ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Το Κύπελλο Ελλάδας αλλάζει, μπαίνουν και ερασιτεχνικές

Το Κύπελλο Ελλάδας αλλάζει, μπαίνουν και ερασιτεχνικές

Το Κύπελλο Ελλάδας αλλάζει, μπαίνουν και ερασιτεχνικές

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη νέα μορφή του Κυπέλλου Ελλάδας στο οποίο θα συμμετέχουν και οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ. Συνολικά 130 παιχνίδια μέχρι τον τελικό της 18ης Μαΐου.

Είχε γίνει γνωστό εδώ και μερικές μέρες. Πως στο νέο Κύπελλο Ελλάδας θα συμμετέχουν για πρώτη φορά και ερασιτεχνικές ομάδες. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την Τρίτη το μεσημέρι τη νέα μορφή του Κυπέλλου Ελλάδας στο οποίο θα βρίσκονται και οι 53 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ. 

Ταυτόχρονα μέχρι τον τελικό της 18ης Μαΐου θα διεξαχθούν 130 παιχνίδια ενώ στην προκύρηξη τονίζεται πως ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ με κάποιες... προϋποθέσεις.

Από τις 53 ερασιτεχνικές ομάδες θα μείνουν 16 οι οποίες στην 3η φάση θα κληρωθούν με τις 16 της Football League και θα είναι και γηπεδούχες.

Στην 4η φάση οι 16 ομάδες που θα προκριθούν θα βρεθούν μαζί με τις 16 της Super League και θα συγκροτήσουν οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Στους ομίλους δεν θα υπάρχουν διπλά παιχνίδια (εντός κι εκτός δηλαδή) αλλά θα γίνουν μόνο τρεις αγωνιστικές.

Οι δύο πρώτοι θα προκριθούν για την φάση των 16 εκεί όπου θα γίνει κλήρωση με τους πρώτους να κληρώνται με τους δεύτερους των ομίλων σε διπλά παιχνίδια. Στην προημιτελική φάση δεν θα υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός και η κλήρωση θα γίνει κανονικά. Μέχρι τον τελικό θα έχουμε διπλές αναμετρήσεις.

Αναλυτικά όλες οι αλλαγές του Κυπέλλου Ελλάδας εδώ.