Θεσσαλονίκη: Θα ζήσει εποχές 1975/76; (vids)

Newsroom
φψα

bet365

Η Θεσσαλονίκη μετά το πρωτάθλημα ενδέχεται να «υποδεχθεί» και το Κύπελλο, κάτι που έχει να συμβεί 48 χρόνια από δύο διαφορετικές ομάδες της πόλης. Το 2019...πήγαν μεν και οι δύο κούπες στον Λευκό Πύργο, αλλά αμφότερες «ανήκαν» στον ΠΑΟΚ που έκανε τότε το double.

Ηταν μόλις την περασμένη Κυριακή (19/5) όταν η Θεσσαλονίκη έμεινε... ξάγρυπνη ελέω των έξαλλων πανηγυρισμών από τους φίλους του ΠΑΟΚ, με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Δικέφαλο. Απόψε (25/5) και περίπου μία εβδομάδα μετά η πόλη βρίσκεται εν' αναμονή μίας αντίστοιχης νύχτας, καθώς σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν ο Αρης θα πάρει το Κύπελλο και αυτόματα θα επιστρέψει, ύστερα από 54 χρόνια, στους τίτλους.

Υπό αυτές τις συνθήκες όλος ο οργανισμός του μετρά αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό του Πανθεσσαλικού όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και αν τελικά τα καταφέρει θα σημαίνει πως ύστερα από 48 έτη δύο διαφορετικές ομάδες της πόλης πήραν τις ισάριθμες εγχώριες κούπες!

Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο ήταν η σεζόν 1975/76 όπου όπως και φέτος έτσι και τότε ο ΠΑΟΚ έκοψε πρώτος το νήμα στην Α' Εθνική, ενώ το Κύπελλο κατέκτησε το Ηρακλής.

Ο Δικέφαλος, υπό την τεχνική ηγεσία του Γκιούλα Λόραντ και μεταξύ άλλων τους Κούδα, Σαράφη, Γκουερίνο, Σαράφη, Αναστασιάδη, Φορτούλα, Αποστολίδη στο γήπεδο, πήρε εκείνο το καλοκαίρι το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και μάλιστα η κατάταξη στις τέσσερις πρώτες θέσεις ήταν όπως η φετινή, αφού αμέσως μετά με 44 βαθμούς έναντι 49 δικούς του ακολούθησε η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός ήταν 3ος και ο Παναθηναϊκός 4ος.

Στο Κύπελλο ο Γηραιός αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας και ύστερα από ένα συγκλονιστικό ματς το ζευγάρι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Η κανονική διάρκεια έληξε 2-2 καθώς για λογαριασμό του βρήκαν δίχτυα οι Χατζηπαναγής, Κουσουλάκης ενώ για τους «ερυθρόλευκους» σκόραραν οι Σιώκος, Βιέρα.

Στον έξτρα χρόνο οι «Νουρέγιεφ», Γκέσιος του Ηρακλή βρήκαν εκ νέου δίχτυα, όμως κάτι ανάλογο έπραξαν και οι Καραβίτης, Γκλέζος για τους Πειραιώτες που από το 112' έπαζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Δαβουρλή.

Ετσι οι ομάδες... έλυσαν τις διαφορές τους στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου οι παίκτες του Λες Σάνον αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, ο γκολκίπερ τους Φανάρας «νίκησε» τους Συνετόπουλο, Σιώκο από τα 11 βήματα και ο Γηραίος πανηγύρισε τον πρώτο και μοναδικό ως τώρα τίτλο της ιστορίας του.

Εκτοτε δεν παρατηρήθηκε αντίστοιχο φαινόμενο, ενώ ναι μεν και το 2019 πήγαν στην πόλη τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο αυτό όμως συνέβη από ένα club καθώς ο ΠΑΟΚ έκανε τότε το double.

Πλέον απομένει να αποσαφηνιστεί εάν θα το πράξουν δύο διαφορετικά, όπως δηλαδή συνέβη και το 1975/76.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα