Μπαρτσελόνα: Από τα 600 εκατ. στο 1 δισ. το χρέος, νέο δάνειο με ορίζοντα 15ετίας

Μπαρτσελόνα: Από τα 600 εκατ. στο 1 δισ. το χρέος, νέο δάνειο με ορίζοντα 15ετίας

Μπαρτσελόνα: Από τα 600 εκατ. στο 1 δισ. το χρέος, νέο δάνειο με ορίζοντα 15ετίας

bet365

Τα συνολικά χρέη της Μπαρτσελόνα εκτοξεύτηκαν σε τιμή ανώτερη του 1 δισεκατομμυρίου, γεγονός που οδήγησε το κλαμπ να ψηφίσει υπέρ της αναχρηματοδότησής του με νέο δάνειο 525 εκατ. ευρώ ώστε να εξοικονομηθούν χρόνος και έσοδα.

Η οικονομική κρίση στη Μπαρτσελόνα αντί να βελτιώνεται, διογκώνεται και υποχρεώνει τη διοίκηση να λάβει δραστικά μέτρα. Μετά και τη γενική συνέλευση των socios, οι οποίοι εκπροσωπούν τα μέλη του κλαμπ στις ψηφοφορίες, γνωστοποιήθηκε η εκτόξευση του συνολικού χρέους από τα 673 εκατομμύρια ευρώ στα 1,04 δισεκατομμύρια ευρώ, αριθμός που όπως δήλωσε ο οικονομικός αντιπρόεδρος του κλαμπ, Εντουάρντ Ρομέου, αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο μέχρι την τελική έκθεση της σεζόν στα μέσα Ιουλίου!

Με αυτά τα δεδομένα στο «τραπέζι», υπερψηφίστηκε με το συντριπτικό 89% η αναχρηματοδότηση του χρέους, ύψους 525 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του χρηματοπιστωτικού ομίλου Goldman Sachs. Πράγμα που σημαίνει ότι η Μπάρτσα εξασφάλισε σε μορφή νέου δανείου το εν λόγω ποσό, ως μέρος του συνολικού χρέους, με καλύτερους όρους και με ορίζοντα 15ετίας για την αποπληρωμή του.

Ως εγγύηση στη Goldman Sachs θα τεθούν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Μπλαουγκράνα για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για ένα συμφέρον deal ειδικά σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, καθώς με τα χρήματα αυτά η Μπαρτσελόνα εξασφαλίζει τη ρευστότητα για τους επόμενους 24 μήνες και θα μπορέσει να καλύψει ορισμένες κρίσιμες εκκρεμότητες, όπως οι οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, ενώ θα μπορέσει να εστιάσει στο πλάνο αύξησης των εσόδων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα