Χρήστος Τζόλης: Να 'χα χίλια μάτια… (vids)

Χρήστος Τζόλης: Να 'χα χίλια μάτια… (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Χρήστος Τζόλης: Να 'χα χίλια μάτια… (vids)

bet365

Ο Χρήστος Τζόλης με κλεισμένα τα 18 εξελίσσεται σε ηγέτη του ΠΑΟΚ και ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για την ανάγκη στήριξης της ομάδας που «χτίζει» ο Πάμπλο Γκαρσία.

Από το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ μας μοστράρει τα παιδιά των ακαδημιών του, τα οποία και προφανώς δεν έπεσαν ουρανοκατέβατα στη στοργική αγκαλιά του Πάμπλο Γκαρσία, με την σκηνή του ελληνικού ποδοσφαίρου να γεμίζει από αμούστακα πιτσιρίκια, όπως ο Τζόλης, ο Μιχαηλίδης, ο Τσιγγάρας, ενώ έρχονται κι άλλοι (Κούτσιας, Κωνσταντέλιας) από πίσω.

Ο Χρήστος Τζόλης με κλεισμένα τα 18 είχε ήδη καταπλήξει τα πλήθη τόσο με το πληθωρικό ταλέντο, όσο και τον ατίθασο χαρακτήρα του. Όμως, με τον Γκαρσία να είστε σίγουροι ότι έχει βρει τον μάστορά του. Στο ξεκίνημα της συνεργασίας τους ο «Ινδιάνος» του τράβηξε τ’ αφτί! Φρόντισε να τον προσγειώσει στην σκληρή πραγματικότητα, με τα κατορθώματα του μικρού θαυματουργού επιθετικού να τον δικαιώνουν.

Είναι ευτυχής συγκυρία που η προσπάθεια ανάδειξης της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται, εδώ και χρόνια, στις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες περνάει από το χέρι του Ουρουγουανού και των συνεργατών του.

«Να έχετε εμπιστοσύνη στην ομάδα και στη δουλειά που γίνεται, πάντα είναι στραβά τα πράγματα στον ΠΑΟΚ το έζησα σαν παίκτης το ζω και τώρα σαν προπονητής!!! Δεν είναι εύκολα τα πράγματα για εμάς, αλλά να ξέρει ο κόσμος ότι θα κάνουμε καλή ομάδα και όλα θα πάνε καλά», είπε μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης σ’ άλλη μια εντυπωσιακή ατάκα. Μπορεί να μην είχε στόχο να ιντριγκάρει τους αντιπάλους, αλλά είναι εξίσου σημαντική, δείχνει τη φιλοσοφία του «Τσε» και το πόσο καλά γνωρίζει τον ΠΑΟΚ και όλον τον οργανισμό του.

Να επιστρέψουμε όμως στον Τζόλη, άλλωστε αυτός μας υποχρεώνει συχνά πυκνά να ασχοληθούμε με τα κατορθώματά του, όσο κι αν πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται μη τυχόν και πάρουν αέρα τα μυαλά του.

Τα πρώτα «σημάδια» δείχνουν πως δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, ο πιτσιρικάς με ρίζες από τη Βόρειο Ήπειρο παραμένει το ίδιο συνεσταλμένος, έστω κι αν είχε προλάβει από ανήλικος κιόλας να αφήσει την παγκόσμια πιάτσα με το στόμα ανοικτό...

Ας τον αφήσουμε, λοιπόν, να ζήσει έτσι όπως εκείνος θέλει το όνειρό του. Γιατί δεν είναι και μικρά τα όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα. Το ρεπορτόριο του μοιάζει να είναι ανεξάντλητο…

Σε μόλις 18 συμμετοχές, είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, με συνολικά 8 γκολ (τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα) και ο 10ος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ιστορία του «Δικεφάλου» με 5 γκολ, πετυχαίνοντας το 100ό τέρμα του «Δικεφάλου» εκτός έδρας. Τρίτος νεότερος σκόρερ στην Ευρώπη και πάει λέγοντας. Κι όλα αυτά ενώ βιώνει τους πρώτους μήνες της ενηλικίωσής του.

Για τον Τζόλη και τα κατορθώματά του έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το video από το κανάλι του Βασίλη Σαμπράκου στο YouTube (Vasilis Sambrakos), όπου μετά το ματς κόντρα στην Ομόνοια έγινε η παρακάτω ανάλυση. Δείτε την, αξίζει τον κόπο:

Ο «Δικέφαλος» το βράδυ της Κυριακής άφησε πίσω του την ήττα-σοκ στην Κύπρο από την Ομόνοια και τον αποκλεισμό του από την συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, μπορεί να είδε το ματς να «στραβώνει», μετά την αποβολή του Ομάρ Ελ Καντουρί, αλλά οι παίκτες του Γκαρσία κατέθεσαν καρδιά και πάθος στο χορτάρι της Τούμπας. Ετσι έφτασαν σε δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά. Με μπροστάρηδες το φονικό δίδυμο του: Τζόλης & Ζίβκοβιτς! Γιατί κι ο Σέρβος κάνει πράγματα και θαύματα στο χορτάρι ακόμα και στις βραδιές που δεν σκοράρει, όπως απόψε, γιατί είναι γεννημένος νικητής.

Το πιο σημαντικό στην οικονομία της συζήτησης γύρω από το παιχνίδι της Τούμπας είναι ότι οι «ασπρόμαυροι» παίζοντας για σχεδόν μία ώρα με παίκτη λιγότερο δεν ένιωσαν να απειλούνται ούτε λεπτό από τους Αρκάδες. Το παραδέχθηκαν και οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης, «δεν δικαιούμασταν τίποτα από αυτό το ματς», άλλωστε έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη με μόλις 4 τελικές και μία φάση (αυτή του Κρέσπι) που άγγιξαν το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία έφτασε στην πέμπτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, παραμένει στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού και πάει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι της πόλης κόντρα στον Άρη, αφού πρώτα ολοκληρώσει την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, όπου θα πάρουν χρόνο συμμετοχής αρκετοί ποδοσφαιριστές που δεν κουβαλούν στις πλάτες τους από 17-18 παιχνίδια. Αυτό είπε ο προπονητής του και παράλληλα ζήτησε από τον κόσμο να «πιστέψτε σ’ αυτή την ομάδα και τη δουλειά που κάνουμε. Είναι δύσκολο, τα αλλάξαμε όλα και χρειάζεται χρόνος».

Και υπομονή μαζί…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.