Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε ακτίνες

Δημήτρης Τομαράς
Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε ακτίνες

bet365

Ο Ολυμπιακός έχασε με σκορ 2-1 και αποκλείστηκε στο ματς Κυπέλλου από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έχοντας κορυφαίο τον Προτό και σκόρερ τον Ταχτσίδη και τα βασικά του ατού σε κακή μέρα.
Πιο αναλυτικά:
ΣΙΛΒΙΟ ΠΡΟΤΟ: Στο α' μέρος όπου χρειάστηκε επενέβη. Είχε μία καλή επέμβαση στο 22' σε σουτ του Μπακασέτα και ένα μπλοκάρισμα στο 29' και ενώ έπαιζε με πρόβλημα τραυματισμού. Στο 63' είχε επίσης μία πολύ καλή επέμβαση σε κεφαλιά του Κονέ. Στο 79' είχε επέμβαση σε γύρισμα του Χριστοδουλόπουλου και μπλοκάρισμα σε σουτ του Σιμόες. Δεν έχει ευθύνη για τα 2 γκολ που δέχθηκε. Κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο ματς.
ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Για αρχή έχει βγάλει μία εξαιρετική επιθετικά φάση με ατομική ενέργεια, πλαγιοκόπηση και μπαλιά στον Ανσαριφάρντ για ευκαιρία στο 17'. Από εκεί και πέρα τακτικά και αμυντικά όμως η πλευρά του στο α' μέρος είχε πολλά προβλήματα. Στο 2ο μέρος είχε λίγο μετά το 50' ένα καίριο κόψιμο σε προσπάθεια για σουτ αντιπάλου. Ωστόσο ο Μπακάκης είναι εκείνος που βγάζει σέντρα από την πλευρά του με τον Νορβηγό να μην έχει καλύψει καν και τον Μάριν να σπεύδει εκεί αλλά να μην προλαβαίνει. Από την μεριά του βγαίνει και η πολύ καλή φάση του Μασούντ στο 64'. Ο πιο κακός παίκτης των Πειραιωτών στο ματς.
ΑΛΕΞΙΣ ΡΟΜΑΟ: Επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας λόγω των προβλημάτων με τους στόπερ στον Ολυμπιακό. Στο α' μέρος είχε καλές τοποθετήσεις και αρκετές κερδισμένες... μονομαχίες. Στην επανάληψη ήταν αρνητικός και έχει χάσει τον Αραούχο στην φάση του 2-0 που έγινε στο 73'. Γενικά δεν ήταν καλός στο β' μέρος και έδειχνε κουρασμένος και με θέματα στα μετόπισθεν.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ενέπνεε λιγότερη σιγουριά στα μετόπισθεν στο α' μέρος αλλά και πάλι δεν είχε κάποιο μεγάλο πρόβλημα. Στην φάση με το γκολ του Χριστοδουλόπουλου έχει βασική ευθύνη χάνοντας τον σκόρερ. Στο 2ο μέρος και εκείνος επηρεάστηκε από την κακή εικόνα που είχε για ένα σημαντικό διάστημα η ομάδα του.
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΟΥΤΡΗΣ: Στο α' μέρος περιορίστηκε περισσότερο στα αμυντικά του καθήκοντα. Επιθετικά είχε μόνο ένα σουτ στο 7'. Στο β' μέρος ο Χριστοδουλόπουλος έχει σκοράρει ενώ ο ίδιος βρίσκεται δίπλα του και έχει επίσης ευθύνη για το 1-0. Επιχείρησε προς το τέλος να... φορτσάρει παραπάνω επιθετικά αλλά δεν του βγήκε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Δεν ήταν θετικός στο πρώτο ημίχρονο έχοντας... ζητήματα και αμυντικά αλλά και δημιουργικά. Στο 2ο μέρος ήταν ο παίκτης που σκόραρε με κεφαλιά στο 83' μετά το κόρνερ του Φορτούνη. Στο 93' είχε χαμένη ευκαιρία με κεφαλιά. Στα τελευταία λεπτά ειδικά ήταν εκ των διακριθέντων για τον Ολυμπιακό.
ΓΚΙΓΙΟΜ ΖΙΛΕ: Καλύτερη η εικόνα του στο κέντρο σε σχέση με εκείνη του Ταχτσίδη σε όλους τους τομείς στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη δεν είχε τον ίδιο ρυθμό και έγινε αλλαγή από τον Οφόε στο 65'. Σίγουρα δεν ήταν πάντως γενικά από τα δυνατά του ματς στον Ολυμπιακό.
ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Κακό αγωνιστικό πρόσωπο για έναν παίκτη - κλειδί του Ολυμπιακού για ακόμα ένα ματς ως προς το α' μέρος. Είχε μόνο λίγα κερδισμένα φάουλ αλλά αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις του και δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Στην επανάληψη είχε ξανά θέματα ωστόσο στο 83' από το δικό του κόρνερ γίνεται το 2-1. Γενικά πάντως δεν... τράβηξε και δεν έδωσε στην ομάδα του αυτά που περίμενε.
ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΙΝ: Ο πιο... ορεξάτος μεσοεπιθετικά παίκτης του Ολυμπιακού στο α' μέρος. Είχε ένα σουτ στο 12' και αρκετές προσπάθειες. Ο παίκτης που... ταλαιπωρούσε περισσότερο την ΑΕΚ. Έχασε την ψυχραιμία του μετά το... κεφαλοκλείδωμα του Βράνιες για το οποίο δεν δόθηκε παράβαση αλλά αυτό κράτησε για λίγο. Στο β' μέρος δεν κατάφερε να βοηθήσει αισθητά και έγινε αλλαγή στο 69'.
ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ: Ο Βέλγος άσος είχε διάθεση και ένα σουτ στο 3ο λεπτό αλλά πέραν τούτου δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιοσημείωτο από εκείνον στο α' μέρος. Στην επανάληψη έπεσε ακόμα περισσότερο η απόδοσή του, έβγαλε και νεύρα και πίεση και είδε και κάρτα. Σε κακή μέρα ο Μιραλάς.
ΚΑΡΙΜ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: Πολλά τρεξίματα, πίεση, πάθος και προσπάθεια από τον Ιρανό φορ. Ο Ανσαριφάρντ είχε και μία καλή φάση για γκολ στο 17' έπειτα από μπαλιά του Ομάρ. Στο 2ο μέρος ήταν καλά κλεισμένος και δεν είχε δημιουργικές βοήθειες. Έγινε αλλαγή στο 74' για να μπει ο Τζούρτζεβιτς.
ΟΤΖΙΤΖΑ ΟΦΟΕ: Η μία εκ των αλλαγών του Κόντη. Ο Βέλγος δεν έκανε και πολλά δημιουργικά και μεσοεπιθετικά. Γι' αυτό μπήκε άλλωστε. Πολύ λίγα πράγματα και σήμερα...
ΦΕΛΙΠΕ ΠΑΡΝΤΟ: Μπήκε στο 69' αντί του Μάριν. Στο 87' ο Πάρντο έκανε την σέντρα για την κεφαλιά του Τζουρτζεβιτς σε μία καλή φάση. Προς το τέλος της αναμέτρησης ήταν από τους λίγους που έτρεχαν τόσο και δημιουργούσαν κινδύνους ή έστω προσπάθεια για φάση ή φάσεις.
ΟΥΡΟΣ ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ: Ήταν η 3η αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στο 87' είχε μία χαμένη φάση με κεφαλιά για την ισοφάριση. Στο 89' είχε ένα σουτ άουτ. Ήταν μέσα σε φάσεις γενικά αλλά δεν του βγήκε το γκολ, που τόσο ήθελε η ομάδα του.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα