Τελικά μπορεί να γίνει ο τελικός με οπαδούς στο ΟΑΚΑ;

Τελικά μπορεί να γίνει ο τελικός με οπαδούς στο ΟΑΚΑ;

bet365

Η άρση των περιοριστικών μέτρων δημιούργησε την προσδοκία εντός των... τειχών της ΕΠΟ πως μπορεί να γίνει τελικός ακόμα και με 25.000 κόσμο. Είναι όμως εφικτό κάτι τέτοιο;
Η πρόταση που θέλει να ρίξει στο... τραπέζι ο Κώστας Νίκας εκ μέρους της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ αφορά στην παρουσία 10.000 φιλάθλων του Ολυμπιακού, 10 του ΠΑΟΚ και 5.000 ανθρώπων από την ΕΠΟ στον τελικό της 22ας Μαϊου στο ΟΑΚΑ.
Μία πρόταση που βέβαια θα πρέπει να εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων και δεν εξαρτάται από την ΕΠΟ. Ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις που υπάρχουν και εντός της ΕΠΟ αλλά και εκτός για το ότι ένα τέτοιο εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο θα πρέπει να δούμε όλα τα δεδομένα.
1) Ένας τελικός με κόσμο θέλει διαφορετικό πρωτόκολλο. Ένα πρωτόκολλο όπως εκείνο της Λίγκας με πρόβλεψη εισόδου - εξόδου. Που εννοείται ότι δεν έχει σχέση με το πρωτόκολλο των αγώνων όπως διεξάγονται τώρα.
2) Ο αριθμός των φιλάθλων. Εδώ να θυμηθούμε πως ακόμα και τη Λίγκα της οποίας το πρωτόκολλο εγκρίθηκε μπήκε εν τέλει stop. Μάλιστα οι λοιμωξιολόγοι ήταν αρνητικοί στο 10% και επέμεναν στο 5%, που τελικά ούτε αυτό... περπάτησε.
3) Το πλάνο μετακίνησης οπαδών. Ας δεχθούμε υποθετικά ότι γίνεται αποδεκτό να έρθουν για το ματς φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να υπάρξει σχετικό σχέδιο μετακίνησης και μετάβασης.
4) Το χρονικό σημείο. Μιλάμε για έναν τελικό στις 22 Μαϊου. Εάν το παιχνίδι αυτό ήταν στις 22 Ιουνίου μπορεί οι συνθήκες από κάθε άποψη να ήταν καλύτερες και πιο πρόσφορο το έδαφος.
5) Το κακό background της ΕΠΟ με τελικούς. Εάν εξαιρέσουμε τον τελικό της περασμένης σεζόν που δεν θα μπορούσε να γίνει με κόσμο τα τελευταία χρόνια πάντα οι τελικοί του Κυπέλλου είχαν πρόβλημα. Τέτοιο που ακόμα και σε τελικούς με προσκλήσεις υπήρξαν εντάσεις και προβλήματα.
6) Μπορεί να γίνει αποδεκτό ένα αίτημα με κόσμο αλλά με μικρότερο αριθμό; Θεωρητικά ναι. Εάν η ΕΠΟ πήγαινε με μία πρόταση με πολύ πιο μικρό αριθμό από τις 25.000 ίσως να είχε κάποιες πιθανότητες. Θα πρέπει βέβαια εδώ να καμφθούν και οι όποιες αντιστάσεις των ειδικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα