Μάντζιος vs Κόντης: Από συμπαίκτες στον Πανιώνιο, αντίπαλοι στους πάγκους με φόντο το Κύπελλο Ελλάδας

ελλαδα

bet365

Από συμπαίκτες και τους πανηγυρισμούς αγκαλιά, αντίπαλοι στις άκρες των πάγκων με φόντο την... Ευρώπη. Ο Άκης Μάντζιος του Άρη θα σταθεί απέναντι στον Χρήστο Κόντη του Παναθηναϊκού και το Gazzetta σας μεταφέρει το background της συγκεκριμένης μάχης.

Σεζόν 2002/03. Στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, ο Πανιώνιος έχει συλλέξει 53 βαθμούς σε διάστημα 30 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην 5η θέση.

Μέσω αυτής, ο Πανιώνιος κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν και συγκεκριμένα στο Κύπελλο UEFA της περιόδου 2003/04.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που πανηγύριζαν με τη φανέλα των «κυανέρυθρων», ήταν αυτό του Άκη Μάντζιου και του Χρήστου Κόντη που είχαν βασικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία του Πανιώνιου εκείνη την περίοδο.

Πλέον, από εκείνο βράδυ που ήταν συμπαίκτες, οι δύο άντρες θα βρεθούν ξανά στα γήπεδα, αυτή τη φορά ως αντίπαλοι και στην άκρη του πάγκου με φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το Gazzetta σας μεταφέρει τη μάχη των δύο Ελλήνων προπονητών που θα βρεθούν στον πάγκο του Άρη (Μάντζιος) και του Παναθηναϊκού (Κόντης) το βράδυ της 25ης Μαϊου.

ελλάδα

Έξι μήνες, 15 ματς και... Ευρώπη

Και οι δύο παίκτες «έφτιαξαν» το όνομα τους στον Πανιώνιο σε διαφορετικές εποχές, με τον Άκη Μάντζιο να βρίσκεται στη Ν. Σμύρνη από το καλοκαίρι του 2001 ενώ ο Χρήστος Κόντης επέστρεψε στον Πανιώνιο τον Γενάρη του 2003.

Σε εκείνο το εξάμηνο που μοιράστηκαν τον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια, οι δύο παίκτες αποτέλεσαν βασικά στελέχη στο να καταφέρει ο Πανιώνιος να τερματίσει στην 5η θέση του πίνακα με 53 βαθμούς και να περάσει στο Κύπελλο UEFA της επόμενης σεζόν.

ελλάδα

Οι δύο Έλληνας έπαιξαν μαζί σε συνολικά 15 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας έξι νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες σε αυτό το διάστημα.

Ενδιάμεσα έμειναν εκτός Κυπέλλου Ελλάδας καθώς αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από την ΑΕΚ με ήττα στο πρώτο ματς (4-2) και ισοπαλία στο δεύτερο (1-1). Επίσης, οι μόνες ομάδες σε επίπεδο πρωταθλήματος που τους κέρδισαν ήταν ο ΠΑΟΚ (3-0) και ο Ηρακλής (3-1), αμφότερες εκτός έδρας.

Στο τέλος της σεζόν, ο Μάντζιος αποχώρησε για τον Ιωνικό, ενώ έναν χρόνο μετά έφυγε και ο Κόντης με προορισμό την ΑΕΚ.

Αήττητοι κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Εκτός από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας, ο Άκης Μάντζιος με τον Χρήστο Κόντη κατάφεραν κάτι... ξεχωριστό με τη φανέλα του Πανιωνίου, που ήταν να παραμείνουν αήττητοι κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις και διεκδίκησαν την κορυφή.

Συγκεκριμένα, είχαν τρεις ισοπαλίες κόντρα σε αυτές τις ομάδες, παίζοντας εντός έδρας και με σκορ 0-0 με Ολυμπιακό, 0-0 με Παναθηναϊκό και 1-1 με ΑΕΚ. Από την άλλη ηττήθηκε με 3-0 στην έδρα του ΠΑΟΚ αλλά νίκησε με 2-1 τον Άρη στη Ν. Σμύρνη.

Τα αποτελέσματα στα 13 ματς πρωταθλήματος που έπαιξαν μαζί ήταν:

  • Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1
  • Πανιώνιος - Άρης 1-0
  • Παναχαϊκή - Πανιώνιος 0-2
  • Ηρακλής - Πανιώνιος 3-1
  • Πανιώνιος - Αιγάλεω 1-0
  • ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 1-2
  • Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 0-0
  • Ξάνθη - Πανιώνιος 0-1
  • Πανιώνιος - Καλλιθέα 2-0
  • ΟΦΗ - Πανιώνιος 1-1
  • Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-0
  • Πανιώνιος - Ακράτητος 1-1
  • ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 3-0

ελλάδα

Γράφουν ιστορία ως αντίπαλοι στην άκρη του πάγκου

Σίγουρα, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Μάντζιος θα βρεθεί απέναντι στον Κόντη ως προπονητής, καθώς συνέβη και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στο πλαίσιο της 24η αγωνιστικής.

Τότε ο Κόντης ήταν στον Βόλο και ηττήθηκε με 2-0 από τον Άρη του Μάντζιου, όμως το γεγονός ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, είναι ιστορικό.

Ο λόγος; Σύμφωνα με το soccerbase, θα είναι η πρώτη φορά που δύο πρώην συμπαίκτες σε σύλλογο, θα είναι αντίπαλοι ως προπονητές σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας. Έχει ξανασυμβεί με τους Αναστασιάδη με Φοιρό και Αναστασίου με Γεωργιάδη αλλά ήταν συμπαίκτες με την Εθνική Ελλάδας.

Μάντζιος ποδοσφαιριστής vs Κόντης ποδοσφαιριστής σημειώσατε... διπλό!

Εκτός από συμπαίκτες, ο Άκης Μάντζιος είχε βρεθεί και ως αντίπαλος κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής θητείας του με τον Χρήστο Κόντη και μάλιστα σε επτά παιχνίδια συνολικά τις σεζόν 1995/96, 1997/98, 1999/00, 2000/01 και 2003/04.

Ο Κόντης λοιπόν, ήταν εκείνος που πήρε τις περισσότερες νίκες στη μεταξύ τους μάχη, αφού μέτρησε συνολικά πέντε, αντί των μόλις δύο του Μάντζιου ενώ κανένα ματς δεν έληξε ισόπαλο.

ελλάδα

Αναλυτικά τα ματς:

  • 1995/96: Εθνικός (Κόντης) - Πανιώνιος (Μάντζιος) 2-0
  • 1997/98: Εθνικός (Κόντης) - Πανιώνιος (Μάντζιος) 1-0
  • 1997/98: Πανιώνιος (Μάντζιος) - Εθνικός (Κόντης) 5-1
  • 1999/00: Πανιώνιος (Κόντης) - Άρης (Μάντζιος) 1-0
  • 1999/00: Άρης (Μάντζιος) - Πανιώνιος (Κόντης) 5-1
  • 2000/01: Ιωνικός (Μάντζιος) - Ολυμπιακός (Κόντης) 0-1
  • 2003/04: Ιωνικός (Μάντζιος) - Πανιώνιος (Κόντης) 0-2

Και τώρα, το μεγάλο ραντεβού των δύο ανδρών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου εκτός από τον τίτλο, θα κριθεί και η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα