Κύπελλο Γερμανίας: Ο Τζόλης έβαλε το νικητήριο πέναλτι στην πρόκριση της Φορτούνα επί της Ζανκτ Πάουλι του Σάλιακα

Βασίλης Μπαλατσός
Τζόλης

bet365

Σε μια ματσάρα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας η Φορτούνα Ντίσελντορφ του Χρήστου Τζόλη απέκλεισε τη Ζανκτ Πάουλι του Μανώλη Σάλιακα στα πέναλτι, με τον νεαρό Έλληνα εξτρέμ να πετυχαίνει το νικητήριο.

Μπορεί στο πρωτάθλημα να πανηγύρισε η Ζανκτ Πάουλι, όμως στο Κύπελλο Γερμανίας χαμογέλασε τελευταία η Φορτούνα Ντίσελντορφ. Οι δυο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση της «μονομαχίας» τους για τα προημιτελικά, με την ομάδα του βασικού και αναντικατάστατου Χρήστου Τζόλη να παίρνει την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Για την ομάδα του Αμβούργου ο Μανώλης Σάλιακας μπήκε ως αλλαγή με τη σέντρα του δεύτερου μέρους και αγωνίστηκε μέχρι το φινάλε.

Η Φορτούνα άνοιξε το σκορ στο 38' με την εύστοχη εκτέλεση πένατλι του Φερμέι και στο 60' ο Χαρτέλ ισοφάρισε από τα έντεκα βήματα. Στην παράταση η ομάδα του Ντίσελντορφ προηγήθηκε εκ νέου στο 99' με τον Τανάκα και στο 120+1' ο Μπουκάλφα έκανε το 2-2 και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» η Ζανκτ Πάουλι αστόχησε δις, η Φορτούνα μία, πήρε τη νίκη με 4-3 και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά. Μάλιστα ο Χρήστος Τζόλης ήταν ο σκόρερ του νικητήριου πέναλτι, με εκτέλεση Πανένκα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα