγιος.

Τα οικονομικά δεδομένα της Ρεάλ βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι του 2018, όταν παραχώρησε τον Ρονάλντο για 117 εκατομμύρια ευρώ στην Γιουβέντους και προχώρησε στις αποκτήσεις των Βινίσιους Τζούνιορ, Τιμπό Κουρτουά και Άλβαρο Οντριοθόλα. Μεταγραφές οι οποίες δεν κόστισαν αρκετά χρήματα στην διοίκηση της ισπανικής ομάδας. Μόνο το 2019 ο σύλλογος ξόδεψε πολύ περισσότερα από όσα έβγαλε στο μεταγραφικό παζάρι. Δαπάνησε 300 εκατομμύρια ευρώ για τους Εντέν Αζάρ, Λούκα Γιόβιτς, Εντερ Μιλιτάο, Φερλάντ Μεντί και Ροντρίγκο και πούλησε τους Ματέο Κόβασιτς, Μάρκος Γιορέντε, Τέο Ερνάντες, Κέιλορ Νάβας και μερικούς ακόμα για 130 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Πέρεθ ήθελε πάντα τον Μπαπέ στην Ρεάλ

ρεαλ

Το καλοκαίρι του 2020 η Ρεάλ και συγκεκριμένα ο Πέρεθ, ο οποίος είχε πάντα στην άκρη του μυαλού του το πώς θα εντάξει στο ρόστερ της ομάδας του, τον Κιλιάν Μπαπέ, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε μεταγραφές, βάζοντας παράλληλα στα ταμεία της 100 εκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις των Ασράφ Χακίμι, Σέρχιο Ρεγκουίλον, Όσκαρ Ροντρίγκεθ και άλλων παικτών. Φέτος, το έργο επαναλήφθηκε.

Η Ρεάλ είδε 78 εκατομμύρια ευρώ να γίνονται δικά της από τις πωλήσεις των Ραφαέλ Βαράν, Μάρτιν Όντεγκααρντ και Μπραχίμ Ντίας και απέκτησε μόνο τον ελεύθερο Αλάμπα. Ξεφορτώθηκε παίκτες με βαριά συμβόλαια, όπως αυτό του Σέρχιο Ράμος κι από τότε που ο covid-19 μπήκε στις ζωές μας η Ρεάλ δεν έχει βγάλει από τα ταμεία της χρήματα για να πληρώσει κάποιον άλλο σύλλογο, για απόκτηση ποδοσφαιριστή. Με αποτέλεσμα να βγει κερδισμένη κατά 178 εκατομμύρια ευρώ.

Αν τα καταφέρει μάλιστα να πουλήσει και τους Γκάρεθ Μπέιλ (30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), Λούκα Γιόβιτς (10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), Μαριάνο (7 εκατομμύρια ετησίως), Θεμπάγιος (3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), τότε θα έχει ακόμα περισσότερες πιθανότητες για να αυξήσει το μπάτζετ της για την απόκτηση του Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος αμείβεται με 18 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην Παρί.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Φλορεντίνο Πέρεθ δούλευε μεθοδικά και με ιδιαίτερη προσοχή στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς στόχος του είναι να δει τον Κιλιάν Μπαπέ να ενταχθεί στο ρόστερ της Ρεάλ. Κι αν δεν το καταφέρει αυτό το καλοκαίρι, μιας και ο χρόνος πιέζει, τότε θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τον αποκτήσει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, ως ελεύθερο.

Photo Credits: Getty Images

 

LA LIGA Τελευταία Νέα