Η ενδιαφέρουσα περίπτωση του Γιώργου Ξενιτίδη (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Η ενδιαφέρουσα περίπτωση του Γιώργου Ξενιτίδη (poll)

bet365

Ο 19χρονος Γιώργος Ξενιτίδης είναι μία περίπτωση από τους μικρούς του Ολυμπιακού που επίσης άρεσε αρκετά και ξεχώρισε κόντρα στον Άρη Αβάτου στο Κύπελλο.
Ο 19χρονος χαφ είναι διεθνής με την Εθνική Νέων & ενώ στην περσινή σεζόν είχε μπει σε αποστολή στους μεγάλους του Ολυμπιακού στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ και σε αυτά του Κυπέλλου με Αχαρναϊκό και ΑΟΧ / Κισσαμικό.
Όπως έχετε ήδη διαβάσει στο Gazzetta.gr ο 19χρονος είναι αρχηγός της ομάδας Νέων και ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής της. Είναι γεννημένος το 1999, είναι επαγγελματίας αλλά αν και ήταν ξανά μέλος αποστολής των μεγάλων δεν είχε παίξει πριν το ματς του Κυπέλλου με τον Άρη Αβάτου.

Ο Γιώργος Ξενιτίδης έχει την καταγωγή του από το Τύμπανο Ξάνθης και από μικρός είχε στο μυαλό του μόνο το ποδόσφαιρο, όπως ο Βασίλης Τοροσίδης, με τον αρχηγό των Πειραιωτών να έχει ξεκινήσει από τον Πετεινό Ξάνθης.
Ο πατέρας του Ανδρέας, δουλεύει ταξί αλλά είναι και προπονητής και βοήθησε τον νεαρό Γιώργο να ξεκινήσει απο τη Βιστωνίδα και μετά να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό. Ο αρχηγός της οικογένειας δουλεύει ακόμη προπονητής σε Βιστωνίδα και Τοξότες ενω ο αρχηγός της ομάδας Νέων ζει το όνειρο του στον Πειραιά.

Ο Ξενιτίδης παίζει οκτάρι, εξάρι αλλά και δεκάρι και από το 2013 έχει κερδίσει τρία πρωταθλήματα σε επίπεδο Ακαδημιών. Το ένα εξ αυτών με την Κ-20 το 2017. Ο νεαρός που έχει ως πρότυπό του τον Μόντριτς έπαιξε βασικός κόντρα στον Άρη Αβάτου. Ξεχώρισε για το ποδοσφαιρικό του... θράσος, ορισμένες καλές τοποθετήσεις που είχε αμυντικά και ακόμα για τις φάσεις για γκολ που έβγαλε και θα μπορούσε να είχε σκοράρει.

Παίζοντας κοντά στον Ανδρούτσο στον άξονα έδειξε να είναι μία ενδιαφέρουσα αγωνιστικά περίπτωση. Ο Μαρτίνς τον κράτησε στο γήπεδο έως το 91' όπου έβαλε στο ματς τον Πέιο. Με τους Νέους των Πειραιωτών φέτος ο Ξενιτίδης έχει 12 ματς με 4 γκολ. Στο Άρης Αβάτου - Ολυμπιακός βέβαια από τους μικρούς ο κορυφαίος ήταν ο Βρουσάι, ωστόσο και ο Ξενιτίδης έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία.
- Ψηφίστε πιο κάτω στο σχετικό poll.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα