Τζόλης: Το... παρασκήνιο πίσω από την εκτέλεση α λα Πανένκα και το πάρτι προς τιμήν του (vids)

Τζόλης: Το... παρασκήνιο πίσω από την εκτέλεση α λα Πανένκα και το πάρτι προς τιμήν του (vids)

tzolis

bet365

Η νικητήρια εκτέλεση αλά Πανένκα του Χρήστου Τζόλη τον έφερε σε... αντιπαράθεση με τον προπονητή του, Ντάνιελ Τιούν.

Ο Χρήστος Τζόλης με την... τολμηρή εκτέλεση αλά Πανένκα έστειλε τη Φορτούνα Ντίσελντορφ για πρώτη φορά μετά το 1987 στα ημιτελικά του γερμανικού Κυπέλλου, ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση δεν άρεσε καθόλου στον προπονητή του.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη μεγάλη πρόκριση ο προπονητής της ομάδας, Ντάνιελ Τιούν, είπε χαρακτηριστικά για την εκτέλεση του 22χρονου Έλληνα διεθνή: «Δεν μου άρεσε!». Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ αντέδρασε και του απάντησε με χαλαρή διάθεση: «Ναι ε; Νομίζω ότι μπήκε γκολ, έτσι δεν είναι;».

Ο 49χρονος τεχνικός δεν σταμάτησε εκεί και στις δηλώσεις του χαρακτήρισε ως «ασέβεια» τον συγκεκριμένο τρόπο εκτέλεσης πέναλτι. Ίσως και να τον ενόχλησε το γεγονός πως ο Έλληνας εξτρέμ τον αψήφησε, κάτι που αποδεικνύεται από την πρωτοβουλία του να εκτελέσει πέμπτος και όχι τρίτος όπως αρχικά ήθελε ο Τιούν.

Ο Τζόλης ήταν σίγουρος πως θα σκόραρε το νικητήριο πέναλτι και θα έμενε για πάντα στα βιβλία ιστορίας της Φορτούνα. Έτσι κι έγινε, σκόραρε με την... τέλεια εκτέλεση, πανηγύρισε μπροστά στο πέταλο που βρίσκονταν οι οπαδοί της Ζανκτ Πάουλι και στη συνέχεια έτρεξε με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει προς το απέναντι πέταλο που ήταν εκείνοι της Φορτούνα.

Κάπως έτσι ήρθε η μεγάλη πρόκριση και το πάρτι αμέσως μετά ξεκίνησε στα αποδυτήρια της γερμανικής ομάδας, με πρωταγωνιστή τον Τζόλη. Οι ποδοσφαιριστές της Φορτούνα χόρεψαν συρτάκι προς τιμήν του δικού τους Έλληνα... Θεού και στη συνέχεια έκοψαν τούρτα για τα γενέθλιά του που ήταν ανήμερα του αγώνα.

Ο Τζόλης φαίνεται πως έχει βρει την ποδοσφαιρική Γη της Επαγγελίας στο Ντίσελντορφ, καθώς διανύει εξαιρετική σεζόν και σε 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Φορτούνα, έχει σκοράρει 11 τέρματα ενώ έχει μοιράσει και τέσσερις ασίστ.

Η Φορτούνα βρίσκεται στην 5η θέση της Bundesliga 2 και μόλις τέσσερις βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο για την πρώτη κατηγορία. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στη Λεβερκούζεν και τη Στουτγκάρδη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα