Με Κλάτενμπεργκ έσπασε το ρεκόρ Περέιρα στα πέναλτι του ΠΑΟΚ, 16 λιγότερα στην 4ετία ο Ολυμπιακός

Με Κλάτενμπεργκ έσπασε το ρεκόρ Περέιρα στα πέναλτι του ΠΑΟΚ, 16 λιγότερα στην 4ετία ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta απολογισμό στα…πέναλτι της τετραετίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Και συγκρίνει του ΠΑΟΚ με του Ολυμπιακού!
Τα bwin Challenges* χαρίζουν μια 4K τηλεόραση 75 ιντσών κάθε μέρα! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πήρε φέτος, όπως και πέρυσι, το πρωτάθλημα, και να διεκδικεί το νταμπλ, όμως ο ΠΑΟΚ έκανε ένα δικό του ωραίο ρεκόρ κατά τη φετινή σεζόν!

Ποιο είναι αυτό; Κέρδισε φέτος, επί προεδρίας Κλάτενμπεργκ στην ΚΕΔ, τα περισσότερα πέναλτι στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο απ΄ όσα είχε κερδίσει την προηγούμενη τριετία, επί προεδρίας Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ! Η, αν θέλετε αλλιώς, επί Κλάτενμπεργκ, ως αρχιδιαιτητή, έσπασε το ρεκόρ πέναλτι που είχε ο ΠΑΟΚ επί αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα! Είναι κι αυτό ένα σημαντικό ρεκόρ, που μάλιστα υπάρχει ευκαιρία να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο στον τελικό του Κυπέλλου!

Ο ΠΑΟΚ φέτος επί Κλάτενμπεργκ μέχρι στιγμής έχει κερδίσει 14 πέναλτι, που αποτελεί το καλύτερο ρεκόρ του στα χρόνια της δήθεν εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου-το προηγούμενο καλύτερο ήταν πέρυσι με 13, πέρυσι, τελευταία σεζόν στην τριετία του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή.

Τα ακριβή νούμερα με τα κερδισμένα πέναλτι του ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αυτά τα χρόνια;

2017-18 Συνολικά 10, έξι στο πρωτάθλημα και τέσσερα στο Κύπελλο

2018-19 Συνολικά 11, εννιά στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο

2019-20 Συνολικά 13, δέκα στο πρωτάθλημα και τρία στο Κύπελλο

2020-21 Συνολικά 14, 12 στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο

Βλέπουμε δηλαδή ότι σε μία ολόκληρη τετραετία ο ΠΑΟΚ κερδίζει κάθε σεζόν και πιο πολλά πέναλτι! Τα δέκα έγιναν 11, τα 11 έγιναν 13 και τα 13 έγιναν 14! Στο σύνολο 48!!! Κι έχουμε και τον τελικό του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για να μην ξεχνιόμαστε!

Παρεμπιπτόντως, πόσα πέναλτι άραγε έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός σε αυτή την τετραετία;

2017-18 Συνολικά 12, 11 στο πρωτάθλημα κι ένα στο Κύπελλο

2018-19 Συνολικά πέντε, τέσσερα στο πρωτάθλημα κι ένα στο Κύπελλο

2019-20 Συνολικά εννιά, οκτώ στο πρωτάθλημα κι ένα στο Κύπελλο

2020-21 Συνολικά έξι, πέντε στο πρωτάθλημα κι ένα στο Κύπελλο

Οπότε, βλέπουμε τον Ολυμπιακό μέσα σε αυτά τέσσερα χρόνια, να έχει κερδίσει στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο στο σύνολο 32 πέναλτι, 16 λιγότερα από τον ΠΑΟΚ!!! Δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο έχει πάρει ο Ολυμπιακός, ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα έχει πάρει ο ΠΑΟΚ, αλλά τα πέναλτι είναι 16 περισσότερα για τον ΠΑΟΚ! Ο δε Ολυμπιακός διψήφιο αριθμό πέναλτι έχει να πάρει από το 2017-18…

Ειλικρινά, δεν νομίζω να χρειάζονται σχόλια. Ο Ολυμπιακός πήρε φέτος και πέρυσι το πρωτάθλημα και ΜΑΖΙ στις δύο σεζόν είχε υπέρ του 13 πέναλτι. Και στην ίδια διετία που ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος, με 18 και 26 βαθμούς πίσω του, πήρε 22 πέναλτι!!!

Και προσέξτε κιόλας και πότε πήρε ο Ολυμπιακός τα τέσσερα από τα έξι του πέναλτι...

Ένα στο Λαμία-Ολυμπιακός 0-4, με το σκορ ήδη στο 0-3…

Δεύτερο στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0, στο 93ο λεπτό…

Τρίτο, στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0, με το σκορ ήδη στο 3-0 (το έχασε)…

Τέταρτο, στο εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά Λάρισα-Ολυμπιακός 1-3…

Ανέκδοτο κανονικό. Είτε πήρε τα τέσσερα αυτά πέναλτι, είτε όχι δεν είχε καμία σημασία.

Με τι αφορμή έκανα αυτόν τον απολογισμό; Ξέρετε ποια ήταν η κουβέντα του Πάμπλο Γκαρσία στο τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, στην ήττα του 0-1 στην Τούμπα από τον Αστέρα Τρίπολης; «Το μόνο που θέλω για τον τελικό είναι καλή διαιτησία»!!!

Άσχετο: Πλάκα πλάκα όταν ο Πέπε γύρισε στην Πορτογαλία την 1η Φλεβάρη, δανεικός από τον Ολυμπιακό στη Φαμαλικάο, η μικρή αυτή ομάδα ήταν στην 16η θέση, ένα πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, με συγκομιδή 14 βαθμών στις 16 πρώτες αγωνιστικές. Τώρα που τέλειωσε το πορτογαλικό πρωτάθλημα, η Φαμαλικάο, με τον Πέπε βασικό και στις 18 αγωνιστικές, όχι απλά εξασφάλισε τη σωτηρία της, αλλά τερμάτισε ακριβώς στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, στην 9η θέση (επί 18 ομάδων) με 40 βαθμούς στις 34 αγωνιστικές. Δηλαδή, με τον Πέπε στην ενδεκάδα της πήρε 26 βαθμούς σε 18 αγωνιστικές! Πριν τον Πέπε, μέσα Γενάρη, πήγε στη Φαμαλικάο κι ο Βινάγκρε, έχοντας πρώτα λύσει το συμβόλαιο του δανεισμού του με τον Ολυμπιακό. Κι έπαιξε 20 ματς βασικός. Μαζί με τον Πέπε, τέλη Γενάρη, είχε πάει κι ο Φιγκέιρας, πρώην ακραίος μπακ του Ολυμπιακού, που έκανε 19 παιχνίδια (τα 15 βασικός).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.