Οταν ο Ρομπέρτο Κάρλος διέλυε τους κανόνες της φυσικής, 24 χρόνια μετά (pics & vid)

Οταν ο Ρομπέρτο Κάρλος διέλυε τους κανόνες της φυσικής, 24 χρόνια μετά (pics & vid)

Κώστας Τόπας
Οταν ο Ρομπέρτο Κάρλος διέλυε τους κανόνες της φυσικής, 24 χρόνια μετά (pics & vid)

bet365

Σαν σήμερα, πριν 24 χρόνια, ο Ρομπέρτο Κάρλος εκτέλεσε απέναντι στη Γαλλία ένα τρομερό φάουλ, το οποίο έμεινε στην ιστορία για το φάλτσο που πήρε η μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ ήταν γνωστός για το τρομερό αριστερό πόδι που διέθετε και στον αγώνα απέναντι στη Γαλλία το 1997, 24χρόνια πριν, ένα χρόνο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι «τρικολόρ» το κατάλαβαν καλά...

Στο 21ο λεπτό ο Ρομπέρτο Κάρλος πήρε φόρα και από απόσταση 33 μέτρων εξαπέλυσε μια ρουκέτα, που κατέληξε στα δίχτυα του Φαμπιάν Μπαρτέζ.

Η μπάλα πήρε μια απίστευτη καμπύλη περνώντας δίπλα από το τείχος και πιάνοντας ταχύτητα που μετρήθηκε στα 136 χιλιόμετρα την ώρα (!) επέστρεψε σε τροχιά προς τα δίχτυα προσφέροντας ένα μοναδικό γκολ.

Ρομπερτο Κάρλος

carlos

Μιλώντας στο περιοδικό «FourFourTwo», ο Βραζιλιάνος μπακ είχε αποκαλύψει τις σκέψεις του σχετικά με την εκτέλεση.

«Πάντα χτυπάω τα στημένα στη βαλβίδα της μπάλας, επειδή είναι το πιο σκληρό σημείο της και παίρνει μεγαλύτερη δύναμη. Πάντα κλοτσούσα από κάτω αριστερά προς τα πάνω δεξιά, που βοηθούσε στο φάλτσο».

«Θα θυμάμαι για πάντα τη διαφήμιση πίσω από την εστία. Στόχευα στο ‘a’ του ‘La Poste’, όμως όταν σούταρα, η μπάλα έφευγε μίλια μακριά από τον στόχο. Πήγαινε σε διαφορετική διαφημιστική πινακίδα. Το ball boy βούτηξε για να μην το πετύχει η μπάλα. Έπρεπε να έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε μένα».

«Αυτό που με εξέπληξε ήταν το φάλτσο της μπάλας. Αφότου πέρασε το ύψος του κάθετου δοκαριού, άλλαξε φάλτσο. Δείτε το ξανά και θα καταλάβετε. Τέτοια γκολ έρχονται μόνο μια φορά στην καριέρα σου. Έχω εκτελέσει μερικά τέτοια φάουλ στην προπόνηση, με ή χωρίς τείχος, όμως ποτέ με τέτοιο φάλτσο και καμπύλη. Ήταν ένα όμορφο γκολ, αξέχαστο».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα