Χρήστος Τζόλης: Το αληθινό success story!

Χρήστος Τζόλης: Το αληθινό success story!

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Χρήστος Τζόλης: Το αληθινό success story!

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για το πειστικό δείγμα γραφής που έχουμε χειροπιαστά στα χέρια μας για το τι εστί Χρήστος Τζόλης. Ενας μικρός και θαυματουργός μικρός «μάγος» της μπάλας!

Μέχρι πριν από ένα χρόνο πετύχαινε χατ τρικ με τα πιτσιρίκια της ηλικίας του, παίζοντας στα πρωταθλήματα της Κ17 και της Κ19. Όμως, πλέον, το κάνει με περίσσιο θράσος, σε επαγγελματικό επίπεδο. Απέναντι σε άνδρες. Πολύ μεγαλύτερους από εκείνον, αλλά ο Χρήστος Τζόλης αποδεικνύει ότι δεν τον απασχολούν οι ηλικίες και το τι γράφουν οι ταυτότητες των αντιπάλων του.

Όταν πλέον τα φώτα στην Τούμπα είχαν σβήσει, ο 18χρονος στράικερ ξεπρόβαλε από τα αποδυτήρια κρατώντας στην αγκαλιά του το πολύτιμο ενθύμιο της αναμέτρησης με την ΑΕΛ. Η μπάλα του πρώτου επαγγελματικού χατ τρικ ήταν στα χέρια του, γυαλισμένη και υπογεγραμμένη από τους συμπαίκτες του, έτοιμη να μπει στην προθήκη που θα ετοιμάσει στο πατρικό του σπίτι στον Πεντάλοφο της Θεσσαλονίκης.

Είναι κρίμα και άδικο που σ’ αυτή την ιστορική βραδιά το γήπεδο ήταν άδειο και ελάχιστοι ήταν οι τυχεροί που απόλαυσαν από κοντά το νέο κατόρθωμά του. Όμως, ο μικρός μας έχει (από)δείξει ότι θα ζήσει σύντομα και βραδιές απόλυτης αποθέωσης. Είμαστε, βέβαιοι, πως σύντομα θα μας υποχρεώσει κι άλλες φορές να ασχοληθούμε με τα κατορθώματά του.

Βλέπετε δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε διάστηκα λιγότερο των οκτώ μηνών, ο Βορειοηπειρώτης στην καταγωγή επιθετικός, υποχρεώνει σύσσωμη την αθλητική και ποδοσφαιρική κοινότητα εκ νέου να ασχοληθεί με την πάρτη του! Το είχε κάνει το καλοκαίρι κόντρα στην Μπεσίκτας. Δύο γκολ και μια ασίστ.

Μπορεί εκείνη τη βραδιά να μην ήρθε το χατ τρικ, όμως ο Τζόλης φρόντισε να τοποθετήσει το όνομα του στην ευρωπαϊκή σκηνή και να συστηθεί με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Ακολούθησαν κι άλλες σπουδαίες εμφανίσεις, η κλήση και η συμμετοχή στην εθνική ομάδα.

Ακόμη κι αν το υποψιαζόμασταν, πάλι χρειαζόταν κάτι πειστικό σε δείγμα. Πλέον, το έχουμε. Αποκαλυπτικό. Για του λόγου το αληθές. Σε μόλις 37 συμμετοχές έφτασε τα 13 γκολ και τις 7 ασίστ, κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στην εθνική ομάδα των ανδρών, θα υπάρχει και συνέχεια.

Το ζήτημα, λοιπόν, για το ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο 18χρονος κρίθηκε. Τέτοιος δεινός εκτελεστής και σκόρερ είχε χρόνια να βγει απ’ τα σπλάχνα της ομάδας. Με το που κρίθηκε το πρώτο ζήτημα, ανακύπτει το αμέσως επόμενο. Αλήθεια, πως θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να τον κρατήσει στις τάξεις του αν συνεχίσει σ’ αυτούς τους ρυθμούς;

Το νέο συμβόλαιο λήγει το 2024. Δεν υπάρχει ρήτρα εξαγοράς των δικαιωμάτων του. Είναι ένα πολύτιμο πετράδι που τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχει τιμή. Στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο η μετοχή του ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ, αλλά η ταπεινή αίσθησή μου είναι ότι αυτό το νούμερο στην πραγματική αγορά θα είναι πέντε και έξι φορές μεγαλύτερο όταν θα μπει πάνω στο τραπέζι το ενδεχόμενο μιας πώλησης του.

Και το θετικό της όλης υπόθεσης είναι πως ο μικρός δε δείχνει να βιάζεται. Μια φορά έκανε το λάθος να βιαστεί, τότε που οι σειρήνες από το εξωτερικό του είχαν πάρει τα μυαλά, ωστόσο η προσγείωση ήταν απότομη. Βρέθηκε να παίζει μπάλα στη Δ' κατηγορία της Γερμανίας, για καλή του τύχη κάποιοι άνθρωποι είχαν φροντίσει να κρατήσουν ορθάνοικτη την πόρτα της Τούμπας. Επιστρέφοντας πριν από τρία χρόνια τον έβαλαν στο σωστό δρόμο. Αυτόν που ξέρει ότι πρέπει να βαδίσει μέχρι να έρθει η ώρα για το μεγάλο βήμα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.