Πώς αποτράπηκε κι άλλο σκάνδαλο στο Κύπελλο, για το Ολυμπιακός-Άρης!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Πώς αποτράπηκε κι άλλο σκάνδαλο στο Κύπελλο, για το Ολυμπιακός-Άρης!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα…απόνερα της χθεσινής κλήρωσης του Κυπέλλου Ελλάδας, την οποία είχε προβλέψει μία ημέρα νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά της διοργάνωσης!

Γιουβέντους - Ρόμα: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και Live Streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Για την νέα...ιδανική κατάσταση στα του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός έβγαλε χθες αναλυτική ανακοίνωση (εδώ ), αναλύοντας και αναδεικνύοντας τα πάντα.

Απλά θέλω να προσθέσω-διευκρινίσω κάτι, γιατί υπάρχει αναφορά στην ανακοίνωση περί απαγόρευσης παρουσίας εκπροσώπου του Ολυμπιακού στην κλήρωση, «παρότι επανειλημμένως το ζήτησε». Ο Τ. Αγραφιώτης, εκ των αντιπροέδρων του συλλόγου αλλά και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, ήταν αυτός που τόσο την παραμονή, όσο και την προπαραμονή της κλήρωσης επικοινώνησε με τον Μ. Γαβριηλίδη από την ΕΠΟ και εξέφρασε την επίμονη επιθυμία του να παραβρεθεί στην κλήρωση, αλλά η απάντηση που πήρε από τον αρμόδιο των κληρώσεων ήταν, «μην έρθεις, δεν θα σε αφήσουν να περάσεις»!!!

Κι έχει σημασία αυτή η επισήμανση, γιατί η ΕΠΟ στην δική της ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «εμείς είχαμε ενημερώσει από την Τετάρτη όλες τις ομάδες για τον τρόπο διεξαγωγής της κλήρωσης και καμία ομάδα δεν επανήλθε». Όπως προκύπτει, όμως, από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, υπήρξε μία ομάδα που «επανήλθε» και δη δύο φορές. Αν δεν ισχύει η σχετική πληροφορία και η επικοινωνία, δύο φορές, του Αγραφιώτη με τον Γαβριηλίδη, ας το διαψεύσει η ΕΠΟ…

Εκεί, όμως, που θα ήθελα σήμερα να σταθώ κυρίως είναι σε κάτι άλλο: η ΕΠΟ δεν σταμάτησε εκεί, δεν είναι δηλαδή μόνο ότι απαγόρευσε στον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού να παρακολουθήσει την κλήρωση, είναι κι ότι επρόκειτο να ορίσει το πρώτο παιχνίδι Ολυμπιακού-Άρη την Πέμπτη 11 του μήνα, κάτι το οποίο στον Ολυμπιακό θεώρησαν ως σκάνδαλο και έδωσαν μάχη για να μην περάσει. Οι άνθρωποι της διοίκησης του κλαμπ αντέδρασαν άμεσα και με ενέργειες συγκεκριμένα του team manager Θοδωρή Κοκκινάκη απέτρεψαν τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Στο σημείο δε αυτό είμαι υποχρεωμένος να γράψω ότι έπαιξε ρόλο στην αλλαγή σχεδίων της ΕΠΟ και η στάση του συνδρομητικού καναλιού-προς τιμήν της η Cosmote Tv δεν επέμενε για Πέμπτη και συναίνεσε στην διεξαγωγή του παιχνιδιού την Τετάρτη, ενώ για να είμαστε ρεαλιστές ρόλο έπαιξε και το όλο κλίμα που είχε δημιουργηθεί για την κλήρωση, την οποία μία ημέρα πριν είχε…προβλέψει, όπως είναι πλέον γνωστό σε όλους, ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού Κ. Καραπαπάς, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά της διοργάνωσης του Κυπέλλου. Και στην ΕΠΟ δηλαδή αντιλήφθηκαν ότι δεν γινόταν να το τραβήξουν κι άλλο το σκοινί, βάζοντας τον Ολυμπιακό να παίξει Πέμπτη…

Να εξηγήσω εδώ ότι ήδη ένα ματς της προημιτελικής φάσης είχε οριστεί ημέρα Πέμπτη 11.2, το ΠΑΣ-Παναθηναϊκός. Μόνο που είχε οριστεί Πέμπτη, επειδή δεν γινόταν αλλιώς, δεν γινόταν δηλαδή να παιχτεί Τετάρτη, αφού την Δευτέρα ο ΠΑΣ έχει παιχνίδι πρωταθλήματος και δεν γίνεται μία ομάδα να παίξει και Δευτέρα και Τετάρτη.

Με το να ορίζονταν το Ολυμπιακός-Άρης ημέρα Πέμπτη, σήμαινε ότι ο Ολυμπιακός θα έχανε το πλεονέκτημα που συγκυριακά του προέκυψε να έχει μία ημέρα παραπάνω ξεκούρασης από τον Παναθηναϊκό, ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι της άλλης Κυριακής 14.2-τώρα οι «πράσινοι» θα έχουν το μειονέκτημα της κόπωσης κατά μία ημέρα και του ταξιδιού στα Γιάννινα. Το ακόμη, όμως, πιο σοβαρό για τον πρωταθλητή Ελλάδας ήταν ότι θα αναγκάζονταν ο Ολυμπιακός να παίξει μέσα σε μία εβδομάδα, Πέμπτη με Πέμπτη, τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια: με Άρη 11.2 για το Κύπελλο, με ΠΑΟ 14.2 για το πρωτάθλημα και με Άϊντχοβεν 18.2 για το Γιουρόπα Λιγκ!

Κοινώς, η ΕΠΟ θα δημιουργούσε πρόβλημα στον Ολυμπιακό, τη μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη-και θα το δημιουργούσε ακριβώς ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα του! Την στιγμή μάλιστα κατά την οποία δεν υπήρχε κανένας λόγος το Ολυμπιακός-Άρης να οριστεί Πέμπτη, αφού τόσο ο Ολυμπιακός, όσο κι ο Άρης είχαν παιχνίδια Κυριακή 7.2 με Κυριακή 14.2, άρα ούτε ευνοούνταν, ούτε αδικούνταν κάποιος. Τουλάχιστον τώρα ο Ολυμπιακός θα τα παίξει αυτά τα τρία σπουδαία παιχνίδια του μέσα σε οκτώ ημέρες, από Τετάρτη έως Πέμπτη. Τετάρτη 10.2 με Άρη, Κυριακή 14.2 με ΠΑΟ και Πέμπτη 18.2 με Άϊντχοβεν. Μία ημέρα παραπάνω είναι, όλο και κερδίζει μία ομάδα, ένας προπονητής.

Κάτι είναι κι αυτό, όταν μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο, ΕΠΟ, «εξυγίανση» κλπ, κλπ.

Κατά τα άλλα, εγώ είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε διευκρίνηση της ΕΠΟ. Αν έστω κάτι απ΄ όλα αυτά δεν ισχύει, ας βγει να τα διαψεύσει. Πάντως, το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού αυτά λέει.

Παρεμπιπτόντως, κι επειδή ο Ολυμπιακός στην μακροσκελή ανακοίνωση του κάνει και την παρατήρηση ότι επί εξυγίανσης, δηλαδή εδώ και έξι χρόνια, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν έχουν ποτέ κληρωθεί μεταξύ τους στο Κύπελλο, έριξα μία ματιά στο παρελθόν των κληρώσεων των δύο ομάδων στη διοργάνωση. Είχαν λοιπόν κληρωθεί…

Το 2012 μονό ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0

Το 2011 διπλά ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0 και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1

Το 2003 διπλά ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1 και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1

Το 2002 σε διπλά ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-1 και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-4

Άρα, μιλώντας για την τελευταία 20ετία είχαν κληρωθεί τέσσερις φορές, με δύο προκρίσεις της ΑΕΚ και δύο του ΠΑΟΚ.

Άσχετο: θα είδατε φαντάζομαι το ρεπορτάζ της δημοφιλούς στην Βραζιλία Globo περί Σάο Πάουλο και Μαρτίνς. Μόλις πριν τρεις ημέρες έγραφα από τούτη τη γωνία:

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η επιτυχία στην Βραζιλία τόσο του Ζεζούς, που πέρυσι με την Φλαμένγκο πήρε το νταμπλ, αλλά και το Κόπα Λιμπερταδόρες, όσο και του Άμπελ Φερέιρα, που φέτος με την Παλμέιρας πήρε το Λιμπερταδόρες, εκτόξευσε τις μετοχές των Πορτογάλων προπονητών στην χώρα του Πελέ. Και κάποιες ομάδες εκεί έχουν πολλά λεφτά. Ήδη δε, μνημονεύονται υποψήφιοι για μεγάλες ομάδες της Βραζιλίας (Φλαμένγκο, Σάο Πάουλο, Γκρέμιο) ο Βίτορ Περέιρα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ κι ο Μάρκο Ζίλβα, όλοι πρωταθλητές με τον Ολυμπιακό. Και θεωρώ ότι…μαθηματικά ενοχλήσεις μπορεί να έχει στο εγγύς μέλλον κι ο Πέδρο Μαρτίνς, με την φοβερή επιτυχία που έχει στον Ολυμπιακό. Με τη διαφορά, ασφαλώς, ότι σε αντίθεση με τους προηγούμενους, που είναι ελεύθεροι, ο Πέδρο έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, έως το καλοκαίρι του 2022 και δη με ρήτρες αποχώρησης με τεράστια ποσά…».

Είδατε πόσο γρήγορα δικαιώθηκε η εκτίμηση που κατέθεσα. Ήταν…μαθηματικά βέβαιο ότι θα έβαζαν και τον Πέδρο στο κόλπο. Ισχύει, όμως, ακριβώς ό,τι έγραψα και στο στο τέλος, περί ρήτρες αποχώρησης με τεράστια ποσά. Άσε που δεν νομίζω ότι το επόμενο προπονητικό όνειρο του Μαρτίνς είναι να πάει στην Βραζιλία. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά επειδή το έκανε και πήγε εκεί ο Άμπελ Φερέϊρα από τον ΠΑΟΚ, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα το έκανε κι ο Μαρτίνς, να πάει εκεί από τον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ. Βεβαίως, αυτό είναι δική μου αίσθηση, όχι πληροφορία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.