Μέσι και Μπαρτσελόνα, μαζί, σε ένα ταξίδι χωρίς αντίο

Μέσι και Μπαρτσελόνα, μαζί, σε ένα ταξίδι χωρίς αντίο

bet365

Η αγάπη του Λαπόρτα για εκείνον και του Αργεντινού για την Μπάρτσα. Η μείωση 50%, το αγωνιστικό πλάνο και η διετία που έρχεται. Ο Γιώργος Καραμάνος περιγράφει τα συναισθήματα και τις συνθήκες παραμονής του Λιονέλ Μέσι.

«Η ανανεώσή του προχωράει με σταθερά και αποφασιστικά βήματα». Οταν μετά την παγκόσμια αποθέωση της κατάκτησης του Κόπα Αμέρικα, ο Τζουάν Λαπόρτα ρωτήθηκε από τους γεμάτους αγωνία δημοσιογράφους για το τι συμβαίνει με τον Λιονέλ Μέσι, τα λόγια του υπήρξαν καθησυχαστικά. Το ίδιο και το ήρεμο πρόσωπό του, καθώς βρισκόταν μπροστά στις κάμερες έξω από τα γραφεία του club. Εκεί κοντοστάθηκε για μία στιγμή και τοποθέτησε τον εαυτό του στο πλευρό του θρυλικού σούπερ σταρ: «Ηταν τόσο συναρπαστικό να παρακολουθείς τον κορυφαίο στην ιστορία του ποδοσφαίρου, να κατακτά το όνειρό του, να δακρύζει και μαζί του και όλοι εμείς που τον αγαπάμε»!

Αγάπη...

Αυτό το τελευταίο, είναι το πολύτιμο συστατικό που απουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια από την ψυχοσύνθεση του Μέσι. Του έλειπε να τον αγαπούν. Οχι για όσα τους έφερνε (έσοδα, πωλήσεις, τίτλοι), αλλά για αυτό που είναι εκείνος: ένα παιδί που αγαπάει να κυνηγάει το τόπι. Και ο Λαπόρτα το γνωρίζει αυτό. Ο Λαπόρτα τον αγαπάει πραγματικά. Μαζί του μεγάλωσε, μπήκε στην πρώτη ομάδα, έζησαν τις καλύτερες εποχές και έχουν μία υπέροχη σχέση. Ο Λαπόρτα επομένως και η προσέγγισή του, ήταν ο ένας σημαντικός λόγος που ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε ότι θα παραμείνει στην Μπαρτσελόνα.

Η αγκαλιά του Λαπόρτα έπαιξε τον ρόλο της

Μείωση μισθού...

Και ο πρόεδρος το είχε προαναγγείλει εδώ και λίγες βδομάδες: «Εχουμε καταθέσει μία πρόταση που θεωρούμε ότι μπορεί να τον πείσει να μείνει μαζί μας. Ξέρουμε ότι αγαπάει την Μπαρτσελόνα και βασιζόμαστε σε αυτό. Η αλήθεια είναι ότι το club δεν μπορεί να του προσφέρει όσα έπαιρνε μέχρι τώρα, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμήσει το πόσο τον θέλουμε και ότι με βάση τους περιορισμούς που έχουμε, του δίνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Δηλώνω αισιόδοξος».

Ο Αργεντινός θρύλος, ο οποίος πέρασε δύο βδομάδες ως free agent για πρώτη φορά στην καριέρα του, λάμβανε με το προηγούμενο συμβόλαιο κοντά στα 70 εκατ. ευρώ ετησίως καθαρά (σ.σ.: κοντά στις 200.000 ημερησίως)! Τώρα, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει και αναδημοσιεύονται στα μεγαλύτερα Μέσα του κόσμου, συμφώνησε να πέσει στα μισά. Τυπικά θα υπογράψει για πέντε χρόνια, αλλά καθώς είναι ήδη 34 ετών, αναμένεται να αγωνιστεί για τη διετία στην Μπάρτσα και το 2023 να μετακομίσει για μία ή δύο σεζόν στο MLS.

Ο Μέσι γνωρίζει πολύ καλά ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος είναι τεράστια. Οι Καταλανοί που είχαν το μεγαλύτερο μισθολόγιο στον κόσμο του αθλητισμού γενικότερα, χρωστούν πάνω από ένα δισ. και δεν θα μπορούσαν να τον κρατήσουν εάν εκείνος δεν έβραζε νερό στο πανάκριβο κρασί του. Μάντσεστερ Σίτι και Παρί προσπάθησαν να τον δελεάσουν οικονομικά, μα στην πραγματικότητα εκείνος ποτέ του δεν θέλησε να φύγει από τη Βαρκελώνη. Η απόφασή αποχώρησής του πέρσι το καλοκαίρι είχε να κάνει αποκλειστικά με όσα συνέβαιναν από τη διοίκηση Μπαρτομέου, τον οποίος είχε σιχαθεί.

Από τον Μπαρτομέου, στον Αγουέρο

Για πρώτη φορά μαζί

Ο Μπαρτομέου έφυγε, ο Λαπόρτα εκλέχτηκε, ο Μέσι μένει. Είναι όμως γενικότερα οι κινήσεις του club που τον βοήθησαν στην αλλαγή της απόφασης φυγής. Η απόκτηση του κολλητού του, Σέρχιο Αγουέρο, ίσως να μην συντελέστηκε με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Η ενίσχυση μεταγραφικά με Ντεπάι, Ερικ Γκαρθία, Εμερσον και η έκδηλη διάθεση που έχει από καιρό εκφράσει, για να παίζει μαζί με τον Πέδρι, αποτέλεσαν ξεκάθαρα κριτήρια παραμονής του. Οπως και η επιθυμία της οικογένειάς του να μην αλλάξουν την πόλη που λατρεύουν.

Το ταξίδι συνεχίζεται...

Μέσι και Μπάρτσα σε νέες χαρές

Οπως όλλα δείχνουν λοιπόν, ο Λιονέλ Μέσι δεν αποχωρεί. Για να συμβεί βέβαια αυτό, θα πρέπει να φύγουν άλλοι, με πρώτον και καλύτερο τον Αντουάν Γκριεζμάν, ώστε να αδειάσει το μπάτζετ. Ειδάλλως, δεν βγαίνουν τα νούμερα και οι υπολογισμοί. Η παραμονή του ηγέτη της Μπαρτσελόνα κρατάει την ομάδα πιο ανταγωνιστική, μιας και ο τύπος όχι απλά δεν είναι παλαίμαχος 34άρης, αλλά οδεύει ως φαβορί ολοταχώς για την έβδομη “Χρυσή Μπάλα”. Αλλωστε, μετά το Κόπα Αμέρικα, ονειρεύεται να φύγει με ένα ακόμα Champions League.

Κάπως έτσι, Μέσι και Μπαρτσελόνα, ο καθένας με τον τρόπο του, επιβεβαιώνουν ότι αγαπιούνται παράφορα. Μία αγάπη από αυτές που αποτελούνται από μία ψυχή, η οποία κατοικεί σε δύο σώματα. Και η ιστορία τους θα συνεχιστεί. Οπως εκείνα τα πιο όμορφα ταξίδια που δεν έχουν αντίο. Και πόσο υπέροχα μαγικό είναι το ταξίδι που έχουν κάνει μαζί μέχρι σήμερα...

Follow me: @jorgekaraman
Instagram: Jorge_Karaman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος