Ολυμπιακός και ροτέισον! Έχει τα θέματα του…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ολυμπιακός και ροτέισον! Έχει τα θέματα του…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta κάποια πράγματα με αφορμή το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο για το Κύπελλο.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Στο Αγρίνιο λοιπόν το βράδυ ο Ολυμπιακός έχει την τελευταία υποχρέωση του μακριά από το σπίτι, μέχρι τη ρεβάνς με την ΠΣΒ στην Ολλανδία στις 25 Φλεβάρη!

Έως τότε θα παίξει διαδοχικά με Ατρόμητο στο Περιστέρι, ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, Απόλλωνα στη Ριζούπολη, Παναιτωλικό και ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη, Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ΠΣΒ και Άρη στο Καραϊσκάκη! Μοναδική περίπτωση να αλλάξει κα΄τι είναι να περάσει ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο τον Παναιτωλικό και να κληρωθεί με ομάδα εκτός Αθηνών και το πρώτο παιχνίδι να είναι εκτός έδρας-θα γίνει ανάμεσα στα παιχνίδια με ΟΦΗ και Παναθηναϊκό.

Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι σήμερα ο Ολυμπιακός ξεκινάει την προσπάθεια του να υπερασπιστεί και το τρόπαιο του Κυπέλλου! Και να δούμε αν για πρώτη φορά επί Μαρτίνς φέρει άλλο αποτέλεσμα εκτός της ισοπαλίας! Τι εννοώ: αυτή την τριετία, που η ομάδα έχει στον πάγκο τον Πορτογάλο τεχνικό, έχει παίξει για το Κύπελλο τρεις φορές με ομάδες Α΄ Εθνικής εκτός έδρας κι έχει φέρει τρεις ισοπαλίες! Δύο στη Λαμία (3-3 και 0-0) και μία στην Ξάνθη (0-0).

Δεν βάζω σε αυτό το πλαίσιο το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την ήττα του 2-3 πέρυσι, αφού ήταν ντέρμπι, αν και τελικά υπολογίζοντας κι αυτό το ματς βλέπεις ότι ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας παρά μόνο ομάδες κατώτερης κατηγορίας. Βεβαίως, κι η ισοπαλία, ακόμη κι η ήττα με 2-3, στο πρώτο εκτός έδρας ματς δεν είναι άσχημα αποτελέσματα, αλλά είδαμε για παράδειγμα ότι ο Ολυμπιακός είχε ένα ταπεινωτικό αποκλεισμό από τη Λαμία πρόπερσι (0-1), ενώ ακόμη και πέρυσι την απέκλεισε με θρίλερ (3-2). Γενικά, για να είμαστε ρεαλιστές, οι «ερυθρόλευκοι» στο Κύπελλο δεν εξαντλούν την συνέπεια και τη σοβαρότητα και την σταθερότητα τους.

Εάν θέλουμε να δώσουμε μία εξήγηση, πέραν του προφανούς ότι εδώ και πολλά χρόνια για τον σύλλογο το Κύπελλο αποτελεί τρίτο στόχο μετά το πρωτάθλημα και την παρουσία στην Ευρώπη, νομίζω ότι θα πρέπει να πάμε σε μία λέξη: ροτέισον. Σχεδόν σε όλα αυτά τα παιχνίδια, κι ειδικά με τις μικρομεσαίες ομάδες, ο Ολυμπιακός αναπόφευκτα παίζει με πάρα πολλές αλλαγές, σε μία προσπάθεια να φρεσκάρει τους βασικούς του. Κι όπως αποδεικνύεται, δεν είναι και τόσο εύκολο να «δουλέψει» καλά το ροτέισον.

Να θυμίσω ότι και στα δύο παιχνίδια του στη Λαμία ο Μαρτίνς είχε αλλάξει και τους 11 παίκτες που είχε χρησιμοποιήσει τρεις ημέρες πριν στο πρωτάθλημα! Ενώ και σήμερα ουσιαστικά τους 11 πιο ενδεκαδάτους του, τους έχει αφήσει στην Αθήνα και απλά θα ξεκινήσει με τρεις βασικούς (Σισέ, Μπουχαλάκη, Μπρούμα) κι οκτώ αλλαγές συγκριτικά με την ενδεκάδα που έπαιξε με τον ΠΑΣ την Κυριακή.

Γενικά, πάντως, πρέπει να αποδεχθούμε την πραγματικότητα ότι ο Ολυμπιακός δεν λειτουργεί σε συνθήκες ροτέισον όπως νομίζω ότι θα έπρεπε να λειτουργεί σαν ομάδα που δουλεύεται πλέον τρία χρόνια. Μπορούμε να το δούμε και στα ματς που κάνει ένα κάπως εκτεταμένο ροτέισον και στο πρωτάθλημα. Φέτος για παράδειγμα:

Μετά το Ολυμπιακός-Ομόνοια, ο Μαρτίνς στο Ολυμπιακός-Παναιτωλικός έκανε έξι αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 με το εύθραυστο 1-0 να παραμένει έως το 86ο λεπτό.

Μετά το Πόρτο-Ολυμπιακός ο Μαρτίνς στο Ολυμπιακός-Απόλλωνας έκανε οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0, με το αποτέλεσμα 0-0 έως το 65ο λεπτό.

Μετά το Αστέρας-Ολυμπιακός ο Μαρτίνς στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός έκανε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1 με μεγάλη δυσκολία και με γκολ στο 65’.

Αναφορικά με το αποψινό παιχνίδι, είναι κατανοητό να περιμένουμε αντίσταση από την ομάδα του Αγρινίου, όπως έγινε άλλωστε και στο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος. Με τον Δέλλα σίγουρα να θέλει κι αυτός να αποφύγει για πρώτη φορά την ήττα σε αγώνα του με τον Ολυμπιακό-πολλές φορές δε και τέτοια κίνητρα παίζουν το ρόλο τους στο ποδόσφαιρο. Όμως νομίζω ότι κίνητρο για τον Μαρτίνς θα είναι να κερδίσει ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά εκτός έδρας στο Κύπελλο ομάδα Α΄ Εθνικής σε φάση νοκ άουτ...

Έτσι, άλλωστε, θα γίνει πιο εύκολη κι η ρεβάνς, δίνοντας στον προπονητή τη δυνατότητα και τότε να ξεκουράσει τους βασικούς, κάτι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια της σεζόν, με τόσα παιχνίδια που έχει ακόμη μπροστά της η ομάδα. Διότι, αυτό που συνέβη πέρυσι, μετά το κάζο το προπέρσινο με τη Λαμία, ήταν να πάει στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός με Σεμέδο, Τσιμίκα, Γκιγέρμε, Καμαρά, Φορτούνη, Μασόυρα, Χασάν και να βάλει κι από το ημίχρονο Βαλμπουενά κι Αραμπί γιατί ο Ολυμπιακός έχανε πάλι 0-1 στο Καραϊσκάκη. Αντί να φρεσκάρονταν οι βασικοί ενόψει του πρώτου αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ με την Άρσεναλ…

Άρα, ασφαλώς κι έχει τη σημασία του το αποψινό παιχνίδι. Δεν είναι μόνο ότι αποτελεί μία ευκαιρία για να δούμε τους Πέπε, Τιάγκο, τον Ανδρούτσο δεξί μπακ και τον Κρίστινσον με τον Αβραάμ. Ίσως και τους Κάιπερς, Λοβέρα, Σουντανί, Σουρλή σαν αλλαγή.

Έχει σημασία πρωτίστως για την ομάδα συνολικά. Μεταξύ των άλλων, για να δούμε κάποια στιγμή πρόοδο και βελτίωση και στο πώς μπορεί να δουλέψει καλύτερα, κάνοντας εκτεταμένο ροτέισον...

Άσχετο: Μία "ιστοριούλα" αρκούντως διδακτική ενόψει της αναζήτησης εξτρέμ από τον Ολυμπιακό αυτό το τελευταίο δεκαήμερο της μεταγραφικής περιόδου...

Ενθουσιασμός υπήρξε στον κόσμο και τα ΜΜΕ το Σεπτέμβρη, όταν ο Ολυμπιακός πήγαινε να πάρει τον Μπουφάλ από τη Σάουθαμπτον. Και μεγάλη απογοήτευση όταν τελικά ο Μαροκινός επέλεξε να πάει στην μικρομεσαία γαλλική Ανζέν, στην οποία είχε ξεκινήσει την καριέρα του, με τη Σάουθαμπτον να τον δίνει μάλιστα ως ελεύθερο, αλλά κρατώντας τεράστιο ποσό μεταπώλησης. Ο 27χρονος αριστεροπόδαρος εξτρέμ είναι πλέον τέσσερις μήνες στην Αμιάν και έχει καταγράψει μόλις πέντε συμμετοχές, με ένα γκολ και μηδέν ασίστ στο ενεργητικό του. Άλλοτε τραυματίας, άλλοτε ντεφορμέ και πλέον έχοντας ενάμιση μήνα να παίξει. Λεπτομέρεια: στη Σάουθαμπτον είχε να αγωνιστεί από τον περασμένο Μάρτη…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.